Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Állólámpa

 

Az állólámpa otthonod egyik legmeghatározóbb és legmobilabb funkcionális berendezése. Könnyedén kifejezheted vele egyéniséged, egyedivé teheted otthonod. Számos stílus közül választhatsz: különféle kategóriánkban biztosan megtalálod az igényeidnek leginkább megfelelő modellt. Görgess lejjebb és tudd meg, hogy hogyan találhatod meg az igényeidnek leginkább megfelelő típust! 

Akárcsak a klasszikus mennyezeti vagy fali lámpák esetén, úgy az állólámpáknál is sokféle választási lehetőségünk van, hiszen többféle, funkcionálisan elkülönülő, de struktúrában hasonló állólámpát különböztethetünk meg. Kategorizálhatjuk ezeket anyaguk, színük és kialakításuk alapján, illetve a működtetésükhöz használt fényforrás szerint is. Egyaránt elérhetők cserélhető fényforrással használható modellek és beépített LED-modulos típusok is, csakúgy, ahogyan okostelefonnal vezérelhető darabokat is találsz a Lumenet kínálatában. Emellett világítási mód szerint is megkülönböztethetjük az állólámpákat. Többek között elérhetők olvasásra is alkalmas, lefelé álló búrával rendelkező spot lámpatestek és a csak felfelé irányba álló búrával rendelkező, mennyezetvilágító állólámpák is. Említhetjük még az olyan állólámpákat is, melyeken a klasszikus világítási részen túl egy olvasókart is találunk.

 

Állólámpák anyag, szín és kialakítás szerint

 

Akárcsak a fali vagy épp mennyezeti lámpák esetén, úgy az állólámpák kategóriájában is sokféle színű, anyagú és kialakítású lámpa érhető el. Az állólámpák többsége fém lámpatesttel rendelkezik, de elérhetők műanyagból vagy fából készült típusok is. Lámpabúrák tekintetében is hasonlóan széles a választék: a fém búra mellett szövet lámpaernyő is elérhető, sőt, vannak olyan típusok, ahol a fényforrást egy fa tartóra rögzítették. A fa állólámpák igazán különlegesnek számítanak, nem véletlenül egyre népszerűbbek.

 

 

Az állólámpák színvilága is illeszkedik a modern otthonokhoz: a divatos fehér mellett egyre népszerűbbek a fekete állólámpák, de sokan keresik az arany és ezüst állólámpákat is, csakúgy, ahogyan a barna vagy épp a vörösréz színű típusok is közkedveltek. A gyártók emellett figyelemmel kísérik a lakberendezési trendek változását is, így napjainkban már antikolt vagy épp rosegold állólámpák is elérhetők a piacon.

 

A színek mellett a gyártók a formavilág tekintetében is szabadjára engedik a képzeletüket: az egyszerű, egylábú lámpák mellet a Lumenet kínálatában elérhetők például háromlábú állólámpák, de akár polcos állólámpát is vásárolhatsz. Sőt, akár távcsőre hasonlító formavilágú, vagy épp az asztali lámpákat idéző típus is megvásárolható.

 

Állólámpák fényforrás szerint

 

Állólámpák cserélhető fényforrással

 

A cserélhető fényforrással használható állólámpák a leggyakrabban E27-es foglalattal rendelkeznek. Ez nemcsak azért optimális, mert ez az egyik leggyakoribb fejelésű fényforrás-fajta, hanem azért is, mert lehetővé teszi számunkra, hogy olyan fényű lámpánk legyen, amilyet mi szeretnénk. A Lumeneten egyaránt találsz változtatható színhőmérsékletű és állítható fényáramú E27-es fényforrásokat is.   

 

De arra is van megoldás, ha ennél többet szeretnél: ilyenkor választhatsz egy okosfényforrást is, amely egy pillanat alatt okoslámpát varázsol klasszikus állólámpádból. Ugyan a cserélhető fényforrással használható állólámpák túlnyomó többsége E27-es fejelésű fényforrással használható, elérhetők további foglalatú típusok is, így E14-es, vagy épp GU10-es fényforrással működő lámpatestet is választhatsz.

 

LED állólámpák

 

Napjainkban egyre jobban elterjednek a beépített LED-modulos állólámpák is. Típustól függetlenül mindegyik LED állólámpában közös, hogy működésük során igen kevés energiát fogyasztanak, így használatukkal akár jelentős megtakarítás érhető el egy régi, izzós állólámpához képest. Ezen típusok nagy előnye, hogy kicsomagolás után azonnal használhatók, semmilyen extra kiegészítőre nincs szükségük a működéshez. Ráadásul sok esetben kifejezetten hasznos extrafunkciókkal is rendelkeznek.

 

 

Szabályozható állólámpák 

 

Igen keresettek például a fényerőszabályzós állólámpák, melyek fényárama több lépésben állítható a rajtuk lévő kapcsoló segítségével. Egyaránt elérhetők olyan modellek, amelyeknél a fényáramot a lámpatesten lévő kapcsolóval állíthatod, illetve olyanok is, ahol talpkapcsolóval három lépésben szabályozhatod a működésüket. Hozzájuk képest még több extrafunkciót kínálnak a távirányítós állólámpák – nem elég, hogy távolról is vezérelhetők, de általában a fényáramon túl a színhőmérsékletüket is szabályozhatod, illetve beállíthatsz éjszakai módot vagy időzítheted is az állólámpa működését.

 

Okos állólámpák

 

Manapság szinte minden gyártónál elérhetők okos állólámpák is. Ezek nemcsak, hogy jól néznek ki, de rendkívül sokat is nyújtanak. Nem elég, hogy változtathatod a fényáramot, a színhőmérsékletet vagy épp a kibocsájtott fény színét, de akár további okoslámpáiddal vagy más okoseszközöddel is összehangolhatod új állólámpád. Arról már nem is beszélve, hogy milyen kényelmes, amikor a kanapéról fel sem kell kelni, hogy változtass a fényén. 


Állólámpák kialakítás szerint

 

Spot állólámpák

 

A spot állólámpák kínálata olyan sokszínű, hogy garantáltan mindenki megtalálja az otthona stílusához leginkább illeszkedőt. Ezen modellek az egyszerűbb kecses fajtáktól egészen az óriásméretűekig igazán széles spektrumon fedezhetők fel.  Érdekes, hogy bár markáns látványt nyújtanak, fényükkel csakis a megvilágítandó felületet emelik ki, így leginkább csak azok számára hasznosak, akik épp a lámpa alatt tartózkodnak. Így lesznek tökélestesen alkalmasak egy kis kuckózásra vagy elvonult olvasásra.

 

Mennyezetvilágító állólámpák

 

Az egyágú, felfelé álló búrával rendelkező, mennyezetvilágító állólámpák arra hivatottak, hogy indirekt módon megvilágítsák az adott helyiséget. Ez praktikus lehet, ha tévézés mellett még éppen valamilyen egyéb tevékenységet is szeretnél folytatni. Leginkább háttérvilágítás jelleggel használják az ilyen állólámpákat.

 Olvasókaros állólámpák

 

Az előző lámpatestek praktikusabb verziói már extra olvasókarral is rendelkeznek. Az olvasókar felépítése igen egyszerű: a lámpatest oldalára felszerelnek egy, gégecsővel mozgatható, kisebb lámpabúrát, amelynek fénye pontosan oda irányítható, ahova mi szeretnénk. Egy ilyen állólámpa kiváló választás például hálószobákba is. Használatával nincs szükséged extra fali lámpára, az ágy mellé helyezett állólámpa az általános világítás mellett az olvasáshoz szükséges irányított fényt is biztosítja.

 

 

Vásárlás előtt ezt se felejtsd el!

 

Mielőtt bármilyen stílusú és tudású állólámpára esik a választásod, mindig gondold át mire fogod használni, illetve milyen környezetben fogod elhelyezni. Ezek sokat segítenek abban, hogy a rengeteg típusból olyat válassz, amely igazán megfelel az igényeidnek! A Lumeneten ráadásul a legnépszerűbb gyártók kínálatából választhatsz. Nálunk többek között elérhető Eglo, Avide, Luce Design és Rábalux állólámpa is.

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Bezárom a videót
Megnézem a terméket