Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Magyarország legnagyobb H3 izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, standard gyári minőségű, hosszú élettartamú Osram Philips, GE, Narva, Neolux H3 autóizzók a Lumeneten. Bizonytalan vagy abban, hogy H3 izzó való a gépkocsidba? Próbáld ki prémium autóizzó keresőnket, mely segítségével autód bármely izzójának foglalat típusát be tudod azonosítani!

 

 

A H3 izzók történelme
Az 1962-ben megjelent első gépjárműbe tervezett halogén H1-es lámpa megjelenését, hamarosan követte a szintén egyfonalú H3 fényszóróizzó.  A H3 izzó esetében az izzószál az azt körülvevő parabola tükörre merőleges kialakítású. Ez a tükörre merőleges izzószál eltérő világítási képe miatt, rendkívül jól alkalmazható a ködlámpákba, mivel egy keskeny, de széles sugárban vetített kép jött létre. A korszerű lámpatestekben a hatásfokot tekintve már csak az axiál izzószál elrendezést használják.

 

 

H3 izzók napjainkban
A H3 izzók napjainkba is alapizzónak számítanak, de kisebb hatásfokúak, mint a H1, vagy H7, ezért a rendelkezésre álló szortiment is kevesebb, a gyártói fejlesztések sem emelték az egekig a szűkebb felhasználási terület miatt. A fent említett egyedi izzószál elhelyezés miatt, elsősorban a ködlámpákba alkalmazzák, esetleg nagy teljesítményű (sárga) villogókba, jelzőkbe.

 

Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H3 izzó
Minden út Rómába vezet, avagy az igazi középút. Az emelt fényű, de normál színhőmérsékletű izzók, élettartam és fényáram tekintetében a lehető legoptimálisabb arányt alkotják. Itt keresd az igazi ködlámpa izzót. A feszített izzószálak révén elért megvilágítás növekedést, ebben az esetben nem vagy kis mértékben rontja a bura színezése, ami nagyban hozzájárul a család sikeréhez. Néhány alkalommal találkozhatunk a H3 izzó fényszóróban való felhasználásával, de legtöbb esetben a ködlámpaizzó szerepét hivatott betölteni. Az Osram Super családja, vagy akár a Philips Vision +30%-os fényszóróizzói a kategória élenjárói. A Tc szerinti 300 óra átlagos élettartamú izzók és a kisebb mértékben emelt világítási értékek városi közlekedésre optimalizálják a kategóriát. Az Osram erre a célra kifejlesztett 64151ALS H3 Allseason izzója, a legjobb választás, mely a ködös időjárási viszonyok közt sokkal jobb eredményeket mutat, mint bármely H3 izzó. A bura sárgás-kékes színe és az így kibocsájtott fény kevésbé verődik vissza egy homogén, az úton ködként megjelenő közegről.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H3 izzó
Az a kategória, amit mindenki akar, ezért a legmerészebb elvárásoknak is meg kell felelni. Ezeknél a típusoknál a gyártók a technológia minden lehetőségét kihasználva, a szabványos legerősebb izzókat készítették el. A normál H3 izzókhoz viszonyított akár 40-60 méterrel hosszabb fénykéve mellett jellemzően a nagyobb színhőmérséklet a bura színezésével érik el, így ezek az izzók brutális fényáramot és kellemes semleges fehér fényt biztosítanak. Mint minden jónak az életben, sajnos ennek is ára van: az emelt fényű H3 izzók Tc élettartama 200-250 óra, mely normál lakossági használat mellett 10-15, hónap. Ezen kategórián belül a legkedveltebb sorozatok az Osram Night Braker Unlimited, Philips White Vision +60%. Nem tudjuk, mit rejt még a technológia, milyen megoldásokat hoz a jövő, de a halogén fényszóróizzók terén ez a kategória a legkedveltebb és bátran mondhatjuk, hogy az is marad.

 

Xenon hatású H3 izzó
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a cool hatás ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H3 izzók Tc szerinti jellemző élettartama 200-250 óra. A legkedveltebb xenon hatású izzók: Osram Cool Blue intense, Philips White Vision +60%. A kategóriát a xenon ívlámpák ihlették, jelentős teret nyerve napjainkban  a fényszóróizzók közt. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon. A H3 izzó esetében azon ritka esetben ajánljuk, mikor a felhasználás fényszóróizzóként történik, funkcióját tekintve ködlámpába nem ajánljuk a xenon hatású H3 izzókat, hiszen a magasabb színhőmérséklete miatt, kedvezőtlen megvilágítást eredményez ködös, rossz látási viszonyok közt.

 

 

Gyári minőségű, standard H3 izzó
Az autószerelő izzó. Semmit nem tud, de olcsó és megbízható. A gyártók jellemzően ilyen izzótípusokkal szerelik gyárilag az autókat. A kategória egyik legkedveltebb terméke az Osram által gyártott, kiváló ár/érték arányú Osram Original Line 64151 H3 izzó.

 


Extra hosszú élettartamú H3 izzó
Örök élet plusz két nap :-). Ha nem ragaszkodunk az erőteljes fényhez és megelégszünk a szabványos minimum világítással, viszont arra folyamatosan és hosszú ideig szükség van (például folyamatos városi közlekedésnél), akkor a longlife izzókat nekünk találták ki. A Tc szerinti akár 2000 üzemórás H3 izzók garantáltan sokáig fognak bennünket szolgálni. (2000 óra átlagos 50 Km/ óra sebességgel számolva 100 000 világítással megtett kilométert jelent.). Egyre több gyártó enged teret a hosszú élettartamú fényszóróizzóknak, ezek közül a Philips Longlife, illetve a GE Extra Life izzók öles léptekkel hódítanak a piacon. A 3000 kelvin körüli színhőmérsékletük, eredményessé teheti ködlámpaizzóként a felhasználásukat.

 


Off-road, magas színhőmérsékletű H3 izzó
Ez a kategória érezhetően el fog ütni a hagyományos halogén fényszóróizzótól, már első ránézésre hidegebb, kékesebb fényt vetít, emiatt és az esetleges teljesítmény növelés miatt közúti forgalomban nem használható. Gyakori félreértés azt gondolni, ha valamilyen fényforrásnak magas a színhőmérséklete, akkor jobban látunk vele. A fényáram és a színhőmérséklet két különböző dolog. Példaként azt szoktuk mondani, ha egy világos szobát akarunk, nem egy sötétkék, hanem egy fehér függönyt fogunk venni. Az extrém színezésnek a H3 izzóknál ára van: vagy a fényáram csökken jelentősen, vagy a korrekt fényáram elérése érdekében a teljesítményt kell növelni. Mindkettő tényező kizárja, hogy hivatalosan közúton használjuk az izzót. Az akár 5000 Kelvines hideg színhőmérsékletű izzókkal valóban kevésbé fárasztó a vezetés, ideális körülmények és látási viszonyok között, de ilyen izzó választásnál figyelembe kell venni, hogy akár meg is büntethet érte egy jobb szemű rendőr. Az Off-road, magas színhőmérsékletű H3 izzót, ajánljuk munkagépekhez, kiegészítő munkalámpához egyéb nem közúti extrém körülményekhez. Az Off-road magas színhőmérsékletű H3 izzót, nem ajánljuk ködlámpába való felhasználáshoz, mivel a magas színhőmérsékletű kibocsájtott fény nagyobb mennyiségben visszaverődik egy homogén közegről, ezzel káprázást, illetve rosszabb világítási körülményeket eredményez.

 


Off-road, nagy teljesítményű H3 izzó
Az előzőhöz hasonló veszélyek mellett mérlegelni kell, hogy például egy 100 wattos fényszóróizzó kárt tehet a gépjárművek lámpatesteiben, illetve az áramkörben szereplő elemeket sem tervezték ilyen irányú tartós többletterhelésre. Az esetleges beépítés során érdemes a világításkapcsolót relé segítségével tehermentesíteni, illetve a világítás vezetékeit is megfelelően méretezni. Csak saját felelősségre ajánljuk az Off-road nagy teljesítményű izzók használatát. A közúti közlekedésben a nem erre tervezett világító berendezés meghibásodhat, illetve a káprázás miatt balesetveszélyes lehet.

 

 

Melyik a legjobb H3 izzó?
A fentiekből láthatod, hogy erre csak relatív választ lehet adni. A kérdés inkább az, hogy mire van szükséged? Emelt fény, hosszabb élettartam, xenon hatás? Ezek alapján a fenti kategóriákból könnyedén kiválaszthatod, hogy Számodra melyik a legjobb H3-es izzó :-)

 

 

Mit jelent Pk22s?
A Pk22s a köznyelvben H3 izzóként ismert izzó szabvány szerinti fejelése. A H3 szó valójában a foglaltra illetve a nagy H a halogén izzóra utal. Tehát a H3 foglalatba Pk22s fejelésű izzó való.

 

 

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket