Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák


Magyarország legnagyobb H1 izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, standard gyári minőségű, hosszú élettartamú Osram Philips, GE, Narva, Neolux H1 autóizzók a Lumeneten. Bizonytalan vagy abban, hogy H1 izzó való a gépkocsidba? Próbáld ki prémium autóizzó keresőnket, mely segítségével autód bármely izzójának foglalat típusát be tudod azonosítani!A H1 izzók történelme

A halogénizzó 1959-es megjelenését követően 1962-ben piacra került az első, gépjárműbe tervezett halogénlámpa, a H1. Hamarosan követte a H2 és a H3. Fényáram, élettartam tekintetében hatalmas ugrás volt. Egy szépséghibája volt ugyan a dolognak, hogy ezek mindegyike 1 volfrámszálat tartalmazott, így alkalmatlan volt egyszerre betölteni a tompított és a távolsági fényszóró szerepét. A Hella elsőként reagálva erre az újdonságra megalkotta 1962-ben az utólag felszerelhető kiegészítő fényszórót, majd 1965-ben a Mercedes részére az első halogénizzós tompított-fényszóró kombinációt. Ezt úgy sikerült nekik, hogy a bordázott bura alá egy két fókuszpontos összetett parabola került, fókuszpontonként egy-egy H1-es izzóval. A megoldás bonyolult volt, nem alkalmazták sok helyen. Megváltásként megjelent 1971-ben a H4-es izzó, amely a mai napig az egyik legelterjedtebb fényforrás.

 

Vannak variánsai, de az alapkonstrukció a mai napig nem változott. Olcsó, jó, megbízható. Az elsőként megjelent H1-es izzó a társával, a H3-mal a mai napig alapizzónak számítanak, a velük egy időben megjelent H2-es izzó gyártása még megmaradt, de az ECE szabvány szerint ilyen izzóval új lámpát forgalomba hozni már régóta nem szabad a fejelése miatt.H1 izzók napjainkban
Adottságai és alacsony ára miatt az autógyártók a mai napig szívesen használják, de a H7-es izzó megjelenése után egy kicsit a háttérbe szorult. Kis mérete miatt inkább a projektoros lámpatestekben, ködlámpákban használják, de előfordul fényszóróban is. A vevői igényekre válaszolva az autóizzó gyártók számos fejlesztést végeztek a P14.5s fejelésű, azaz H1 foglaltba való izzó halogén fényforrások kapcsán, melyeknek köszönhetően a piacon elérhető h1 izzók műszaki tartamukat tekintve az alábbi csoportokra bonthatók:

 Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H1 izzó
A vidéki taxisizzó. Azoknak ajánljuk, akik iparszerűen használják az izzót, de mégis több fényt szeretnének vezetés közben. Az ECE engedélyes H1 izzók szála kis mértékben meg van feszítve, így típustól függően 30-60%-kal több látható fényt biztosítanak, mint standard társaik, de az élettartamuk még a standard típusokhoz hasonlóan jóval hosszabb: 400 -650 óra. (A 650 óra átlag 50 Km/óra sebesség mellett 32 500 világítással megtett kilométert jelent)

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H1 izzó
A csúcsizzók. Eladást tekintve a legkedveltebb és szakmai szemmel nézve is a legjobb H1 izzók. Ezeknél a típusoknál a gyártók a technológia minden lehetőségét kihasználva, a szabványos legerősebb izzókat készítették el. A normál H1 izzókhoz viszonyított akár 60-70 méterrel hosszabb fénykéve mellett jellemzően a nagyobb színhőmérséklet a bura színezésével érik el, így ezek az izzók brutális fényáramot és kellemes semleges fehér fényt biztosítanak. Mint minden jónak az életben, sajnos ennek is ára van: az emelt fényű H1 izzók Tc élettartama 250 óra, mely normál lakossági használat mellett 1, maximum 2 év. Ezen kategórián belül a legkedveltebb sorozatok az Osram Night Braker Unlimited, GE megalight Ultra 130% és a Philips X-tremeVision.
Xenon hatású H1 izzó
A legális legkékebb. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a kékítés ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H1 izzók Tc szerinti jellemző élettartama 250 óra. A legkedveltebb xenon hatású izzók: Osram Cool Blue intense, Neolux Blue Light, GE Sportlight Ultra +50%.

Gyári minőségű, standard H1 izzó
Az autószerelő izzó. Semmit nem tud, de olcsó és megbízható. A gyártók jellemzően ilyen izzótípusokkal szerelik gyárilag az autókat. A kategória legkedveltebb terméke az Osram által gyártott, kiváló ár/érték arányú Neolux Standard N448 H1 izzó
Extra hosszú élettartamú H1 izzó
Örök élet plusz két nap :-) A budapesti taxis izzó. Ha nem ragaszkodunk az erőteljes fényhez és megelégszünk a szabványos minimum világítással, viszont arra folyamatosan és hosszú ideig szükség van (például folyamatos városi közlekedésnél), akkor a longlife izzókat nekünk találták ki. A Tc szerinti akár 2000 üzemórás H1 izzók garantáltan sokáig fognak bennünket szolgálni, melyre bizonyíték például az Osram Ultra Life sorozat 4 éves garanciavállalása. (2000 óra átlagos 50 Km/ óra sebességgel számolva 100 000 világítással megtett kilométert jelent.)
Off-road, magas színhőmérsékletű H1 izzó
Nagyon kék, nagyon közkedvelt, de közúti forgalomban nem engedélyezett. Igény szülte termékkör. Gyakori félreértés azt gondolni, ha valamilyen fényforrásnak magas a színhőmérséklete, akkor jobban látunk vele. A fényáram és a színhőmérséklet két különböző dolog. Példaként azt szoktuk mondani, ha egy világos szobát akarunk, nem egy sötétkék, hanem egy fehér függönyt fogunk venni. Az extrém színezésnek a H1 izzóknál ára van: vagy a fényáram csökken jelentősen, vagy a korrekt fényáram elérése érdekében a teljesítményt kell növelni. Mindkettő tényező kizárja, hogy hivatalosan közúton használjuk az izzót. Az akár 5000 Kelvines hideg színhőmérsékletű izzókkal valóban kevésbé fárasztó a vezetés, de ilyen izzó választásnál figyelembe kell venni, hogy akár meg is büntethet érte egy jobb szemű rendőr.
Off-road, nagy teljesítményű H1 izzó
Az előzőhöz hasonló veszélyek mellett mérlegelni kell, hogy például egy 100 wattos fényszóróizzó kárt tehet a gépjárművek lámpatesteiben, illetve az áramkörben szereplő elemeket sem tervezték ilyen irányú tartós többletterhelésre. Az esetleges beépítés során érdemes a világításkapcsolót relé segítségével tehermentesíteni, illetve a világítás vezetékeit is megfelelően méretezni. Csak saját felelősségre ajánljuk az Off-road nagy teljesítményű izzók használatát.
Melyik a legjobb H1 izzó?

A fentiekből láthatod, hogy erre csak relatív választ lehet adni. A kérdés inkább az, hogy mire van szükséged? Emelt fény, hosszabb élettartam, xenon hatás? Ezek alapján a fenti kategóriákból könnyedén kiválaszthatod, hogy Számodra melyik a legjobb H1-es izzó :-)

Mit jelent P14.5s?

A P14.5s a köznyelvben H1 izzóként ismert izzó IEC 7004-46 szabvány szerinti fejelése. A H1 szó valójában a foglaltra utal. Tehát a H1 foglalatba P14.5s fejelésű izzó való.

 

 

 

 

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Bezárom a videót
Megnézem a terméket