Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Kéziszerszám

Kezdődhet a barkácsolás: ebben a kategóriában kéziszerszámok széles választékát gyűjtöttük össze. Ezeket a kategóriákat kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy akár egyszerűbb feladatba fogsz bele vagy átfogóbb munkára vállalkozol, minden igényre gyorsan és kényelmesen kiválaszhatsd a szükséges tárgyat.  A strapabíró, ergonomikus kialakítású szerszámok között egyaránt találsz csavarhúzót, fogót, fáziskeresőt, mérőszalagot és még sok mást is. 

Az emberiség kézében formálódó történet

Az emberiség fejlődésének és technológiai haladásának egyik kiemelkedő jelzője a kéziszerszámok kialakulása és evolúciója. Ezek az eszközök, amelyek kezdetben primitív formákban jelentek meg, mára szinte minden aspektusban jelen vannak életünkben, mind a háztartásban, mind a szakmai tevékenységek során. A kéziszerszámok nem csupán tárgyak, hanem az emberi kreativitás, szükségletek és problémamegoldó képességek kifejezői. Az emberiség kezdeti szakaszában a szerszámok kialakulása elengedhetetlen volt a túléléshez és az élet megkönnyítéséhez. Az ősemberek köveket, botokat és más alapanyagokat használtak egyszerű eszközök készítéséhez. Ahogy az emberiség fejlődött, és a civilizációk kialakultak, a szerszámok bonyolultabbá és specializáltabbá váltak. Az ókori Egyiptomban, Görögországban és Rómában már különféle fémeket használtak szerszámok készítésére, először bronzból, majd később vassal. A középkorban a kovácsoltvas technológiájának elterjedésével megindult a kéziszerszámok ipari gyártása. A 18. és 19. században az ipari forradalom újabb lendületet adott a szerszámfejlesztéseknek, és a 20. században a modern anyagok, mint az acél és a könnyűfémek, további innovációkat tettek lehetővé. Ma a kéziszerszámok egész skálája elérhető a háztartásoktól a műhelyekig, és a technológiai fejlődés folyamatosan új és hatékonyabb eszközöket hoz létre. Az emberiség minden területén, mindennapi életünkben, szakmai tevékenységeink során és az iparban is találkozunk kéziszerszámokkal. Egy háztartásban például a napi munkákhoz szükségünk lehet csavarhúzóra, ollóra, imbuszkulcsra, vagy akár kertészeti kéziszerszámokra, mint az ásó vagy gereblye. Ugyanakkor egy műhelyben, autószerelő műhelyében vagy ipari létesítményben az egyedi munkafolyamatoknak megfelelően számos specializált kéziszerszám kerül alkalmazásra. Most nézzük meg néhány jelentős kéziszerszámtípust, és vessünk egy pillantást arra, hogyan könnyítik meg a munkánkat:

Csavarhúzó


Csavarhúzó
A csavarhúzó egy alapvető és szinte minden háztartásban megtalálható kéziszerszám. Feladata a csavarok be vagy kicsavarása. A különféle méretek és típusok lehetővé teszik a sokoldalú felhasználást. A csavarhúzó megkönnyíti a csavarozási munkafolyamatokat és pontos munkavégzést biztosítanak.

 

OllóOlló
Az ollók már az ókorban megjelentek és azóta számos típus alakult ki, amelyek különböző célokra szolgálnak. A fodrászolló precíz hajvágást tesz lehetővé, a manikűr olló gondoskodik a körömápolásról, a konyhai ollók segítenek az élelmiszer előkészítésében, míg a barkácsollók ideálisak a kreatív projektekhez. Az olló könnyű kezelhetősége és a különböző kivitelek révén az egyik leghasznosabb és sokoldalúbb kéziszerszám a háztartásban és a műhelyekben egyaránt.

 

ImbuszkulcsImbuszkulcs
Az imbuszkulcsok hatoldalú kialakításúak és csavarok, csavarfejek beillesztésére szolgálnak. Az imbusz csavarok különböző méretekben és típusokban elérhetők, és gyakran alkalmazzák a bútoroknál, kerékpároknál, vagy elektronikai eszközöknél. Az imbuszkulcs könnyen kezelhető és hatékony eszköz a precíz munkavégzéshez.

 

VilláskulcsVilláskulcs és csillagkulcs
A villáskulcsok és csillagkulcsok a csavarok és anyák gyors meghúzására vagy kiszerelésére szolgálnak. A két végük lehet különböző méretű, hogy alkalmazkodjanak a különféle csavarfejekhez. A villáskulcsok kiválóan alkalmasak például gépjárművek karbantartásához és számos szerelési feladathoz. Egy mai háztartás, vagy műhely elengedhetetlen része egy villáskulcs készlet.

Fogó


Fogó
A fogók egyike az alapvető kéziszerszámoknak, és számos típusban léteznek, mint például az egyenes fogó, a kombinált fogó, csőfogó, stb. A fogó segítségével könnyen megfoghatjuk, vagy szoríthatjuk a tárgyakat. A vágó, csípő, vagy kombinált fogók ideálisak drótok vágásához vagy hajlításához is. A fogók ergonomikus kialakításuknak köszönhetően kényelmesen és hatékonyan használhatók, így széles körben alkalmazzák őket a műhelyekben és a háztartásokban egyaránt. A villamosiparban használatos fogók szigeteltek, ahogyan a többi villamos szerszám is.

 

DugókulcsDugókulcs
A dugókulcsokat nehezen hozzáférhető csavarok és anyák gyors meghúzására vagy kiszerelésére tervezték. A különböző méretű fejek és a teleszkópos kivitel lehetővé teszi a kényelmes és hatékony használatot. A dugókulcsok segítségével gyorsan és könnyen elvégezhetők a szerelési vagy karbantartási feladatok. Különféle fejméretek és kialakítások révén sokoldalúan alkalmazhatók az autószereléstől a háztartási gépek javításáig.

 

CsapszegvágóCsapszegvágó
A csapszegvágó egy olyan eszköz, amelyet a csapszeg vágására használnak. A csapszegvágók kialakításuknak köszönhetően hatékonyak és kevés erőfeszítést igényelnek a munkavégzéshez.

 

CsővágóCsővágó
A csővágók segítségével könnyedén vághatunk különböző átmérőjű csöveket. A különböző típusok lehetővé teszik a sima és precíz vágást a csőfajtától függően. A csővágók kialakítása biztosítja a stabil fogást és az egyenletes vágást, ezáltal segítve a pontos és tiszta csővágást a különböző munkafolyamatok során.

 

KábelvágóKábelvágó
A kábelvágók olyan kéziszerszámok, amelyeket a vezetékek, kábelek vágására használnak. A kábelvágók különböző méretekben és kialakításokban elérhetők, így alkalmazkodnak az eltérő kábelméretekhez és anyagokhoz. Ezek a szerszámok biztosítják a tiszta és precíz vágást, minimalizálva a vezeték sérülésének kockázatát. Alapvető különbség a normál csípőfogó és a kábelvágó fogó között, hogy a kábelvágó vágó felületeti kör alakzatot követő ívesek, így a körkörös kábelek nem csúsznak ki a kések közül, vágásuk jóval kényelmesebb.

 

CsavarkulcsCsavarkulcs
A csavarkulcsok olyan kéziszerszámok, amelyeket a csavarok és anyák meghúzására vagy kiszerelésére használnak. A különböző méretek és típusok lehetővé teszik az alkalmazkodást különböző csavarfejekhez. A csavarkulcsok hatékonyan segítik a pontos és erőteljes munkavégzést, különféle területeken használhatók, beleértve az autószerelést, gépészeti munkákat és otthoni javításokat.

 

Kapcsolószekrény kulcsKapcsolószekrény kulcs
A kapcsolószekrény kulcsokat villamos kapcsolószekrények vagy elektronikai vezérlőegységek egységes zárjainak nyitására, zárására használhatók. A kapcsolószekrény kulcskészlet minden ismert villamosszekrény alapzártípust nyit, zár.

 

KerékkulcsKerékkulcs
A kerékkulcsokat autószerelésnél vagy a kerékcserénél alkalmazzák. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű és hatékony használatot a kerékcsavarok megnyitásához vagy meghúzásához. A különböző méretek és típusok lehetővé teszik az alkalmazkodást különböző autótípusokhoz.

