Belépés
Termékek
Akció Márkák Lakásfelújítási támogatás 2021 Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Blog Szállítási költségek Üzletünk Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák

Spot lámpa

 

Válogass közel 1300 db Spot lámpa közül a Lumeneten! Dekoráld otthonod irányított –és funkcionális fényekkel a legújabb trend szerint. LED Spot lámpa, süllyesztett –beépíthető Spot lámpa és Spot keretek, LED Spot falikarok, csíptetős –és dugaljspot lámpák gyors szállítási idővel!

 

Mitől spot a spot lámpa, és milyen fényforrással működtethető?

Fontos tisztáznunk az a kérdést, hogy egy spot lámpa mitől spot?!

A válasz: minden olyan fényforrással ellátott lámpa, amelynek fénye irányított, így bizonyos céltárgyak, személyek, kiemelendő felületek megvilágítására szolgálnak. Az irányítottság jellemzésére a sugárzási szög és a fényerősség (irányított fényáram, fényteljesítmény) szolgál.

A fény irányítását fényforrások esetében prizmával (pl.: LED-ek) tükörrel (pl: halogén reflektor) vagy külső burával vagy egyéb fényvisszaverő, fényterelő technológiákkal érjük el.

 

 • Minden fali/mennyezeti vagy álmennyezetbe süllyeszhető lámpatestet, mely spot jellegű fényforrást tartalmaz (LED modul, GU10, MR16, PAR) és a lámpa kiképzése vagy burája irányítja a fény szögét - spot lámpának hívunk.

 

 • Minden olyan fali/mennyezeti egy-vagy többkaros lámpatest, mely Retrofit LED - es fényforrást vagy LED modult tartalmaz, továbbá meghatározott szögben sugározza fényét, Spotnak, vagy LED spotnak hívunk.

 

 • A spot lámpatest fényforrásai a következők lehetnek:

Legelterjedtebb a GU10 Led fényforrások 24-120 fokos sugárzási szöggel, vagy G9, 12V-os MR16, AR111 típusok,(LED, G53, GU10) de ritkán E14 vagy E27-es spotokkal is találkozhatunk (LED PAR reflektor).

 

A LED modullal szerelt spotokba gyárilag építenek be nem csereszabatos fényforrásokat. Előnye a mérnökök által végzet műszaki tervezés, amivel a felhasználó számára optimális és megfelelő megvilágítást nyújtanak ezek a termékek. Attól pedig , hogy nem csereszabatos ne féljünk, hiszen magas élettartamú (20-50000 óra) LED modulokról beszélünk, ami az átlag 2,7 óra normál felhasználás esetén akár 20-30 év gondtalan használatot is biztosíthat.

 

Spot lámpa típusok Lumenet

 

Spotlámpák típusai:

 

Az irányított fényű spot lámpák kiemelő világításra alkalmasak, így a helység egy része, egy ebédlő asztal, konyhapult, falikép, szobor, polc egyszerűen megvilágítható, kiemelhető általuk. Amennyiben egy helység (pl. nappali) homogén, egyenletes megvilágítását szeretnénk megvalósítani, úgy annak „foltmentes” világítása spot lámpákkal nehezen elérhető.

 

Süllyesztett/beépíthető spot - Lumenet

 

 

Beépíthető/süllyeszthető spot lámpa felhasználása:

 • A beépíthető spot lámpa tervezett formavilága általában kerek vagy szögletes megoldással készül. Hogy melyiket használják szívesebben, azt mindig a lakás enteriőrje szabja meg. Minimál, és ipari Indusztriális stílusnál a szögletes, - míg a Modern, Klasszikus és finomabb vonalvezetésű otthonoknál a kerek spot lámpákat részesítik előnyben. A billenő spot keret biztosítja a fény irányának tetszőleges változtatását, amikor csak szükség van rá.

Tipp: 

Tapasztalatok szerint a szögletes formájú spot lámpát telepítéskor nehéz a fallal párhuzamosan vagy másik spot lámpával egy síkba hozni.

 

Az évek során elterjedt az a világítási megoldás, hogy a költségesen előzőleg megépített gipszkarton álmennyezetbe, nagy darabszámba spot lámpákat süllyesztenek. Ezzel az a probléma, hogy a spot lámpa egy adott sugárzási szögben kört formálva megvilágítja a felületet (mint ahogy pl. egy elemlámpa fénye), így még ha sűrűn is helyezzük el a spot-okat, a megvilágítás nem lesz egyenletes (foltonként hol lesz fény hol nem). Ugyanakkor a kis átmérőjű fénypontból sugárzott fénynek nagy a fénysűrűsége, így az kápráztathat, zavarhatja szemünket. Emellett az általában nagy darabszám miatt még magas beruházási és üzemelési költséggel is jár.

Amennyiben mégis ragaszkodunk a spot lámpákhoz és általuk szeretnénk megvalósítani otthonunk fő világítását, úgy javasoljuk az opál világító felületű 100-120 fokos fényforrásokat, opál felületű lámpatesteket, amiknek fényszórása egyenletes a fenti problémákra megoldást nyújt.

Szintén kiváló megoldás, ha a spot lámpák fényét szabályozzuk, így fényük nem lesz zavaró és a lámpák fényáramának csökkentésével hangulatvilágítás is egyszerűen létrehozható. Főleg ha még a színhőmérséklet is csökkenteni tudjuk azaz melegszik a fény (akár a régi izzóknál) , erre is létezik már korszerű LED technológia. DimTone

Tipp:

Léteznek már normál kapcsolóval szabályozható típusok is, így megspórolhatjuk a fali fényerőszabályzók árát. 

SceneSwitch,

 

 

Számtalan lehetőséget kínál Neked a beépíthető spot lámpa!

 • Tetőtéri szobák hasznos kiegészítője és kiemelő fénye lehet, hiszen a 75%-ban dől falat nehezebb dekorálni.
 • Nappali vagy hálószoba álmennyezetébe süllyesztett spot lámpák szabályozott fénye kellemes hangulatot teremthetnek, de ha nyitott vagy az RGB spot (GU10) / RGB spot (E14) lámpák színes világára, úgy a lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előtted.
 • Ugyan ez a helyzet a fürdőszobában is - természetesen itt megfelelő IP védelemmel ellátott beépíthető spot lámpákra lesz szükséged, melyet elhelyezhetsz a mennyezetbe építve vagy felületre szerelve. Ne feledd, az általános világítást itt is nehezen tudod helyettesíteni spotokkal!
 • Használhatod még beépített szekrény rejtett, ill. kiemelő világításaként, legyen szó hálószobai ruhás szekrényről vagy konyhabútorról.
 • A beépített lépcső világításnál is fontos szerepet tölt be, akár a lépcsőbe, akár a falba süllyeszted.
 • Közlekedők megvilágítása egyszerűen megvalósítható spot lámpákkal
 • Funkcionális és dekorációs szerepe egyenrangú és semmiképp nem elhanyagolható otthonodban!

 

Spot lámpa - Lumenet

 

Mennyezetre/falra szerelhető spot falikarok felhasználása:

 • Nem beépíthető, falra és mennyezetre szerelhető egykaros, kétkaros és három-vagy többkaros spot lámpák számtalan funkcionális és dekorációs feladatot látnak el, csak úgy, mint a beleépíthető spot lámpák. A karok forgatható, billenő és állítható megoldása révén, irányított fényével és meghatározott fényszögével kiemelheted fali képeidet, fali dekorációid, egy-egy jellegzetes szoba részletet, meghatározó bútordarabot vagy tárgyat. Érdemes megemlíteni a sínrendszeres spot lámpa megoldást is, mely aranykorát éli a lakberendezők és az Indusztriális stílus világában.

 

 

Le/Fel világító fali spot lámpatestek felhasználása:

 • Falra szerelhető spot lámpatestek, melyek inkább a dekoráció feladatköreit látják el lépcsőházakban, nagy falfelületeken, folyosókon vagy hálószobákban. Általában két db GU10-es, jó esetben LED - es fényforrást igényelnek az ilyen lámpatestek az energiatakarékosságot figyelembe véve.

 

 

Közvetlenül falra szerelhető mennyezeti-fali spot lámpák felhasználása:

 • Falra, mennyezetre „simuló” lámpatestek, melyeknek opálos üvegfedele fokozottan szűri a GU10-es LED fényét, ugyanakkor kis fényszöget zár be a lámpatest vagy búra kialakítása miatt. Nem állítható, forgatható vagy billenthető, fix lámpatestek, melyek általános világításra szintén nem alkalmasak.

 

 

Spot álló –és asztali lámpák használata:

 • Leginkább olvasáshoz, vagy íróasztali munkához tudod használni ezeket a spot lámpákat, lámpatesteket. Aktuális asztali tevékenységedet világítja meg úgy, hogy mást ne zavarj a számodra szükséges fényerővel.

 

A fényforrásokról bővebben:

GU10 fényforrás

 

 • A legelterjedtebb GU10 fényforrások esetében a régi halogén izzók már évekkel ezelőtt EU szabályozás keretein belül kivonásra kerültek a kereskedelmi forgalomból.
 • Tökéletes, kompromisszummentes kiváltást jelentenek azonban a LED - es alternatíváik, amik még szélesebb kínálatban 24-120 fok sugárzási szögben, több féle színhőmérsékletben (2700-6500K), növelt színvisszaadású és szabályozható típusokban megtalálhatók áruházunkban. (pillanatnyilag közel száz féle típus)

 

G9 fényforrás

 • A szintén elterjedt és már jól megszokott G9 halogén izzók helyett igaz szerényebb fényteljesítményben, így kevés fényveszteséggel járó kiváltást jelenthetnek a kínálatunkban található G9 LED fényforrások.
 • A mai modern LED -ek energiafogyasztása ötöde halogén elődjeiknek, magas fényhasznosítás és fényminőség jellemzi, bekapcsolást követően pedig a halogén izzóhoz hasonlóan azonnali fényt biztosít. A LED -ek élettartama 2000 üzemóra helyett 15-50000 üzemóra, ami (egy átlagos felhasználó napi átlag 3 óra használata mellett) akár 15-30 év működést is jelenthet. A magas élettartamot és megbízhatóságot alátámasztva a neves gyártók (Osram, Philips, Beghelli, GE) 2-5 év jótállása mellé a Lumenet „otthongaranciát” is válall az általa forgalmazott termékeire.

 

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal