Belépés
Termékek
Kedvezmények LumenExpressz Márkák Árajánlat Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Pályázat Regisztráció
Belépés
Szűrés
Kedvencek
Termék kategóriák
Megbízható magyar vállalkozás 2011. óta
Megbízható magyar vállalkozás 2011. óta

Fürdőszoba lámpa


Ismerd meg a legmodernebb világítási trendek alapján készült fürdőszoba lámpáinkat! A megfelelő IP-védelemmel rendelkező, párás környezetben is használható modellek sokféle stílusban és tudással érhetők el. Akár mennyezeti, süllyesztett, tükörmegvilágító vagy épp fali lámpát keresel, ebben a kategóriában biztosan megtalálod a megfelelőt!

Fürdőszobai világításod úgy tervezd meg, hogy minden napszakban alkalmazkodni tudjon igényeidhez, életviteledhez. Gondolt át mennyi és milyen fény szükséges napi rutin feladataidhoz, legyen ez sminkelés, borotválkozás, tusolás, relaxálás vagy takarítás. A legjobb választás a diffúz, szórt fényű LED lámpatestek, melyek nem kápráztatják szemed, fényük nem zavaró, mégis homogén, egyenletes fényt biztosítanak. Kizárólag burás, megfelelő pára elleni védettségű zárt lámpatestet válassz! Kerüld a szabadon sugárzó fényforrások használatát, a fröccsenő víz, pára idő előtt károsítja, mindamellett, hogy életveszélyes is.

 

Gondold át, hogy az általános világításon túl (mennyezeti és süllyesztett LED spot lámpák) hol lesz szükséged irányított fényekre, amivel ki tudod emelni a helység egyes részeit. Ha szeretsz pihenni, ellazulni egy kád forró vízben, vagy masszíroztatni magad a zuhanykabinban, a fényterápia is kellemes kiegészítője lehet fürdőszobai kikapcsolódásodnak. Ilyen esetben érdemes RGB színes beépített LED fényforrásokban gondolkodnod – melyeknek fényerősségét és színhőmérsékletét is te szabályozhatod aktuális tevékenységeidnek megfelelően.

 

Az alábbi szempontokat vedd figyelembe fényforrásaid és lámpáid kiválasztásánál:

 

Funkcionális általános világítás:

 • általános (alap) világítás /mennyezeti LED/ 3000K-4000K
 • zuhanykabin világítás /beépített LED spot/ 3000K-4000K
 • tükör világítás /fali tükörmegvilágító LED/ 3000K-4000K
 • belső szekrény világítás /elemes mozgásérzékelős LED fény/ 4000K

 

Kiegészítő (irányított) kiemelő világítás:

 • tükör megvilágítása több oldalról /spot, LED spot, fali-mennyezeti tükörmegvilágító/ 3000K
 • polc megvilágítás /spot, LED spot, LED szalag/ 2700K-6500K
 • fürdőkád és szauna világítás /beépített LED spot világítás/ 2700K-6500K

 

Dekorációs és hangulatvilágítás:

 • színes, szabályozható LED világítás /RGB LED és spot világítás/ 2700-6500K / RGB
 • medence világítás / 2700K-6500K, RGB /

 

 

Kelvin skála

 

 

Miért fontos a megfelelő fényminőségű fényforrás a fürdőszobádban?

Fürdőszobádban épp úgy fontos szerepe van a helyes megvilágításnak, mint bárhol máshol lakásodban, sőt!  A helyes színvisszaadás elhagyhatatlan, erre nagyon figyelj oda, mielőtt megtervezed világításodat (minimum CRI Ra80=<).

 

CRM

 

Ilyen fény mellett készülődj, sminkelj!

Ha 3000K-nél hidegebb színű fényt választasz, megnő a tisztaságérzeted, viszont komfortérzeted csökkenni fog.  4000K-nél hidegebb színhőmérsékletű fényforrásnál már nem a valós bőrszínedet látod, ez sminkelésnél nem szerencsés – akaratodon kívül több pirosító, festék kerülhet az arcodra. A másik nem szerencsés választás ilyen esetben a 2700K, ekkor az enyhén sárgás fény mellett a kevés púdert is soknak érezheted, természetes fénynél viszont kiderül, hogy a gondos reggeli készülődés ellenére sápadt maradtál. Sminkelj magabiztosan és válassz kiváló színvisszaadású fényforrást vagy LED lámpatestet! A testkozmetikázásnál (gyantázás, szőrtelenítés) és borotválkozásnál már inkább egy erősebb lumen számú, 4000K –es fényforrást használj, itt kevésbé fontos a színvisszaadás – viszont nem árt, ha jól látod, amit csinálsz. Válassz homogén, diffúz beépített LED modul-os lámpatestet ilyen célra.

 

Az alábbi fotón láthatsz három gyönyörű, ám világítástechnikailag rosszul megoldott fürdőszobát:

 

Helytelen fürdőszoba világítás

 

Az alábbi pár fotó segítségével inspirálódj a helyes tükör-megvilágítást illetően! Ha már sikerült jó minőségű, megfelelő Kelvin számú fényforrást vagy LED modulos lámpatestet választanod, ügyelj annak helyes elhelyezéséről is!

 

Helyes tükör-megvilágítás

 

Megfelelő IP védelemmel ellátott lámpatestek

Válassz megfelelő IP védelemmel ellátott lámpatestet az alábbi szabványnak megfelelően. Ügyelj az IP számozás helyes használatára, mert a behatoló pára és vízkárosítja lámpád feszültség alatti részeit.

 

Az IP-védettség (International Protection Marking) jelentése Nemzetközi Védettségjelölés. Egy műszaki berendezés áramköreit védő tokozás (készülékház) környezeti behatások elleni védettségét jelzik vele. Az IP-besorolást Magyarországon az MSZ EN 60529:2015 „Villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettségi fokozatok (IP-kód) (IEC 60529:1989)” nemzetközileg az IEC 60529:1989 szabvány írja le, amelyet gyakorlati tesztek alapján határoztak meg.

 

Az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre, az esetleges harmadik a szilárdságra vonatkozik. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent, pl. IP55 (dőlt betűvel). A védettségi érték hiányát gyakran X betűvel jelzik. Kiegészítő betűk is lehetségesek. Lehetséges hogy kis képekkel (is) hivatkoznak a védettségre.

 

 

Fürdőszoba IP védettség

 

 

Szilárd tárgyak szerkezetbe jutása elleni mechanikai védettség

 • 0: Nincs védelem
 • 1: Nagyméretű szilárd tárgyak ellen védett (>50 mm)
 • 2: Közepes méretű szilárd tárgyak ellen védett (>12 mm)
 • 3: Kisméretű szilárd tárgyak ellen védett (>2,5 mm)
 • 4: Apró méretű szilárd tárgyak ellen védett (>1 mm)
 • 5: Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett)
 • 6: Teljes mértékben védett por ellen

 

 

Víz elleni védettség

 • 0: Nincs védelem
 • 1: Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz)
 • 2: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
 • 3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
 • 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
 • 8: Víz alatt folyamatosan használható (a gyártó által meghatározott, 1 és 3 méter közötti mélységben)
 • 9K : Magasnyomású víztömeg, 14-16 liter/perc 10-15 cm-ről magas nyomáson.

 

 IP- védettségről ITT tájékozódhatsz bővebben!

 

Fürdőszoba IP védettségi zónák

 

 

Ismerd meg a fürdőszoba világítás vezető trendjeit modern technikai köntösben, megfelelő IP védelemmel a Lumeneten! Fürdőszoba LED lámpa, zuhanykabin süllyesztett spot lámpa, tükörmegvilágító LED, mennyezeti-fali fürdőszoba LED lámpák szakértő eladóktól!

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal

Bezárom a videót
Megnézem a terméket