 

NyomatékNyomatékkulcs
A nyomatékkulcs olyan szerszám, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a precíziós munkafolyamatok során azautószerelés területén. A nyomatékkulcs segítségével pontosan beállítható a csavarokhoz vagy anyákhoz kifejtendő erő, ezáltal biztosítva a megfelelő rögzítést vagy szorítást. Ez a tulajdonság kritikus jelentőségű az autószerelésnél, ahol az alkatrészek megfelelő rögzítése elengedhetetlen a jármű biztonságos működéséhez.

 

Asztalos szorítóAsztalos szorító
Az asztalos szorító egy erős és stabil szerszám, amely különböző faanyagok szorítására szolgál, segítve az asztalosmunkákhoz szükséges stabilitást. Az asztalos szorító megkönnyíti a faanyagok rögzítését az asztalos műhelyben, így a munkafolyamatok precízebbek és biztonságosabbak lehetnek.

 

PillanatszorítóPillanatszorító
A pillanatszorító olyan eszköz, amely lehetővé teszi a gyors és hatékony anyagok szorítását. Ezen kívül egyedi kialakításának köszönhetően gyorsan és könnyen állítható, így segítve azokat a felhasználókat, akik gyors munkavégzésre és változatos rögzítési igényekre vágynak.

 

SarokszorítóSarokszorító
A sarokszorító olyan szerszám, amely segít a faanyagok sarokpontos illesztésében és rögzítésében. Az egyes darabokat precízen illeszti össze, így kialakul egy stabil és pontos, 90 fokos sarok, ami elvárás az asztalosmunkák során. Ezáltal a sarokszorító hozzájárul a minőségi és esztétikus faipari alkotásokhoz.

 

KinyomópisztolyKinyomópisztoly
A kinyomópisztoly egy könnyen használható szerszám, amely a ragasztók, tömítőanyagok vagy kenőanyagok precíz adagolását teszi lehetővé. Ez a szerszám különösen hasznos az építőiparban és a javítási munkáknál, ahol a megfelelő anyagmennyiség pontos kijuttatása elengedhetetlen.

 

FestékszóróFestékszóró pisztoly
A festékszóró pisztoly egy hatékony eszköz a festési munkafolyamatokban. Segítségével könnyen és egyenletesen lehet felvinni a festéket különböző felületekre. Ezáltal a festékszóró pisztoly gyorsabb és professzionálisabb festési eredményeket biztosít.

 

CsapágylehúzóCsapágylehúzó
A csapágylehúzó olyan eszköz, amely segít a csapágyak precíz és biztonságos eltávolításában a tengelyről vagy az alkatrészekből. Ezen szerszám használatával könnyedén és kíméletesen távolíthatók el a csapágyak, minimalizálva ezzel a sérülés vagy deformáció lehetőségét.

 

Gömbcsukló lehúzóGömbcsukló lehúzó
A gömbcsukló lehúzó egy speciális szerszám, amely a járművek kormányrendszerében található gömbcsuklók kiszerelésére szolgál. Segítségével könnyedén eltávolíthatók ezek a kulcsfontosságú alkatrészek, ami nélkülözhetetlen az autószerelés során.

 

Rugó összehúzóRugó összehúzó
A rugó összehúzó egy olyan szerszám, amely segít a rugók rögzítésében vagy összenyomásában. Ezen szerszám segítségével a rugók könnyedén és biztonságosan felszerelhetők, ami különösen fontos az autószerelés és más gépészeti munkák során.

 

AutóemelőAutóemelő
Az autóemelő lehetővé teszi a járművek emelését, így könnyen hozzáférhetünk alájuk. Magánemberek elsősorban nem kerékcserénél használják, ezért is szükséges minden autóban egy emelő, mert a defekt sajnos a legváratlanabb pillanatokban is jöhet. Ez a szerszám nélkülözhetetlen az autószerelés során, hiszen lehetővé teszi a kerekek cseréjét, az alváz ellenőrzését és egyéb munkálatokat.

 

VezetékbehúzóVezeték behúzó szalag
A vezeték behúzó szalag egy hatékony és kényelmes eszköz a vezetékek gyors és biztonságos behúzásához.

 

CsőhajlítőCsőhajlító
A csőhajlító egy olyan szerszám, amely segít a csövek pontos hajlításában anélkül, hogy deformálódnának vagy megrepednének. Ez kritikus jelentőségű az építőipari és vízvezetékek szerelési munkálatai során.

