Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Magyarország legnagyobb H4 izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, standard gyári minőségű, hosszú élettartamú Osram Philips, GE, Narva, Neolux H4 autóizzók. Bizonytalan vagy abban, hogy H4 izzó való a gépkocsidba? Próbáld ki prémium autóizzó keresőnket, mely segítségével autód bármely izzójának foglalat típusát be tudod azonosítani!

 

A H4 izzók történelme
Európában 1971-ben mutatták be először a H4 fejeléssel ellátott halogén izzót, ami kétfonalú izzószál elrendezésével, képes volt a tompított, és a távolsági fényszóróizzó szerepét egyszerre egy burán belül betölteni. Ez a merőben új konstrukció hamar a világ legkedveltebb fényszóróizzó típusává vált, és hamarosan a legtöbb eladott gépjármű halogén izzójává nőtte ki magát. Érdekesség, hogy a típus bevezetése idején az USA-ban a gépjárműveket nem cserélhető fényforrásokkal gyártották, így itt elmaradt a forradalmi robbanás. A technikai megoldások is a helyére kerültek, mint például a tompított üzemben való használat esetén az izzót kötelező ellátni káprázás mentesítő bevonattal. Az európai közlekedés hagyományokat tekintve arányaiban 60%-ban a tompított izzószál, és 40%-ban pedig a reflektor izzószál képezi az úttestre vetített fényt. Napjainkban is a legelterjedtebb halogén fényszóróizzó, köszönhetően a költséghatékony kialakításának, és jó világítási jellemzőinek. Mivel a legelterjedtebb halogén fényszóróizzóról beszélünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden H4 izzó tulajdonos birtokolhatja és élvezheti a fejlesztéseket, hiszen a gyártók minden esetben felruházzák a típuscsaládot a legújabb technikai megoldásokkal.

 

 

H4 izzók napjainkban
Adottságai és alacsony ára miatt az autógyártók a mai napig szívesen használják, de a H7-es izzó megjelenése után egy kicsit a háttérbe szorult. Mérete és komplex technikai megoldásai miatt, csak fényszórókban használják. Fejlesztése, tökéletesítése a vevők igényeire válaszolva a mai napig folyik. Az autóizzó gyártók számos fejlesztést végeztek a P43t fejelésű, azaz H4 foglaltba való izzó halogén fényforrások kapcsán, melyeknek köszönhetően a piacon elérhető H4 izzók műszaki tartamukat tekintve az alábbi csoportokra bonthatók:

 

 

Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H4 izzó
Minden út Rómába vezet, avagy az igazi középút. Az emelt fényű, de normál színhőmérsékletű izzók, élettartam és fényáram tekintetében a lehető legoptimálisabb arányt alkotják. A feszített izzószálak révén elért megvilágítás növekedést, ebben az esetben nem vagy kis mértékben rontja a bura színezése, ami nagyban hozzájárul a család sikeréhez. Számos gyártó kedvelt piaci szegmense, ECE engedélye lehetővé teszi a széles körű felhasználását. Az Osram SilverStar családja, vagy akár a GE Megalight +60% fényszóróizzói tökéletes példa, a kategória mozgásterére. A Tc szerinti 350-400 óra átlagos élettartamú izzók és a kisebb mértékben emelt világítási értékek városi közlekedésre optimalizálják a kategóriát.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H4 izzó
Ha példát keresnék hasonlatok terén olyan, mint gyermekkorunkba a BMX, egyszerűen kell. Az a kategória, amit mindenki akar, ezért a legmerészebb elvárásoknak is meg kell felelni. Ezeknél a típusoknál a gyártók a technológia minden lehetőségét kihasználva, a szabványos legerősebb izzókat készítették el. A normál H4 izzókhoz viszonyított akár 40-60 méterrel hosszabb fénykéve mellett jellemzően a nagyobb színhőmérséklet a bura színezésével érik el, így ezek az izzók brutális fényáramot és kellemes semleges fehér fényt biztosítanak. Mint minden jónak az életben, sajnos ennek is ára van: az emelt fényű H4 izzók Tc élettartama 160-200 óra, mely normál lakossági használat mellett 10-15, hónap. Ezen kategórián belül a legkedveltebb sorozatok az Osram Night Braker Laser, GE megalight Ultra 130% és a Philips X-tremeVision. Nem tudjuk, mit rejt még a technológia, milyen megoldásokat hoz a jövő, de a halogén fényszóróizzók terén ez a kategória a legkedveltebb és bátran mondhatjuk, hogy az is marad.

