Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Xenon lámpa


Magyarország legnagyobb Xenon lámpa kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, kékes hatású, standard gyári minőségű, hosszú élettartamú Osram Philips, GE, Narva, Neolux Xenon autólámpák a Lumeneten. Bizonytalan vagy abban, hogy Xenon lámpa való a gépkocsidba? Próbáld ki prémium autóizzó keresőnket, mely segítségével autód bármely izzójának foglalat típusát be tudod azonosítani!

 

A Xenon lámpák történelme, jellemzői
Gépjárművekben való elterjedését sok próbálgatás és fejlesztés előzte meg. Mindez 1988-ban kezdődött, amikor az EUREKA egyesület finanszírozta Európában a VeDiLiS (Vehicle Discharge Lighting System) nevű projektet, amelynek feladata a kisüléses lámpák elterjesztése volt a gépjárművekben. Végül 1992-ben A BMW 7-es, szériagyártásban résztvevő típusába integrálták, először prémium kiegészítőkén a gázkisülés elvén működő ívlámpákat. A kisülő lámpák egyedi működési elve miatt, nem lehetett az eddigi megszokott módon közvetlenül 12V-ra csatlakoztatni. Szükséges volt egy gyújtószerkezet, ami nagyfeszültséget generált. Ez elengedhetetlen volt a lámpában lévő gázok ívkisüléséhez, illetve az üzemi állapot fenntartásához. A működtető egységnek képesnek kellett lenni a gyújtófeszültség (23KV), illetve az üzembentartó feszültség (42-85V) előállítására. A fémhalogén lámpa belsejében a higanyon, argonon kívül, más úgynevezett szennyező fémeket is kevertek. A kezdetben hosszú fényáram felfutási idő (5-10 perc) miatt a lámpák integrálása lehetetlennek tűnt, mivel egy közlekedési  környezetben gyorsabb reakcióra volt szükség. A megoldást az argon xenonra való cserélése jelentette, ami jóval lecsökkentette a fényáram felfutást, így 20-25 másodpercen belül a kisülő lámpák elérték a névleges fényáramot. A kisüléskor keletkező a környezetre káros UV sugárzás blokkolásáról egy vastag üveg bura gondoskodik, ami egyben mechanikailag is véd. Az így létrejött immár joggal nevezhető xenon ívlámpák alkalmasak voltak az autóiparban a fényszórók forradalmasítására. Fényhasznosításuk nagyjából négyszer jobb volt a normál halogén izzókhoz képest, ami azt jelentette, hogy elég volt akár egy 35W-os xenon lámpa is kívánt fényáram, illetve világítási jellemzők eléréséhez. Élettartamuk átlagosan 3000 óra, ami többszörösen meghaladja a normál halogén izzók átlagos működési idejét. A fémhalogén lámpa fénye összességében közelebb áll a természetes nappali fényhez, mint a halogénizzóké. Mivel ehhez a színhőmérséklethez szokott hozzá az emberi szem, ezért a kisüléses lámpa használata esetén sokkal kontrasztosabb, élesebb képet kapunk és ez által éjjel jobb látási viszonyok érhetők el, nagymértékben növekszik a biztonság! Tehát a napjainkba elterjedt, és azóta, természetesen továbbfejlesztett Xenon lámpák, jobb látási viszonyokat eredményeznek, kisebb fogyasztásuk van, hosszabb az élettartamuk, ennek köszönhetően növelik a biztonságot, segítik az éjszakai vezetést. A nagyobb fénysűrűség és az esetleges kápráztatás elkerülése érdekében a gyártók automata magasságállítóval, és lámpamosóval kiegészítve szerelik a gyári lámpatesteket. A közlekedésben résztvevő Xenon lámpával szerelt járművek világítási rendszerének mindkét kiegészítőt tartalmaznia kell.

 

 

Xenon lámpák napjainkba
Az 1990-es évek elején megjelent, D1 és D2 típusokat követték a higanymentes D3, D4 típusok is. A D1-es illetve a D3-as típusok elektronikával egybeépítve kerültek forgalomba, míg a D2, és D4 típusok pedig önállóan. A technológia fejlődése illetve a korszerű lámpatestek igénye új változatok megjelenését követelték. A pontosabb vetítési kép és hatékonyság miatt megjelentek az "R" illetve "S" típusok, amik a reflexiós illetve projekciós lámpatestekbe lettek tervezve. Napjainkba szinte minden autógyártó elérhető extraként ajánlja a Xenon lámpákkal szerelt világító testeit. A technológia elterjedése és a piaci verseny az árakat is elfogadhatóvá tette, így a kezdeti luxus ma már elérhető, elfogadható költségekkel. A xenon lámpák teljesítménye és rendkívül jó világítási jellemzői, lehetővé tették az intelligens fényszórók kialakulását, esetlegesen több világítási képpel, kanyarkövető rendszerrel, optimális világítási kép vezérléssel. Összefoglalva szinte minden téren előrelépést jelentettek az új xenon lámpák a kezdetektől egész napjainkig. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a gyártók által kifejlesztett lámpatestek illetve a hozzájuk tervezett fényforrások lesznek együttesen hatékonyak, ami xenon lámpák esetében különösen igaz. Csak akkor leszünk elégedettek, ha a gyártó által tervezett lámpatestbe megfelelő minőségű márkás fényforrásokat használunk.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű Xenon
A legújabb fejlesztésű xenon lámpák birodalma. Minden olyan fejlesztés, ami a fényforrás, illetve a felhasználó javára szolgálhat itt megtalálható. Nehéz, de nem lehetetlen. A gyártók itt mutatják meg mire képes a legjobb legerősebb xenon lámpa. Ha le szeretném írni, gyorsulj úgy, mint egy Bugatti, ragyogj úgy mint egy Rolls és Legyél megbízható, mint egy Toyota. A neves gyártók, mint az Osram, Philips, GE sikeresen egybegyúrták ezeket a tulajdonságokat, és prémium típusaikkal meghatározó alakjai lettek a xenon autóipari szegmensnek.  A kategóriában megtalálhatóak a Philips X-treme Vision +150%-os lámpái, illetve az Osram méltán legsikeresebb Xenarc Night Breaker Unlimited xenon fényforrásai, ami évek óta az egyik legsikeresebb Xenon lámpa a piacon. A kategória termékeit ajánljuk egyaránt országúti illetve városi használatra is.

 

 

Magas színhőmérsékletű Xenon
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. A vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű xenon lámpákat hoztak létre. A halogén izzókkal szemben itt a működésből adódóan, sokkal látványosabb eredmények érhetők el. A kisülő lámpák belsejében lévő töltőelemek változtatásával, illetve különböző szennyező adalékok hozzáadásával a lámpák színhőmérséklete viszonylag jól kalibrálható. A hidegebb színhőmérséklet ebben az esetben kisebb veszteségekkel realizálható. Ezek a jellemzők tették sikeressé a magas színhőmérsékletű xenon lámpákat. A fényáram itt ugyan kisebb lesz mint a csúcskategóriás családoknál, de a rendkívül határozott kékes árnyalatú színkép lenyűgözővé teszi a kategória termékeit. Az Osram Cool Blue Intense, és a Philips WhiteVision xenon lámpák a lehető legjobb színben tüntetik fel majd autónkat. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon. A kategória termékeit, ajánljuk országúti illetve városi közlekedésre egyaránt.

 

 

Gyári minőségű, standard Xenon
Az autószerelő xenon. Semmit nem tud, de olcsó és megbízható. Ez a kategória nem versenyre született. Természetesen minden a közlekedésben szükséges jellemzőknek megfelel, és a neves gyártók márkaneveivel védve eredményes résztvevője a piacnak. A kategória legkedveltebb xenon lámpája a kiváló ár/érték arányú Osram Xenarc Classic típus.

 

 

Off-road, magas színhőmérsékletű Xenon
Ez a kategória érezhetően el fog ütni a hagyományos xenon lámpától, már első ránézésre hidegebb, kékesebb fényt vetít, emiatt és az esetleges extrém hideg színhőmérséklet, miatt közúti forgalomban nem használható. Itt padlóig nyomjuk a Kelvin fokot. Az akár 7000K színhőmérsékletű Off-road Xenon lámpa, rendkívüli hatást ér el a megvilágított útfelületen. Az Off-road magas színhőmérsékletű xenon lámpák a legnagyobb részletességgel elemzik az előttünk álló útszakaszt. Az Off-road körülmények közt használható Xenon lámpák, csökkentik az esetleges tereptárgyak észlelési idejét, ezzel növelve a biztonságos haladást. Az Osram piacra dobott Cool Blue Boost családja verhetetlen világosságot varázsol az előttünk lévő útszakaszra, megkönnyítve a közlekedést. Az Off-road Xenon lámpák közúti forgalomban nem használhatók, csak Off-road körülmények közt.

 

 

Extra hosszú élettartamú Xenon
Örök élet plusz két nap :-) A budapesti taxis xenon. Ha nem ragaszkodunk az erőteljes fényhez és megelégszünk a szabványos standard világítással, viszont arra folyamatosan és hosszú ideig szükség van (például folyamatos városi közlekedésnél), akkor a longlife xenon lámpákat nekünk találták ki. Az extra hosszú élettartamú xenon lámpák garantáltan sokáig fognak bennünket szolgálni, melyre bizonyíték például az Osram Ultra Life sorozat  akár 10 éves garanciavállalása. Ideális azoknak az autó tulajdonosoknak, akik nem használnak nappali menetfényt. Egyre több gyártó enged teret a hosszú élettartamú fényszóróizzóknak, ezek közül a Philips Longlife, illetve a GE Extra Life izzók öles léptekkel hódítanak a piacon. Ajánljuk azoknak a gépjármű tulajdonosoknak, akiknél esetlegesen nehézségekbe ütközik a fényforrás cseréje, így időt és költséget takaríthatnak meg.

 

 

Xenon Extra Garancia idővel
Az egyre elterjedő xenon lámpák, óriási teret hódítanak napjainkba az autóvilágítás terén is. A gyártók felfedezték azt a kialakuló igényt, amit az autótulajdonosok nagy része joggal elvár. Legyen egy jó megbízható xenon lámpám, hogy nyugodtan ülhessek be minden nap az autómba, annak tudatában, hogy áldoztam a minőség oltárán. Erre az igényre állt elő az Osram az Xenarc Original xenon lámpákkal ami, hűen tükrözi a Brand minőségét, és a 4 éves garancia megnyugvásul szolgál majd a mindennapos használat során. Rendkívül jó ár érték aránya minden igényt kielégít a standard világítási kategóriában. A gyártás során használt egyedi technológia hosszabb élettartamot biztosít, ami ha jól megnézzük, nem fogja túlterhelni a pénztárcánkat sem. Ideális választás a szakszerű és hosszú távú üzembetartáshoz.

 

 

Melyik a legjobb Xenon?
A fentiekből láthatod, hogy erre csak relatív választ lehet adni. A kérdés inkább az, hogy mire van szükséged? Emelt fény, hosszabb élettartam, kékes hatás? Ezek alapján a fenti kategóriákból könnyedén kiválaszthatod, hogy Számodra melyik a legjobb Xenon :-)

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket