Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Daihatsu Charade autó izzó

A Daihatsu Charade egy ikonikus autó, amelyet a japán autógyártó, a Daihatsu készített. Az 1977 és 2000 között gyártott modell hosszú évekig népszerű volt megbízhatósága és gazdaságossága miatt. Ahhoz, hogy a Charade éjszaka és rossz látási viszonyok között is biztosítsa a megfelelő világítást, elengedhetetlen, hogy a fényforrásai jól működjenek. Nézzük meg, milyen típusú fényforrásokkal találkozhatsz, és miért fontos ezek minőségi cseréje.

A gépkocsiban található fényforrások között elsőként említhetjük a fényszórókat, amelyek alapvető szerepet játszanak a biztonságos vezetésben. Ezek a fényforrások többféle technológiával készülhetnek, például halogén, xenon vagy LED változatban. A halogén fényforrások a leggyakrabban használtak, amelyek viszonylag olcsóak és könnyen cserélhetők. A halogén technológia lényege, hogy a wolfram izzószál körül halogén gáz található, ami növeli az izzószál élettartamát és fényerejét. A xenon fényszórók erősebb fényt biztosítanak és hosszabb élettartamúak, de drágábbak és speciális előtétet igényelnek. A LED technológia pedig a legmodernebb, amely hosszú élettartammal és alacsony energiafogyasztással rendelkezik.

A Charade esetében fontos a megfelelő színhőmérséklet kiválasztása is. A színhőmérséklet Kelvinben (K) mérhető, és ez határozza meg, hogy a fényforrás milyen színű fényt bocsát ki. A halogén fényforrások általában 3000-3500K közötti színhőmérséklettel rendelkeznek, ami meleg fehér fényt ad. A xenon fényforrások színhőmérséklete 4000-6000K között mozog, ami hidegebb, fehérebb fényt eredményez. A LED fényforrások pedig széles színskálán mozognak, akár 6000K fölé is mehetnek, ami hideg fehér, néha kékes fényt biztosít.

Az autóban nem csak a fényszórók fontosak, hanem az irányjelzők, féklámpák és helyzetjelzők is. Az irányjelzők színe általában sárga, míg a féklámpák pirosak. Ezek esetében is fontos, hogy megfelelő fényerejű és színhőmérsékletű fényforrásokat használjunk, hogy a többi közlekedő jól láthassa az autó jeleit. A helyzetjelzők, amelyek a parkolásnál és álló helyzetben lévő autó jelzésére szolgálnak, általában fehérek vagy sárgák.

A cserénél érdemes figyelembe venni az adott fényforrás foglalatát is, mert a különböző típusok különböző csatlakozási pontokkal rendelkeznek. A leggyakoribb foglalatok közé tartozik a H4, H7, és a W5W, amelyek mindegyike más és más típusú fényforrást fogad.

Ha új fényforrást keresel a Daihatsu Charade autódhoz, fontos, hogy olyan minőségi terméket válassz, amely megfelel az autó gyári specifikációinak. A Lumenet kínálatában biztosan megtalálod a számodra megfelelő fényforrást, legyen szó halogén, xenon vagy LED technológiáról. Mindig ellenőrizd a színhőmérsékletet és a fényerőt, hogy az autód világítása tökéletesen megfeleljen az igényeidnek és a közlekedési szabályoknak. A helyes választással nemcsak a saját biztonságodat növelheted, hanem a többi közlekedőét is.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket