Új jelszót kérek
Philips
Osram
Megaman
Mean Well
B.E.G. Luxomat
GE Lighting
Sylvania

Mi vagyunk a szűrő

Csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – az évtizedes szaktudásunk mellett – jó szívvel ajánlunk Neked . Legyen szó a világítástechnika bármely területéről, a Lumeneten kizárólag prémium minőségű terméket találsz.

Ti mondtátok

Nekünk az az „üzlet”, ha Te elégedett vagy velünk, mihamarabb visszatérsz hozzánk és elmondod vásárlói élményed barátaidnak is.

Kádár Péter (32)

Hatalmas kínálat, remek árak, gyors szállítás, segítőkész, hozzáértő csapat!

TENNER TAMÁS (NEW DUETT KFT.)

Mert minden működik. A rendelés, a szállítás, a support. Nagy kincs ez manapság!!
Termékeik minőségéről kár beszélni. Világmárkák magas minőségű termékeit forgalmazzák.

JÁNOSI ANDRÁS (LUMOCONCEPT KFT.)

László és István csapata évek óta legfőbb fényforrás beszállítónk.
Szakmai támogatásuk számtalan helyzetben mozdította előre munkánkat. Jó szívvel ajánlom őket!

Ravasz Péter

Számomra a legjobbak vagytok. Pontosság, gyorsaság, minőség. Ezekre lehet itt számítani. A garancia pedig nem jól hangzó reklámfogás, hanem tényleg működik!

Lubrincz Erik

Segítőkész munkatársak, gyors válaszidő, minőségi termékek! Garanciális ügyekben mindent megtesznek az ügyfél elégedettségéért! Raktáron lévő árut 1 munkanap alatt szállítják.

Gergácz Roland (Polluxled Kft.)

Számomra kritérium volt, hogy olyan partnerekkel kerüljek kapcsolatba, akik nem alacsony és kétes minőségű termékekkel dolgoznak, hanem kizárólag elismert gyártók fényforrásaival.

Bízhatsz bennünk !

A Lumenet jogelődje, a Vilagitas.eu 2012-es indulása óta több mint 50 000 online rendelést szolgált ki és az alábbi szakmai díjakat szerezte meg.
Olyan színvonalon fogunk kiszolgálni Téged, ahogy az alábbi elismerések alapján elvárhatod tőlünk.

Vásárlási feltételek

Üdvözöljük a Lumenet Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a www.lumenet.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (a továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. Tájékoztatjuk, hogy jelen ÁSZF a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre (a továbbiakban: Fogyasztó), mint Felhasználóra egyes pontokban eltérő feltételeket állapít meg a vállalkozásokra vonatkozóakhoz képest. Ebben az esetben a Fogyasztóra az eltérő szabályok vonatkoznak.
A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják.
Felhasználó a Honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

1. A SZOLGÁLTATÓ

Név: Lumenet Kft.
Székhely: 1163 Cziráki út 26-32.
Levelezési cím: 1163 Cziráki út 26-32.
Képviselő neve: Zabari István János
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-966608
Bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 23460694-2-42
Közösségi adószám: HU23460694
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-86451/2015.
Számlavezető pénzintézet: OTP BANK
Számlaszám:11715007-21144789-00000000
IBAN számlaszám: HU47 11715007-21144789-00000000
E-mail cím: lumen (kukac) lumenet.hu
Telefonszám: +36-1-8000-333

Tárhelyszolgáltató neve: UNAS Online Kft.
Tárhelyszolgáltató címe: 9400 Sopron, Major köz 2. I/15
Tárhelyszolgáltató e-mail címe: unas@unas.hu

2. HONLAPON FOLYTATOTT TEVÉKENYSÉG

A Szolgáltató a Honlapon üzleti tevékenysége során elsődlegesen fényforrások, lámpatestek értékesítését folytatja.
A Szolgáltató az általa nyújtott szolgáltatások tekintetében magatartási kódexnek nem veti alá magát.

3. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

3.1 Igénybevétel feltételei

3.1.1 Felelősség

Felhasználó a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni károkért és nem vagyoni sérelemért a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.
Szolgáltató - az esetlegesen általa igénybe vett közreműködőért való felelőssége kivételével - kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért és a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.
Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

 

3.1.2 Szerzői jogok

A Honlap szerzői művek és más tartalmak sajátos összeállítása, amely a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§-a alapján gyűjteményes műként védelemben részesül. A védelem a gyűjteményes művet megilleti akkor is, ha annak részei, tartalmi elemei nem részesülnek, illetve nem részesülhetnek szerzői jogi védelemben. A gyűjteményes mű egészére a szerzői jog a Szolgáltatót illeti. A Honlap tartalmát, képeit, logóit kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos. A Honlapon szereplő valamennyi márkajel védett, a „Védett” logók használata egyéb helyeken (kiállítás, szóróanyag stb.) még változatlan formában is csak a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. Szolgáltató kiemelten kezeli szellemi tulajdonának védelmét. Ennek érdekében folyamatos internetes keresőszolgáltatást vesz igénybe, hogy felkutassa szellemi tulajdonának interneten megjelenő esetleges másolatait. Azon személyek ellen, akik a Szolgáltató szerzői jogait megsértik, eljárást kezdeményezhet.

4. A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

4.1 Regisztráció

A Honlapon keresztül történő rendeléshez nem szükséges regisztráció, de további kedvezményeink igénybevételéhez javasoljuk a rövid regisztrációs folyamat elvégzését. A regisztrációhoz a https://lumenet.hu/shop_newcust.php?no_reg=0 linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

Elfelejtett jelszó esetén ha a Felhasználó az emlékeztetőnél megadja a regisztrált e-mail címét akkor a jelszavát e-mailben elküldi a Szolgáltató.

A regisztráció során Felhasználónak szükséges megadnia az alábbi adatokat:

a) Regisztrációs adatok: e-mail cím, jelszó
b) Személyes adatok: név, mobiltelefonszám
c) Szállítási adatok: név, irányítószám, település, utca, házszám
d) Számlázási adatok: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, cég esetében adószám

A regisztrációt követően a Felhasználó hozzáférése már működik, a rendszer automatikusan belépteti.

A regisztráció során a Felhasználó jelezheti a webáruház e-mailben küldésre kerülő egyedi ajánlatai iránti igényét is. Az igénylés a Felhasználó által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer.
A regisztráció törlését Felhasználó a Szolgáltató e-mail címére küldött elektronikus levélben kérelmezheti.
Szolgáltató gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó, ha tudomására jut, hogy jelszavával valaki visszaélt, köteles a Szolgáltatónak haladéktalanul jelezni a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

A Felhasználó köteles a regisztráció során megadott adatait azok megváltozása esetén frissíteni és gondoskodni arról, hogy azok a valóságnak megfelelőek legyenek, hogy a rendelés teljesíthető legyen.


4.2 Megrendelés

Szolgáltató megrendeléseket a Honlapon keresztül fogad. A megrendelés nem kötött regisztrációhoz. Regisztráció nélküli vásárlás (gyorsrendelés) esetén csak a rendelés teljesítéséhez legszükségesebb adatokat (cím, telefonszám, stb.) kell megadnia a Felhasználónak. A Szolgáltató minden esetben kéri a Felhasználó mobiltelefonszámát, melyre egy visszaigazoló SMS-t küld Szolgáltató a rendelés fogadásakor (amennyiben Felhasználó a házhozszállításos módot választ, a partner futárcég is küld a Felhasználónak egy SMS-t a csomag várható érkezéséről). Felhasználó a Honlapon a belépést a "Belépés" gomb segítségével végezheti el. Itt adhatja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd megnyomva a "Belép" gombot a rendszer belépteti.

Felhasználó a vásárolni kívánt termékek tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen. Adott termékek használata veszélyeket rejthet magában (például germicid fénycsövek), a termékleírások ebben a tekintetben segítséget nyújtanak, tájékoztatnak. A Honlapon feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

A vételár a kiválasztott áru alatt feltüntetett ár (a megjelenített termékárak bruttó árak, az ÁFA összegét is tartalmazzák).A több darabos kiszerelésű egységcsomagoknál a műszaki paraméterek első sorában található az 1 db-ra vonatkozó egységár. Amennyiben az adott termékre mennyiségi kedvezményt biztosít Szolgáltató, úgy a Felhasználó a kedvezmény fül alatt találja az adott mennyiségre vonatkozó, bruttó árakat. A mennyiségi kedvezmények befolyásolhatják az 1 db-ra vonatkozó feltüntetett bruttó egységárat.

Felhasználó a Honlapon található termékek között a termékkategória menüpontokra kattintva választhat. Bármelyik főkategóriára kattintva további alkategóriákat talál. Ha Felhasználó olyan kategóriába lép, ahol termékek találhatók, akkor ott megtekintheti a termékek nevét, árát, egyéb választható tulajdonságait. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor Felhasználó a lap alján lévő számok segítségével lapozhat.

Minden akciós terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a visszavonásig megjelölés.

Szolgáltató a Felhasználó számára a Honlapon lehetőséget biztosít a keresésre is:
a) Egyszerű keresés esetén csak a kereső szót kell megadnia, és ha valamely termék megfelel ennek, akkor a rendszer megjeleníti.

b) Az összetett keresést Felhasználó a kereső szó megadásával érheti el. Amennyiben a kereső szóra nincs találat, a „részletes keresés” automatikusan megjelenik. Az oldal itt érhető el: https://lumenet.hu/reszletes-kereses


A Honlapon történő rendelés menete:
a) Felhasználó a kiválasztott termék vásárlási folyamatát a termék részletes adatlapján található „kosárba” gombra kattintva indíthatja el.
Ezt követően a Felhasználó még szabadon tudja folytatni a vásárlást, további termékeket válogathat.
Ha minden kiválasztott terméket a kosárba helyezett, annak tartalmát a jobb felső sarokban található „Kosár” gombra kattintva tekintheti meg. A pénztár oldalon módosíthatja, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is, ehhez Felhasználónak a "Kosár ürítése" gombra kell kattintania. Ha Felhasználó a megrendelés mellett dönt, akkor a "Tovább a megrendeléshez" gombra kattintva folytathatja a megrendelés folyamatát.
b) A regisztrált Felhasználók ekkor bejelentkezhetnek az áruházba, vagy amennyiben a vásárlási folyamat elindítása előtt már bejelentkeztek, már csak az aktuális rendelésüket érintő szállítási és fizetési módok közül kell választaniuk.
c) A regisztrálni nem kívánó Felhasználók a gyorsrendelés lehetőségét választhatják. A vásárlási folyamat következő lépése ekkor az adatok megadása. A következő adatok szükségesek a megrendeléshez: e-mail cím, név, mobil telefonszám, számlázási név és cím, szállítási cím. A megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használja fel Szolgáltató. Az adatok megadása után a „tovább” gombra kattintva léphet tovább a Felhasználó. A következő lépésben a Felhasználónak megfelelő szállítási és fizetési mód kiválasztására van lehetősége.
d) Bizonyos termékek esetében a termék méreteiből kifolyólag bizonyos szállítási módok korlátozásra kerülhetnek.
e) Ha elkészült Felhasználó a "Tovább" gombot megnyomva megjelenik a Felhasználó megrendelésének összes adata, melyet ellenőriznie kell. Ezen az oldalon van lehetősége a megjegyzés mezőben üzenetet küldenie a rendelés teljesítésével kapcsolatban.
f) Ha Felhasználó mindent rendben talál, akkor a "Igen, megrendelem a terméke(eke)t!" gombot megnyomva véglegesítheti a megrendelését.
g) Amennyiben Felhasználó bankkártyás fizetési módot választott a megrendelése során, akkor a véglegesítés után a "Fizetés" gombra kattintva ki tudja egyenlíteni rendelése végösszegét. Ha mégsem kíván élni a bankkártyás fizetés lehetőségével, akkor a "vissza" gombra kattinthat.