 

 

Xenon hatású H4 izzó
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a cool hatás ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H4 izzók Tc szerinti jellemző élettartama 200-250 óra. A legkedveltebb xenon hatású izzók: Osram Cool Blue intense, Neolux Blue Light, GE Sportlight Ultra +50%. A kategóriát a xenon ívlámpák ihlették, jelentős teret nyerve napjainkban  a fényszóróizzók közt. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon.

 

 

Gyári minőségű, standard H4 izzó
Az autószerelő izzó. Semmit nem tud, de olcsó és megbízható. A gyártók jellemzően ilyen izzótípusokkal szerelik gyárilag az autókat. A kategória egyik legkedveltebb terméke az Osram által gyártott, kiváló ár/érték arányú Osram Original Line 64150 H1 izzó.

 


Extra hosszú élettartamú H4 izzó
Örök élet plusz két nap :-) A budapesti taxis izzó. Ha nem ragaszkodunk az erőteljes fényhez és megelégszünk a szabványos minimum világítással, viszont arra folyamatosan és hosszú ideig szükség van (például folyamatos városi közlekedésnél), akkor a longlife izzókat nekünk találták ki. A Tc szerinti akár 2000 üzemórás H4 izzók garantáltan sokáig fognak bennünket szolgálni, melyre bizonyíték például az Osram Ultra Life sorozat  akár 4 éves garanciavállalása. (2000 óra átlagos 50 Km/ óra sebességgel számolva 100 000 világítással megtett kilométert jelent.). Ideális azoknak az autótulajdonosoknak, akik nem használnak nappali menetfényt. Egyre több gyártó enged teret a hosszú élettartamú fényszóróizzóknak, ezek közül a Philips Longlife, illetve a GE Extra Life izzók öles léptekkel hódítanak a piacon.

 


Off-road, magas színhőmérsékletű H4 izzó
Ez a kategória érezhetően el fog ütni a hagyományos halogén fényszóróizzótól, már első ránézésre hidegebb, kékesebb fényt vetít, emiatt és az esetleges teljesítmény növelés miatt közúti forgalomban nem használható. Gyakori félreértés azt gondolni, ha valamilyen fényforrásnak magas a színhőmérséklete, akkor jobban látunk vele. A fényáram és a színhőmérséklet két különböző dolog. Példaként azt szoktuk mondani, ha egy világos szobát akarunk, nem egy sötétkék, hanem egy fehér függönyt fogunk venni. Az extrém színezésnek a H4 izzóknál ára van: vagy a fényáram csökken jelentősen, vagy a korrekt fényáram elérése érdekében a teljesítményt kell növelni. Mindkettő tényező kizárja, hogy hivatalosan közúton használjuk az izzót. Az akár 5000 Kelvines hideg színhőmérsékletű izzókkal valóban kevésbé fárasztó a vezetés, ideális körülmények és látási viszonyok között, de ilyen izzó választásnál figyelembe kell venni, hogy akár meg is büntethet érte egy jobb szemű rendőr. Az Off-road, magas színhőmérsékletű H4 izzót, ajánljuk munkagépekhez, kiegészítő munkalámpához egyéb nem közúti extrém körülményekhez.

 


Off-road, nagy teljesítményű H4 izzó
Az előzőhöz hasonló veszélyek mellett mérlegelni kell, hogy például egy 100 wattos fényszóróizzó kárt tehet a gépjárművek lámpatesteiben, illetve az áramkörben szereplő elemeket sem tervezték ilyen irányú tartós többletterhelésre. Az esetleges beépítés során érdemes a világításkapcsolót relé segítségével tehermentesíteni, illetve a világítás vezetékeit is megfelelően méretezni. Csak saját felelősségre ajánljuk az Off-road nagy teljesítményű izzók használatát. A közúti közlekedésben a nem erre tervezett világító berendezés meghibásodhat, illetve a káprázás miatt balesetveszélyes lehet.

 

 

Melyik a legjobb H4 izzó?
A fentiekből láthatod, hogy erre csak relatív választ lehet adni. A kérdés inkább az, hogy mire van szükséged? Emelt fény, hosszabb élettartam, xenon hatás? Ezek alapján a fenti kategóriákból könnyedén kiválaszthatod, hogy Számodra melyik a legjobb H4-es izzó :-)

 

 

Mit jelent P43t?
A P43t a köznyelvben H4 izzóként ismert izzó IEC 7004-46 szabvány szerinti fejelése. A H4 szó valójában a foglaltra illetve a nagy H a halogén izzóra utal. Tehát a H4 foglalatba P43t fejelésű izzó való.

 

p43t

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket