Belépés
Termékek
Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Szállítási költségek Üzletünk Blog Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák
Lakásvilágítás
LED
Autó Izzó
Márkák
Kompakt fénycső / Fénycső
Ipari világítás

Rábalux lávalámpa

 

A lávalámpa a lávafolyam optikai illúzióját kelti. Hő hatására eltérő mértékben táguló anyagok sűrűségváltozását - az olvadt viaszbuborékok véletlenszerű leszakadását és áramlását illusztrálja (általában) űrhajó szerű testben, melyek talpazata és kupakszerű fedő részük fémből készült. A fém váz egy üveghengert zár közre, melyben színtelen vagy színezett folyadék (víz) vegyül a szén-terrakloriddal kevert viasz töltettel. Működését környezeti hőmérséklet is befolyásolhatja: nyáron több és kisebb viaszbuborékok keletkeznek, télen pedig kevesebb és nagyobbak. A viaszbuborékok keletkezése és áramlása teljesen véletlenszerű. A helyes működéshez hő áramoltatásra van szükség, az ideális sűrűség eléréséhez 60 Celsius fok a megfelelő, melyet kb. 1 óra alatt érnek el a lávalámpák üzembe helyezés után.

Szeretnénk felhívni figyelmed, hogy a 60 Celsius fokos lámpatest felületét működéskor nem érdemes megérinteni, mert égési sérüléseket okozhat. Ha a viaszbuborékok a kupak részhez gyűlnek, és nem áramolnak a maguk természetes útján, az a lámpatest túlmelegedését jelzi, ilyenkor ki kell kapcsolni!

 

1 találat
Ár szerint növekvő
Hasonlítsd össze!
1.990 Ft

 

A Rábalux lámpalámpák  közkedvelt és sikeres termékei a gyártónak. Nézd meg a többi lámpacsaládot is, vagy kattints Rábalux márkaoldalunkra, ahol típusok és stílusok szerint kategorizáltuk Neked a termékeket, könnyebb és gyorsabb keresés érdekében.

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal