Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

H7 motorkerékpár izzó

Magyarország legnagyobb H7 izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, standard gyári minőségű, hosszú élettartamú Osram Philips, GE, Narva, Neolux H7 autóizzók a Lumeneten.

 

A H7 izzók történelme, jellemzői
A már népszerű H1, és H4 halogén izzókat, követve, a 90-es évek közepén megjelent az egyfonalú H7 izzócsalád, amely talán a mai napig az egyik legelterjedtebb, és legpontosabb világítási képet eredményező halogén fényszóróizzó. Természetesen a halogén izzókra vonatkozó ECE R37 követelményeknek maradéktalanul eleget tesz. A H7 izzók 55W névleges teljesítményűek, legtöbb esetben vagy a fényszóró, vagy a tompított világítás üzemszerű használatára tervezve, közel dupla fényhasznosítással a H7-hez képest. A kulcs ebben az esetben a megfelelő fényáram, illetve a tökéletesen megtervezett fókuszpont. Hogy mennyire is fontos a fókuszpont a neves gyártók 0,2mm toleranciát engednek meg a gyártás során. A működés során ugyanis ez a pontosság, a reflektor, egyszóval a lámpatest határozza meg a vetített fény irányát. A Philips, GE, Osram, H7 izzók esetében az izzófonallal párhuzamosak a kibocsájtott fénysugarak, igazolva a fókuszpont helyességét. Nem megfelelő fókuszpont esetén a lámpatest vetítése, vagy túl közeli lesz, vagy kápráztatni fog.  A Px26d fejelésű H7 izzók, két árambevezető csatlakozóval vannak ellátva, az izzó körüli fémgallér pedig reteszekkel gyártott a helyes behelyezés érdekében. Tulajdonképpen a H7 izzó, és az ezt követő fejlesztések hozták létre az első emelt fényű, fényesebb izzókat. Az Osram első ilyen izzója Super névvel és +30%-kal fényesebb világítással került piacra.

 

H7 izzók napjainkba
Napjainkba az autógyártók fejlesztései, pontosabb, egyre kifinomultabb lámpatestei kiváló szövetséget kötöttek a H7 típussal. A fent említett technikai megoldásoknak köszönhetően, a H7 izzók, a legalkalmasabbak az emelt fényerő, illetve az emelt színhőmérséklet az aszfaltra való helyes vetítésére. A Philps Racing Vision izzói, vagy az Osram Night Breaker Laser típusa a H7 izzók zászlóshajói. A technológiai fejlődés lehetővé tette a magasabb fényű izzók, reális Tc szerinti 250 óra átlagos élettartamát, ami 50km/h-s átlagsebesség esetén, 12.500km megtett utat jelent. 

 

 

Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H7 motorkerékpár izzó
Minden út Rómába vezet, avagy az igazi középút. Az emelt fényű, de normál színhőmérsékletű izzók, élettartam és fényáram tekintetében a lehető legoptimálisabb arányt alkotják. A feszített izzószálak révén elért megvilágítás növekedést, ebben az esetben nem vagy kis mértékben rontja a bura színezése, ami nagyban hozzájárul a család sikeréhez. Számos gyártó kedvelt piaci szegmense, ECE engedélye lehetővé teszi a széles körű felhasználását. Az Osram Night Racer50 családja, vagy akár a Philips CityVision fényszóróizzói tökéletes példa, a kategória mozgásterére. A Tc szerinti 400-450 óra átlagos élettartamú izzók és a kisebb mértékben emelt világítási értékek városi közlekedésre optimalizálják a kategóriát.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H7 motorkerékpár izzó
Ha példát keresnék hasonlatok terén olyan, mint gyermekkorunkba a BMX, egyszerűen kell. Az a kategória, amit mindenki akar, ezért a legmerészebb elvárásoknak is meg kell felelni. Ezeknél a típusoknál a gyártók a technológia minden lehetőségét kihasználva, a szabványos legerősebb izzókat készítették el. A normál H7 izzókhoz viszonyított akár 40-60 méterrel hosszabb fénykéve mellett jellemzően a nagyobb színhőmérséklet a bura színezésével érik el, így ezek az izzók brutális fényáramot és kellemes semleges fehér fényt biztosítanak. Mint minden jónak az életben, sajnos ennek is ára van: az emelt fényű H7 izzók Tc élettartama 160-250 óra, mely normál lakossági használat mellett 10-15, hónap. Ezen kategórián belül a legkedveltebb sorozatok az Osram Night Racer110, GE Sportlight és a Philips X-tremeVision moto. Nem tudjuk, mit rejt még a technológia, milyen megoldásokat hoz a jövő, de a halogén fényszóróizzók terén ez a kategória a legkedveltebb és bátran mondhatjuk, hogy az is marad.

 

 

Xenon hatású H7 motorkerékpár izzó
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a cool hatás ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H7 izzók Tc szerinti jellemző élettartama 200-350 óra. A legkedveltebb xenon hatású izzók: Osram Cool Blue intense, Philips BlueVision moto. A kategóriát a xenon ívlámpák ihlették, jelentős teret nyerve napjainkban  a fényszóróizzók közt. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon.

 

 

Melyik a legjobb H7 izzó?
A fentiekből láthatod, hogy erre csak relatív választ lehet adni. A kérdés inkább az, hogy mire van szükséged? Emelt fény, hosszabb élettartam, xenon hatás? Ezek alapján a fenti kategóriákból könnyedén kiválaszthatod, hogy Számodra melyik a legjobb H7-es izzó :-)

 

 

Mit jelent Px26d?
A Px26d a köznyelvben H7 izzóként ismert izzó IEC 7004-46 szabvány szerinti fejelése. A H7 szó valójában a foglaltra illetve a nagy H a halogén izzóra utal. Tehát a H7 foglalatba Px26d fejelésű izzó való.

 

 

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket