Belépés
Termékek
Kedvezmények LumenExpressz Márkák Árajánlat Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Pályázat Regisztráció
Belépés
Szűrés
Kedvencek
Termék kategóriák
Megbízható magyar vállalkozás 2011. óta
Megbízható magyar vállalkozás 2011. óta

Fertőtlenítés


Az UV-C germicid fénycsövek, vagy lámpatestek alkalmasak a levegő, víz és a felületek hatékony fertőtlenítésére. A germicid fényforrások csíramentesítő hatása segíti a steril körülmények elérését zárt helységekben.
Vásárlás előtt kérjük, figyelmesen olvasd el a lent leírt biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlenül szükséges információkat!Germicid lámpa

 

Az UV-C sugárzás baktériumölő, vírusölő hatása igazolt, hatékonyan használható felület, légtér és víz tisztítására. Az UV-C fényt kibocsájtó higanylámpák páratlan hatékonysággal bírnak a vírus, penészgombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok ellen.

Figyelmeztetés!

  1. A Germicid lámpákból származó sugárzás nagyon káros a szemre és a bőrre. - A baktériumölő lámpákat csak megfelelő berendezésekben és olyan zárt helységben szabad használni ahol üzemeltetés közben senki nem tartózkodik.
  2. Az UV-C sugárzású lámpák használatakor be kell tartani a hivatalos útmutatásokat és a jelenlegi ipari biztonsági irányelveket.
  3. A javasolt használati időt ne lépd túl! A maximális megengedett expozíciós idő (MPET) meghatározható egy adott hullámhossztartományra.
  4. A baktériumölő lámpák élőlényekre káros UV-C sugárzást bocsájtanak ki, ezért TILOS ÁLTALÁNOS VILÁGÍTÁS CÉLJÁRA HASZNÁLNI! Balesetveszélyes és visszafordíthatatlan károsodást okoz az emberi szervezetben.
  5. Az UV-C kémiai hatása a nem UV álló anyagokkal szemben úgynevezett öregedést eredményez, ami hosszabb távon károsítja az anyagok kémiai szerkezetét. A műanyagokon, szigeteléseken, gumitömítéseken, illetve ezek felületén vagy festett felületén huzamosabb idő elteltével öregedés, elszíneződés vehető észre, elvesztik eredeti állapotukat, minőségüket.

A germicid lámpákat elsősorban egészségügyi intézmények, közösségi terek, iroda és ipari létesítmények helységeinek fertőtlenítésére ajánljuk. Otthoni használatra a fent leírt veszélyek miatt a zárt rendszerű Sanifica, Ledvance és 59s termékeket javasoljuk.

Az UV-C megsemmisíti a mikroorganizmusokat, azaz a baktériumokat, vírusokat.

A mikroorganizmusok (baktériumok és vírusok) sejtmagja Timint, a DNS / RNS kémiai elemét tartalmazza. Ez az elem elnyeli az UV-C fényt 253,7 nm fajlagos hullámhosszon és olyan mértékben megváltozik (ti-minimerek képződése), hogy a sejt már nem képes szaporodásra és túlélésre.

 

UV-C hatására:

- behatol a mikroorganizmusok sejtfalába (253,7nm)

- nagy energiájú fotonjait a sejtfehérjék és a DNS / RNS abszorbeálják (magukba szívják)

- károsítja a fehérje szerkezetét anyagcsere zavart okozva

- DNS / RNS kémiailag megváltozik, így az organizmusok már nem képesek replikálódni, metabolizálódni, így nem okozhatnak betegséget, további károkat

Az UV-C lámpa sugárzása azokon a felületeken hatékony, amit közvetlenül a sugárzás ér. A sugárzás nem hatol be az anyagba!

 

A Mikroorganizmusokat 3 csoportra osztjuk:

 

Baktériumok / baktériumspórák:

Megtalálható levegőben, vízben, talajban, növényekben, állatokban és rothadó szerves anyagokban. Tízszer annyi baktérium van az emberi testben, mint emberi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben található. A baktériumok nagy része ártalmatlan vagy hasznos, de akad néhány fertőző megbetegedést kiváltó patogén (kórokozó) baktérium is, mint például a kolera, szifilisz, lépfene, lepra vagy a pestis kórokozója.

 

Penész gombák:

Penész gombák többsejtű szervezetek, amelyek a gombák családjába tartoznak. A mérgező, allergiás vagy patogén tulajdonságokkal rendelkező penész a gombák egy speciális csoportja, amelyek toxikus reakciókat, allergiás reakciókat vagy betegségeket okozhatnak emberben vagy más élőlényben.

 

Vírusok:

Rendkívül kicsi parazita szervezetek, amelyek nem szaporodnak, hanem egy gazdasejt átvételével maradnak fenn. A legelterjedtebb emberi betegségekért felelős, mint az influenza, megfázás, kanyaró, himlő, mumpsz, szemölcsök, de az állat -és növényvilágot is megtámadja: száj -és körömfájás, madár -és sertésinfluenza stb.

Az UV-C lámpák teljesítménye, optimális működése

 

A kisnyomású UV-C tartományú germicid lámpák lényegében hagyományos fénycsövek fényporbevonat nélkül. Az üvegük a szokásos boroszilikát helyett kvarc üveg. Ez a két módosítás lehetővé teszi, hogy a lámpában lévő higanygőz által sugárzott 253,7 nm-es UV sugárzás módosítatlanul jusson ki. Az UV-C sugárzás mellett jellegzetes ibolya színű látható fény is keletkezik.
A mai modern germicid fénycsövek ózon mentesek, azaz az erősen oxidáló és mérgező hatású ózon-t csak szinte mérhetetlen csekély mértékben termelnek. Csak a nagyon érzékeny emberi szaglás jelezheti annak jelenlétét, ez azonban semmi veszélyt nem jelent. Az ózon mentes germicid lámpa lekapcsolása után azonnal be lehet menni a helyiségbe.
Tökéletes teljesítmény akkor nyújtanak, amikor a fénycső 40C fok körüli üzemi hőmérsékletet ér el 25C fok környezeti hőmérsékletben. 

A germicid fénycsövek alapvetően közvetlenül hálózati feszülségről nem működnek, üzemeltetésükhöz külső működtető egység vagy komplett lámpatest szükséges!

A lámpa teljes UV-C teljesítményét wattban (μW) és a besugárzási sűrűségét μW/cm²-ben fejezik ki. Egy bizonyos dózisszint szükséges az egyes mikroorganizmusok elpusztításához, ez az "adag" az idő (másodperc) és az UV teljesítmény (μW) függvénye. Az alacsony UV teljesítmény hosszú ideig ugyan olyan hatással lehet, mint a nagyobb teljesítmény rövidebb ideig. Az energia egysége a Joule (J), amely megfelel a W/másodperc értéknek.

Egy adott mikroorganizmus elpusztításához szükséges dózisszintet Joule-ban adják meg négyzetméterenként (J / m²). Néhányan baktérium, vírus ellenállóbb, több UV-C-t igényel (elpusztításukhoz) mint más mikroorganizmusok.

 

A levegőt könnyen lehet tisztítani UV-C-vel, elpusztítják a  baktériumokat, amelyek a levegőben terjednek és fertőzéseket okoznak. A közvetlen besugárzási módszerek a mennyezetre szerelt lámpákon alapulnak, amelyek akkor működtethetők, amikor a szoba üres.  A legbiztonságosabb, ha szemmagasság felé van felszerelve így a lefelé irányuló fénnyel hatékonyan lehet a felületeket, a padlót is sterilizálni. 

A germicid lámpa sugárzása azokon a felületeken hatékony, amit közvetlenül a sugárzás ér. A sugárzás nem hatol be az anyagba, tehát a ruha alatti bőrre semmilyen veszélyt nem jelent.

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal

Bezárom a videót
Megnézem a terméket