 

DrótkefeDrótkefe
A drótkefe egy erős és tartós szerszám, amely segít a rozsda vagy szennyeződések eltávolításában különböző felületekről. Használata különösen fontos a felületek tisztításában és előkészítésében, mielőtt festéket vagy más bevonatot alkalmaznánk rájuk.

 

FűrészekFűrész
A fűrész segítségével könnyedén és precízen vágjuk a fát vagy más anyagokat. A különböző típusok, mint például a körfűrész vagy a kézifűrész, különböző munkafolyamatokhoz alkalmazkodnak, segítve a pontos és hatékony vágást.

 

GázpákaGázpáka
A gázpákával, a csatlakoztatott gázpalackból nyert gáz elégetésével könnyedén és gyorsan felmelegíthetjük, hajlíthatjuk vagy olvaszthatjuk a különböző anyagokat. A gázpáka különféle munkálatokban alkalmazható, mint például a forrasztás vagy a műanyag hegesztés.

 

KalapácsKalapács
A kalapács egy alapvető és elengedhetetlen kéziszerszám, amelyet számtalan munkafolyamatban használunk. A különböző típusok és méretek lehetővé teszik, hogy a kalapácsot a konkrét feladathoz igazítsuk. Segítségével könnyedén lehet alakítani, formázni vagy rögzíteni a különböző anyagokat.

 

PontozóPontozó
A pontozó egy eszköz, amely segítségével könnyedén megjelölhetjük a vágási vagy fúrási pontokat a különböző anyagokon. Ezáltal precízen és pontosan végrehajthatjuk a munkafolyamatokat, minimalizálva a hibalehetőségeket.

 

ReszelőReszelő
A reszelő segít a fa vagy fémmunkadarabok alakításában, simításában vagy formázásában, sorja mentesítésében. A különböző típusok és méretek lehetővé teszik, hogy a reszelőt az adott feladathoz igazítsuk, így segítve a pontos és precíz munkavégzést.

 

SatuSatu
A satu segítségével könnyedén rögzíthetjük a munkadarabokat, lehetővé téve ezzel a pontos és stabil munkavégzést. Különböző típusokban és méretekben elérhető, így alkalmazkodhat a különböző munkafolyamatokhoz.

 

TűzőgépTűzőgép
A tűzőgép egy könnyen használható kéziszerszám, amely segít a papír, textil vagy más anyagok rögzítésében. Az irodáktól kezdve az otthonokig számtalan felhasználási lehetősége van, és könnyedén megkönnyíti a dokumentumok rendezését vagy a kreatív projektek kivitelezését.

FejszeFejsze
A fejsze egy olyan szerszám, amely segíti a favágásban vagy faragásban. Az élesebb vagy nehezebb fejszék alkalmasak nagyobb faelemek vágására, míg a kisebbek pontosabb és finomabb munkálatokhoz használhatók.

 

PajszerPajszer
A pajszer egy olyan kéziszerszám, amely segít a fémmunkadarabok vágásában vagy alakításában. A pajszer segítségével a bontási munkák precízen és hatékonyan kivitelezhetők.

 

SzekerceSzekerce
A szekerce segít a fával vagy más anyagokkal végzett munkafolyamatok során. A különböző típusok lehetővé teszik, hogy a szekercét a konkrét feladathoz igazítsuk, segítve ezzel a könnyű és precíz munkavégzést.

 

Ásó, lapátÁsó, lapát
Az ásó és lapát olyan alapvető kerti szerszámok, amelyek segítségével könnyen és hatékonyan végezhetők a talajmunkálatok. Az ásóval könnyedén áshatunk, míg a lapáttal a föld vagy más anyagok könnyen mozgathatók.

 

TalajlazítóTalajlazító
A talajlazító olyan kerti kéziszerszám, amely segít a talaj lazításában és levegőztetésében. A kertészkedők és mezőgazdasági munkások számára nélkülözhetetlen, hiszen elősegíti a növények gyökereinek szabadabb növekedését.

KapaKapa
A kapa egy erős szerszám, amely segít a talaj művelésében, gyomirtásban vagy akár a növények ültetésében. A kapa vélhetően az emberiség első szerszámai közé tartozott.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket