Új jelszót kérek
Philips
Osram
Megaman
Mean Well
B.E.G. Luxomat
GE Lighting
Sylvania

Mi vagyunk a szűrő

Csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – az évtizedes szaktudásunk mellett – jó szívvel ajánlunk Neked . Legyen szó a világítástechnika bármely területéről, a Lumeneten kizárólag prémium minőségű terméket találsz.

Ti mondtátok

Nekünk az az „üzlet”, ha Te elégedett vagy velünk, mihamarabb visszatérsz hozzánk és elmondod vásárlói élményed barátaidnak is.

Kádár Péter (32)

Hatalmas kínálat, remek árak, gyors szállítás, segítőkész, hozzáértő csapat!

TENNER TAMÁS (NEW DUETT KFT.)

Mert minden működik. A rendelés, a szállítás, a support. Nagy kincs ez manapság!!
Termékeik minőségéről kár beszélni. Világmárkák magas minőségű termékeit forgalmazzák.

JÁNOSI ANDRÁS (LUMOCONCEPT KFT.)

László és István csapata évek óta legfőbb fényforrás beszállítónk.
Szakmai támogatásuk számtalan helyzetben mozdította előre munkánkat. Jó szívvel ajánlom őket!

Ravasz Péter

Számomra a legjobbak vagytok. Pontosság, gyorsaság, minőség. Ezekre lehet itt számítani. A garancia pedig nem jól hangzó reklámfogás, hanem tényleg működik!

Lubrincz Erik

Segítőkész munkatársak, gyors válaszidő, minőségi termékek! Garanciális ügyekben mindent megtesznek az ügyfél elégedettségéért! Raktáron lévő árut 1 munkanap alatt szállítják.

Gergácz Roland (Polluxled Kft.)

Számomra kritérium volt, hogy olyan partnerekkel kerüljek kapcsolatba, akik nem alacsony és kétes minőségű termékekkel dolgoznak, hanem kizárólag elismert gyártók fényforrásaival.

Bízhatsz bennünk !

A Lumenet jogelődje, a Vilagitas.eu 2012-es indulása óta több mint 50 000 online rendelést szolgált ki és az alábbi szakmai díjakat szerezte meg.
Olyan színvonalon fogunk kiszolgálni Téged, ahogy az alábbi elismerések alapján elvárhatod tőlünk.

LEDLED-ek az autóban – hol és hogyan helyettesíthetik a megszokott autóizzókat?

Szeretnél egy olyan autót, amiben LED-ek világítanak? A retrofitnek nevezett lámpákat azért találták ki, hogy egyszerű legyen az áttérés a világító diódák használatára. Ugyanabba a foglalatba helyezhetők, mint amit a régi izzólámpák használtak, és amik be vannak építve az autó lámpatesteibe. A lámpacsere pedig ugyanolyan egyszerű, mint amikor egy energiatakarékos égőt csavarunk be az otthoni olvasólámpába. Jól hangzik, ugye?

Sajnos ez csak az utastéri lámpákra igaz, itt valóban élvezhetjük az új világítás előnyeit. Például ha bekapcsolva felejtjük a LED-es utastéri világítást, kicsi a valószínűsége annak, hogy lemeríti az akkumulátort. Aki már cserélt izzót a műszerfalban, az tudhatja, hogy ez mennyire bonyolult művelet. Ha viszont LED-ek világítanak a műszerfalon, örökre el lehet felejteni az izzócserét. A LED-ek élettartama ugyanis jóval hosszabb, mint magáé az autóé.
Mindezeken túl a LED-ek fényét sokan vonzóbbnak találják a régi izzókénál. Sok járművezető igényli a nagyobb színhőmérsékletű, azaz kékesebb fényt. Az Osram retrofit autólámpák ezért több változatban, 4000 K, 6000 K, 6700 K színhőmérséklettel, néhány esetben pedig kék, piros és sárga színben készülnek.

Ezek után azt gondolhatnánk, hogy a retrofit LED-ek kitűnően használhatók pl. a parkoló vagy a rendszámvilágító lámpáknál is. Erről azonban elviekben mindenkit le kell beszélnünk, elsősorban a jogszabályi előírások miatt. Retrofit lámpát tilos használni parkoló lámpában, irányjelzőben, helyzetjelző vagy féklámpában, a jogellenes használat elvileg a forgalmi engedély bevonásával járhat. Ez nem azért van, mert az elavult előírások nem követik a technika fejlődését, hanem mert a jelenlegi LED-ek másféle fényt adnak, mint az izzólámpák. A LED-ek fénye általában irányított, szemben a teljes térbe sugárzó izzólámpákkal. A neves fényforrás gyártók dolgoznak azon, hogy jóváhagyásra érett LED-eket hozzanak a piacra, de a fejlesztés várhatóan még hosszabb ideig tart. Jelenleg az utólag felszerelhető ködlámpák és nappali menetfények kaphatók LED-es kivitelben, melyek minden szükséges engedéllyel rendelkeznek, felszerelésükhöz nem kell semmilyen engedély, műszaki vizsga, stb. LED-es távolsági és tompított fényszórók jelenleg csak néhány felső kategóriás autótípusba vannak gyárilag beépítve. A noname H4, H4, H7 LED-ek vásárlásáról mindenkit lebeszélünk, mert a hangzatos ígéretek ellenére egy helyzetjelzővel sem ér fel majd a komplett lámpa fényereje, ugyanis alapvetően megváltozik a világítási kép. Hasonlatképp, valami olyan fog történni, mintha egy diavetítőben az izzót pár centivel arrébb raknánk: mindenhova fog világítani a lámpánk, csak az úttestre nem. Nappali menetfény vásárlás előtt érdemes megkeresni a lámpatesten az európai jóváhagyási jelet, illetve csak neves autóipari világítás gyártó termékeit javasolt megvenni (GE, Osram, Philips, Hella, Narva) . Léteznek jóváhagyás nélküli gyártmányok is a piacon, de az ilyen termékek használata esetén a jármű megbukik a műszaki vizsgán. Már ha a vizsga idején még működik: mindannyian találkoztunk már kacsingató, pislákoló, acélkéken világítós menetfénynek titulált ipari hulladékkal. ezek azok a termékek, amelyekért nem érdemes szétfurkálni a lökhárítót… A jóváhagyási jel egy körbe írt nagy E betű, és mellette egy szám, ami az engedélyt kiadó országra utál. Németországot pl. az 1, Magyarországot a 7 szám jelöli. A jelet azok a termékek kaphatják meg, amelyek megfelelnek az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (ECE) által a járműalkatrészekre kidolgozott szigorú előírásoknak. az Osram és a Philips nappali menetfényei minden esetben kielégítik a szabvány előírásait, használatuk legális, vásárlásuk pedig hosszú távra szól.

© 2011-2016. Lumenet Kft.      |      1163 Budapest Cziráki út 26-32. EMG ipartelep      |      Minden jog fenntartva.      |      Belépés  |  Online jogaid    |    ÁSZF     |   Rólunk    |    Szállítási költségek    |    Személyes átvétel

Lumenet®

A Lumenet további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.