A regisztrált Felhasználók a megrendelésük állapotát a megrendelés lezárásáig figyelemmel kísérhetik a "Profil" menüpont segítségével. Itt megtalálhatják az összes eddigi megrendelésének a számát és összegét, amit a Szolgáltatónak elküldött. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható, amire rákattintva lehetősége van a Felhasználónak megtekinteni a megrendelés részletes adatait. Itt több lehetőség közül is választhat: kinyomtathatja megrendelését, feltöltheti kosarát a megrendelésben szereplő adatokkal, valamint bankkártyás fizetés esetén kifizetheti a számlát, illetve más fizetési módot is választhat.


4.3 Adatbeviteli hibák javítása

Felhasználónak az adatbeviteli hibák javítására az „Igen, megrendelem a termékeket” gomb megnyomása előtt, a „Vissza” gomb megnyomásával, a megrendelési folyamat korábbi állásaira való visszalépéssel van lehetősége.

Felhasználó az "Adatok módosítása" menüpontban módosíthatja a regisztráció során megadott adatait.


4.4 Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató köteles a Felhasználó megrendelésének megérkezését a Felhasználó felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Ez egy automata email, ami nem azonos a rendelés elfogadásával, megerősítésével. A vonatkozó jogszabályok szerint a rendelés visszaigazolását 48 órán belül elküldjük a megadott email címre. Visszaigazolásnak minősül minden szállítási határidővel, illetve átvehetőséggel kapcsolatban küldött email üzenet. Amennyiben e visszaigazolás a Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül a Felhasználóhoz nem érkezik meg, a Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól, azaz nem köteles átvenni, megvenni a terméket.

A Szolgáltató visszaigazoló e-mailje tartalmazza a Felhasználó megrendelésével kapcsolatos adatokat.


4.5 A szerződés létrejötte

Szerződés megkötésére kizárólag magyar nyelven van lehetőség.

A megkötött szerződés
a) elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak,
b) a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik.

Minden sikeres rendelés után a Felhasználó által megadott e-mail címére a Szolgáltató a megrendelés megérkezéséről automatikus visszaigazoló elektronikus levelet küld (Szolgáltató a visszaigazoló e-maillel párhuzamosan egy SMS-t is küld). A megrendelés Szolgáltató megrendeléssel való egyetértést kifejező jognyilatkozata után tekinthető véglegesnek. A szerződés az ajánlat Szolgáltató általi elfogadásáról szóló külön e-mail megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés megérkezéséről automatikus visszaigazolásként küldött e-mail megérkezésével.

A Fogyasztóval kötött szerződés megkötését követően - ésszerű időn belül, de a termék adásvételére irányuló szerződés esetén legkésőbb az átadáskor - a Szolgáltató tartós adathordozón visszaigazolást ad a fogyasztónak a megkötött szerződésről. A visszaigazolás tartalmazza távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó különös szabályokra tekintettel adott, szerződéskötést megelőző tájékoztatást, kivéve, ha azt a Szolgáltató már a szerződés megkötése előtt tartós adathordozón a Fogyasztónak megadta.


4.6 A szerződés iktatása

A Honlapon keresztül megkötött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem férhető hozzá.


4.7 Fizetés

Szolgáltató az alábbi fizetési módokat biztosítja Felhasználó számára (részben a termék átvételéhez illeszkedően):
a) készpénzes vagy bankkártyás fizetés az ügyfélszolgálati irodában,
b) bankkártyás fizetés online felületen,
c) előreutalás
d) utánvétes fizetés a futárnak vagy az átvételi ponton


4.8 Számla

Szolgáltató papíralapú számlát állít ki. A Szolgáltató a számlát a termék átadásakor bocsátja a Felhasználó rendelkezésére.


4.9 Átvétel

Felhasználó a megrendelt terméket a rendeléskor kiválasztottaknak és Szolgáltató által visszaigazoltan elfogadottaknak megfelelően
a) személyesen a Szolgáltató központi irodájában,
b) futárszolgálat általi szállítással,
c) Pick Pack Ponton


4.10 Szállítás

Szolgáltató részszállítás teljesítését nem vállalja.

A Felhasználó a termék átvételekor késedelem nélkül köteles meggyőződni arról, hogy a szolgáltatás minősége és mennyisége megfelelő-e.

A termék átvétele során nem kell vizsgálni azokat a tulajdonságokat, amelyeknek a minőségét tanúsítják.

4.10.1 Szállítási költségek

A megrendelt termékeket Felhasználó személyesen díjtalanul veheti át Szolgáltató központi irodájában (1163, Budapest, Cziráki út 26-32.).

A kiszállításban segédkező vállalkozások időközönként változhatnak, ezért a Szolgáltató pontos szállítási költségeiről Felhasználó a „Szállítási költségek” menüpontban tájékozódhat.

4.10.2. Szállítási határidő

Felhasználó a raktáron nem lévő termékek esetében a várható szállítási időről a rendelés leadása előtt a termék részletes adatlapján tájékozódhat. A pontos szállítási határidőt minden esetben Szolgáltató visszaigazolása tartalmazza.

Szolgáltató a Felhasználó rendelését, a megrendelt termék típusától függően, jellemzően 1, maximum 5 munkanapon belül átadja Felhasználónak (személyes átvétel), vagy a választott futárszolgálatnak. A Szolgáltató a szállítás napjáról e-mailben és SMS-ben előzetesen értesíti Felhasználót. Amennyiben a Szolgáltató által vállalt szállítási határidő nem elfogadható a Felhasználó számára, a megrendelésétől elállhat.
Házhozszállítás esetén a Szolgáltató által történő feladás utáni munkanapon (95%), esetleg a második munkanapon a Felhasználó címére érkezik a csomag. Pick-Pack Pontra történő rendelés esetén a feladás utáni második-negyedik munkanapon veheti át Felhasználó a csomagot a kijelölt Pick-Pack Ponton, melyről előzetesen SMS értesítést kap.
A Szolgáltató - a felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a Fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A Szolgáltató késedelme esetén a Fogyasztó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A Fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha
a) a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

 

5. ELÁLLÁSI JOG

5.1 Elállási jog gyakorlásának menete
 
Az e pontban foglaltak kizárólag Fogyasztókra vonatkoznak.
 
A Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni. A Fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.
Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló emailhez mellékelt vagy az alábbi linken keresztül elérhető elállási nyilatkozat - mintát is. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.
A Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.
Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.
Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.
Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.
A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének közvetlen költsége a Fogyasztót terheli. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.
Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.
Elállás esetén a Szolgáltató a Fogyasztónak visszajáró összeget a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.
 
5.2 A fogyasztót megillető elállási jog alóli kivételek
 
A Fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát az alábbi, a Szolgáltató által eladott termékek tekintetében:
a)    olyan termék tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a 14 napos elállási határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
b)   olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak;
c)    romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
d)   olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
e)    olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

6. SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

6.1 Kellékszavatosság
 
A Szolgáltató hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a Szolgáltató, ha a Felhasználó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.
A Szolgáltató a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik. A Fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt, egyéb Felhasználó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Ha a Fogyasztóval kötött szerződés tárgya használt dolog, akkor az elévülési határidő egy év. A Felhasználó kellékszavatossági jogait az ugyanabból a szerződésből eredő követeléssel szemben kifogásként akkor is érvényesítheti, ha a kellékszavatossági igény elévült.
 
Kellékszavatossági igénye alapján a Felhasználó választása szerint:
a)   kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha
a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy
az a Szolgáltatónak - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve
                                                  i.      a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét,
                                                ii.      a szerződésszegés súlyát,
                                              iii.      a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet;
b)   az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől - a jelentéktelen hiba kivételével - elállhat, ha
a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta,
a kijavítási vagy a kicserélési kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Felhasználó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni,
a Felhasználónak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
 
A kijavítást vagy kicserélést Szolgáltató - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a Felhasználó érdekeit kímélve köteles elvégezni. Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Felhasználó a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. Kicserélés vagy elállás esetén a Felhasználó nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.
 
A Felhasználó a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a Szolgáltatónak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a Szolgáltató adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.
 
A Felhasználó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Szolgáltatóval közölni. Fogyasztó esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Felhasználó felelős. A szavatossági igényt a szolgáltatott dolog minden olyan hibája miatt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, amely a megjelölt hibát előidézte. Ha a Felhasználó a szavatossági igényét a dolognak - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a dolog egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.
 
A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik. Ha azonban a dolog meghibásodásában a Felhasználót terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a Felhasználó köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a Szolgáltató e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

6.2 Termékszavatosság
 
Az e pontban foglaltak kizárólag Fogyasztókra vonatkoznak.
 
A Szolgáltató által Fogyasztónak eladott termék hibája esetén a Fogyasztó követelheti a gyártótól (gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója), hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.
 
A termék akkor hibás, ha
a)    nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek,
b)    vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
 
A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
 
Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
 
A Fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Fogyasztó felelős.

6.3 Jótállás
 
A Szolgáltató által forgalmazott fényforrások és egyéb termékek nem tartoznak az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá.
 
A Szolgáltató által forgalmazott termékek között azonban több olyan található, amelyre az önként vállalt jótállás vonatkozik.

6.4 Szavatossági és jótállási igények érvényesítése

Ezen pont alkalmazása tekintetében a szavatosság alatt a kellékszavatosságot és a termékszavatosságot is érteni kell.
 
Fogyasztó által érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése esetében a jelen ÁSZF szerinti egyéb feltételek az alábbi különös szabályok mellett irányadóak:
a)      A Fogyasztó szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát – a Fogyasztó bemutatja.
b)      A Szolgáltató a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti
a Fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
a Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,
a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,
a hiba bejelentésének időpontját,
a hiba leírását,
szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát (ha a Szolgáltató a Fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon értesíti a Fogyasztót)
az eltérés indokát, ha a Szolgáltató szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a Fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget,
a tájékoztatást arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.
c)      A Szolgáltató a szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a Fogyasztó rendelkezésére bocsátja, valamint azt három évig köteles megőrizni
d)     A Szolgáltató törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
e)      Kijavításra vagy a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében veszi át a Szolgáltató, amely elismervényen feltünteti
a fogyasztó nevét és címét,
a dolog azonosításához szükséges adatokat,
a dolog átvételének időpontját, továbbá
azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti.

7. PANASZÜGYINTÉZÉS HELYE, IDEJE, MÓDJA, JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:
Levelezési cím: 1163 Cziráki út 26-32.
Telefonszám: +36-20-1-8000-333 
E-mail: lumen (kukac) lumenet.hu
Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.
Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni;
Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.
Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.
A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.
Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.
A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.
Amennyiben Szolgáltató és Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Felhasználó számára:
 
a)      Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
 
Budapest Főváros Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
 
Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Telefonszám: +36 1 450 2598
E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
 
b)      Békéltető testület eljárásának kezdeményezése
 
Budapesti Békéltető Testület
 
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu Fax: 06 (1) 488 21 86 Telefon: 06 (1) 488 21 31
 
c)      Bírósági eljárás kezdeményezése

8. ADATVÉDELEM

Személyes adatok kezelésére csak akkor kerül sor, ha ez a jelen ÁSZF alapján nyújtott szolgáltatás nyújtásához és törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig. Az adatok felvétele, az adatkezelés hozzájáruláson, a Felhasználó által megadott adatokon alapul.
Az adatkezelés időtartama alatt a Felhasználónak joga van,
a)      hogy a jelen ÁSZF alapján nyújtott szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a Szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezeli, ideértve a Felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is,
b)      kérni adatainak helyesbítését,
c)      a jogszabályi kivételektől eltekintve kérni adatainak törlését
d)     tiltakozni az adatkezeléssel szemben.
 
A Szolgáltató jelen ÁSZF alapján nyújtott szolgáltatásai kapcsán az alábbi célból és adatkörben kezel személyes adatokat:
a)      a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezeli a Felhasználó azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet
b)      a szerződésből származó díjak számlázása céljából kezeli a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.
c)      a szolgáltatás nyújtása céljából kezeli azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.
 
A Szolgáltató a kezelt adatokat törli a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően.
 
Az Felhasználó további jogait részletesen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 14.§-19.§, a 21.§-23. §.

9. AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA

Ha az ÁSZF a megrendelés és a termék Felhasználó általi átvétele között módosításra kerül, erről a Felhasználót a Szolgáltató a regisztráció során megadott elektronikus levelezési címén tájékoztatja. Fogyasztóval kötött szerződés hatálya alatt a Fogyasztó az ÁSZF módosítása esetében jogosult a szerződéstől elállni.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2016.02.11.
 
Jelen dokumentum letölthető változata a következő linkre kattintva érhető:  LETÖLTÉS

2016.02.10.-ig érvényes ÁSZF itt tölthető le.

ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM

Az Európai Bizottság internetalapú platformot hívott életre, azon fogyasztók számára, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére. 

 

A honlap az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre.

A vitarendezési paltform elérhetősége: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

ONLINE JOGAID

Online vásárlás esetén Téged megillető fogyasztói jogaidról az alábbi oldalakon tájékozódhatsz:

 

 

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709


http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/contract-information/index_hu.htm

Online Pénztárca

Az Online Pénztárcába jóváírt kuponokat a Vásárló az adott rendelés teljesítése után, mindig csak a következő vásárlások során használhatja fel, mint egy utólagosan kapott kedvezményt. A Vásárló a következő vásárláskor kizárólag a korábbi fiókadataival belépve (e-mail cím, titkos kód) 10.000 Forintonként 500 Ft értékű kupont válthat be.

 

A kuponok nem járnak le, nem veszítik el értéküket, korlátlan ideig partnereinknél felhasználhatók. Partnereink mindenkori elérhetősége a weboldalon megtekinthető.

A beváltás feltételei:

A kupon értékhatártól függetlenül felhasználható (10.000 Ft feletti végösszegű megrendelésekre).

A kupon készpénzre nem váltható át.

A kupon más kedvezménnyel, egyedi árral össze nem vonható.

A Vásárló megrendeléskor köteles jelezni a beváltási szándékát, más esetben a kupont sajnos nem tudjuk elfogadni. (Amennyiben online rendel, ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani.)

Készülék cseréje esetén az onlinePénztárcával való fizetés kizárólag a különbözetre vehető igénybe.

A vásárló hozzájárul a megrendelés elküldésével, hogy ha nem található meg az onlinePénztárca rendszerébe, automatikusan átkerülnek az onlinePénztárca adatbázisába a szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A vásárló a vásárlással hozzájárul, hogy az onlinePénztárca egy aktiváló e-mailt küldjön a vásárláshoz megadott email címre.

 

A következő adatok kerülnek az onlinePénztáchoz:

- Email cím

- Vezetéknév

- Keresztnév

- Irányítószám

- Esetleges kibocsájtás esetében az onlinePénztárca kibocsájtó kampányának megfelelő onlinePénztárca összeg.

- Megrendelés azonosító

Az átkerült adatokat a rendelést követően 2 hét múlva a fiók aktiválásának hiányában automatikusan töröljük - A fiók aktiválása nélkül a megadott email címre az aktiváló e-mailen kívül semmilyen marketing és egyébcélú email nem kerül küldésre.

Bővebb információ:
https://www.onlinepenztarca.hu/


https://www.onlinepenztarca.hu/tartalmak/aszf

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi nyilatkozat
A Lumenet Kft. ezúton tájékoztatja weboldala látogatóit, illetve szolgáltatásait igénybevevő felhasználóit adatvédelmi irányelveiről. A
látogató, felhasználó a szolgáltatások igénybevételével, illetve a weboldal látogatásával elfogadja a Lumenet Kft. adatvédelmi
irányelveit, hozzájárul adatkezelési gyakorlatához.
1. Az adatkezelő adatai, elérhetősége:
• Lumenet Kft.
• Székhely: 1163 Budapest Cziráki út 26-32.
• Adószám: 23460694-2-42
• Levélcím: 1163 Budapest Cziráki út 26-32.
• Telefon: 20 333 1000
• E-mail: lumen (kukac) lumenet.hu
2. A kezelt adatok
A Weboldal látogatásához nincs szükség adatszolgáltatásra, de a vásárláshoz, illetve a kényelmesebb vásárlás miatti regisztrációhoz már
személyes adatok (név, e-mail cím, lakcím, szállítási cím, telefonszám, esetleg cégnév) megadása szükséges.
3. Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelésre a www.lumenet.hu látogatóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely
nyilatkozat tartalmazza a látogatók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik
felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.
4. Az adatkezelés célja
A felhasználó azonosíthatósága a rendelés teljesítéséhez, kiszállításához, illetve a vásárlással kapcsolatos egyéb célok miatt: lásd
ügyfélkezelés.
A felhasználó értesítése a webáruházzal, illetve a termékekkel kapcsolatos hírekről, információkról hírlevél formájában.
Látogatottsági, látogatói statisztikák készítése, kizárólag saját, belső felhasználásra.
5. Az adatkezelés időtartama
A regisztráció során megadott adatok addig kerülnek tárolásra, ameddig a felhasználó azok törlését nem kéri. Ezzel párhuzamosan a
LUMENET.HU oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra kerülnek
tárolásra.
A látogatottsággal kapcsolatos technikai adatokat (IP-cím, böngésző típusa, stb.) 1 évig tároljuk, ezt követően csak látogatottsági
statisztikaként őrizzük meg őket.
6. Az adatokhoz hozzáférők köre
Az adatokhoz az Lumenet Kft. mindenkori ügyvezetője férhet hozzá, aki eseti jelleggel felhatalmazást adhat az adatok hozzáférése kapcsán
a társaság alkalmazottainak (munkavállalóinak) is.
Ezen felül az adatokat harmadik személynek nem adjuk át, kivéve a kiszállítással foglalkozó alvállalkozókat, megbízottakat.
7. A felhasználó jogai, adatok helyesbítése, törlése, zárolása
A felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról,
időtartamáról, illetve arról, hogy kik és milyen célból kapják meg adatait. A Lumenet Kft. a kérelem benyújtásától számított
legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.
A felhasználó adatai törlését, helyesbítését, zárolását az első pontban megadott elérhetőségeken kérheti, melyeket a Lumenet Kft. a
lehető legrövidebb időn belül teljesít.
8. Jogérvényesítési lehetőségek
Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a Lumenet Kft. megsértette személyes adatai védelméhez való jogát jogorvoslati lehetőséggel,
panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C)
fordulhat, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi
rendelkezéseket a következő törvények tartalmazzák:
2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások
egyes kérdéseiről
2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól.
A Lumenet Kft. ugyanakkor törekszik arra, hogy minden esetlegesen felmerülő problémát még azelőtt tisztázzon, hogy ügyfeleinek
hatósághoz kelljen fordulnia.
9. Anonim látogatóazonosító („cookie”) elhelyezése
Az anonim látogatóazonosító („cookie”, „süti”) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat,
melyet a webszerver a látogató számítógépén helyez el. Az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót
azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Nem tartalmaz nevet, e-mail címet vagy bármilyen más személyes
információt. A Weboldal böngészéséhez nem szükséges a cookie-k elfogadása, de a vásárlás (belépés) funkció nem működik, ha a
cookie-k elfogadása a böngészőben tiltva van.
Az Adatvédelmi Nyilatkozat letöltéséhez, nyomtatásához és megtekintéséhez kattintson ide.

© 2011-2016. Lumenet Kft.      |      1163 Budapest Cziráki út 26-32. EMG ipartelep      |      Minden jog fenntartva.      |      Belépés  |  Online jogaid    |    ÁSZF     |   Rólunk    |    Szállítási költségek    |    Személyes átvétel

Lumenet®

A Lumenet további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.