Belépés
Termékek
Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Szállítási költségek Üzletünk Blog Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák
Lakásvilágítás
LED
Autó Izzó
Márkák
Kompakt fénycső / Fénycső
Ipari világítás

Osram Vintage 1906 Edition

Mi az a Vintage?

 

A Vintage alatt az 1920’-70’ évek közötti időszak (jelen esetben) lakberendezési stílusát értjük, bár a jelentése mára kissé megváltozott, kitágult. A trend lényege, hogy a régi tárgyak új funkcionalitást nyerjenek, egy –egy letisztult elemmel kombinálva. Az Osram Vintage 1906 termékeinél sincs ez másként, hiszen ha megnézed, minden lámpa búra egy-egy használati eszközről kapta nevét, mint a csésze, tányér, kalitka vagy tölcsér. Ezek a formák az eredeti tárgy letisztult, konvencionális ugyanakkor igényes anyagból készült kidolgozott, kortárs replikációi. A Vintage stílusnak is vannak leágazói, mint az angol romantikus, rusztikus, loft, minimál vagy indusztriális élettér. Érdemes utána járnod, nehogy összekeverd, mert bizony Vintage és Vintage között is van különbség. Korszakokra és életkörülményekre hajaz hozzávetőlegesen az 1900-as évektől egészen a 70-es évek végéig. Az Osram Vintage 1906 az egyik legsikeresebb kategóriájában, gyakorlatilag formavilága és színkombinációi simulékony a legtöbb stílusjegyhez.

vintage osram 1906

Vintage 1906 Edition – modern világítási technológia klasszikus stílusban, az igazán egyedi, századfordulót idéző hangulatért

A Ledvance új, Edition 1906 termékcsaládja a századforduló idején elterjedt fényforrások stílusjegyeit idézi.

Trend teremtő, egyedi dizájn

Az Edison első lámpáira emlékeztető és a gömb alakú, aranyszínű bevonattal ellátott üvegbúrás lámpák LED-es változatai nemcsak a régies dizájnt hangsúlyozzák, de a különböző belső terekben olyan egyedi atmoszférát teremtenek, melyben tökéletesen megfér egymással a minimalista, modern indusztriális formavilág és a klasszikus stílusú fényforrások ragyogó szépsége. Kirívóan egyedülálló látványukkal az Edition 1906 fényforrások nappalikban, éttermekben, vagy szállodai szalonokban egyaránt vonzzák a tekintetet.

Elérhetőség

Az aranyszínű bevonattal ellátott LED lámpák két féle klasszikus formában, normál és szabályozható változatban egyaránt elérhetőek.


Teljesítmény


A diszkrét fényt kibocsátó fényforrások - hangulatteremtő funkciójukból adódóan - kisebb teljesítménnyel rendelkeznek és a 25, 35 és 54 wattos hagyományos lámpák helyettesítésére szolgálnak.


Edition 1906 lámpatestek

A letisztult formatervezéssel készült, függesztett PenduLum lámpatesteket a matt arany vagy fekete színű alumínium foglalat és fekete textil kábelt teszi még igényesebbé és hangúsolyabbá.
Az igazán praktikus húzózsinórnak (ingának) köszönhetően a lámpatest bármilyen belső térben rugalmasan elhelyezhető, így a kibocsátott fény pontosan oda esik, ahova tervezzük.


Variálhatóság


Az Edition 1906 lámpatestek óriási előnye, hogy a tervezésnél felmerülő elképzeléseknek és a kívánt fényerősségnek megfelelően önmagukban, vagy akár más PenduLum lámpatestekkel kombinálva is számtalan variációban használhatóak.

 

 

 

 

 

Az alábbiakban bemutatjuk Neked az Osram Vintage 1906 kiemelkedő termékeit, melyeket kedvedre valiálhatsz. Megtervezheted saját világításod, mely nem csak megbízható, garanciális és dizájnos - de a tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a textilkábelek segítségével oda írányítod a fényt ahol  szükség van rá. Csak saját képzeleted szabhat határt!

 

Osram Vintage 1906

PenduLum a lelke mindennek! ( E27 foglalattal) Gyakorlatilag az alapokat szolgálja, variálhatod a hosszát, választhatsz hozzá különböző Osram Vintage fényforrásokat és egyedi ernyőket, burákat. Minden egyes Pendulum saját tartó konzollal rendelkezik, így nem feltétlenül kell hozzá beszerezni a 3-as állású Canopy társát.  

 

Osram Vintage tipp:

 

Osram Vintage 1906

 

 

Osram Vintage tipp, Canopy alkalmazásával:

Ha több ingát is használsz bura nélkül, nyugodtan keverd a PenduLum színeit és a Vintage LED fényforrásokat. A textil kábel segítsévével, -ami elég hosszú ahhoz, hogy bátran használd kreativitásodat- variálhatod az ingák hosszát, sőt, akár össze is kötheted őket.

 

Osram Vintage

 

 

Osram Vintage

 

Ez az Osram Vintage 1906 Pendulum Decospot fekete fémből és műanyagból készült igazi indusztriális gyöngyszem. A lámpához a gyártó tartozékként ad egy Osram Parathom PAR 36fokos tompítható GU10-es LED fényforrást is, melynek színe meleg fehér (2700K). A textil húr hossza 200cm, így bátran használhatod nagy belmagasságú lakásban, vagy vendéglátó egységekben is. Ez a hossz teret ad korlátlan kreativitásodnak, bátran tekerheted egy fából készült függő sínre vagy egy dekorációs lakberendezési elemre. Arra figyelj, ha használod a Canopy-t, hogy egy konzolon csak féle fényforrást használj! Ne keverd a GU10-es spotlámpát az E27-es Vintage Led fényforrásokkal!

 

Osram Vintage tipp:

 

Osram Vintage

 

 

Nem feltétlenül kell minden Pendulum-ot egyforma hosszúságúra lógatni, ill. bátran használd a dizájnos búrákat, ernyőket is!

 

 

Osram Vintage

 

 

Osram Vintage

 

Az Osram Vintage 1906 Pendulum Cage aranyszínű kalitka formájú lámpaernyő jellegzetes és egyedi kiegészítője lehet otthonodnak. Kompatibilis az Osram Pendulum textil húr ingával, illetve az Osram Vintage LED fényforrásai közül számos lehetőséged adódik a lámpa hangulatát variálni. A lámpaernyő anyaga alumínium, átmérője 24cm - ezt érdemes figyelembe venni a fényforrás kiválasztásánál.

 

Osram Vintage

 

Ez az Osram Vintage 1906 Pendulum Cone lámpaernyő különleges 40'-50' évek hangulat teremtője lehet otthonodnak. Illeszkedik az Osram Pendulum textil húr ingához, illetve az Osram Vintage E27 LED fényforrásai közül számos lehetőséged adódik a lámpa hangulatát variálni. A lámpaernyő anyaga alumínium, átmérője 22cm, hossza 1,34 cm- ezt érdemes figyelembe venni a fényforrás kiválasztásánál. Színoldala matt fekete, fonák oldala matt arany. Anyaga alumínium, tartozékai a rögzítő csavarok.

 

 

 

 

Osram Vintage

 

Osram Vintage 1096 Pendulum Wall Single fekete fali -és mennyezeti fekete alumínium lámpa az Osram márka évfordulójának kiadása. Egyedi és jellegzetes megjelenése illeszkedik a vintage, modern, indusztriális és loft lakások stílusához. A hagyomány, minőség és tartósság mellett ízléses és igényes, egyedi és különleges formája kívánja az Osram vintage LED fényforrásokat.

Design tipp:

Letisztult kialakítása, fekete alumínium teste illeszkedik lakásod számos területeihez. Használd bátran közlekedőkben, hálószobában, nappalidban vagy akár kiemelő fényként is. A lámpa kialakítás lehetővé teszi, hogy oda irányítsd a fényt, ahol szükséged van rá.

 

Osram Vintage

Az Osram Vintage 1096 Decospot double és single fekete-arany fali -és mennyezeti egy vagy két állású aluminium lámpa az Osram márka évfordulójának kiadása. Kortárs hangulatú, igényesen kidolgozott, egyedi és különleges formája simulékony otthoni bútoraidhoz. A gyártó ehhez a lámpatesthez ad 2db Osram Parathom Pro Par 36fokos, 2700K -es, GU10-es LED szabályozható fényforrást, így nem kell törnöd magad beszerzését illetően.

 

Osram Vintage 1906

 

Edition 1906 – Vintage design Osram minőségben

 

A több mint száz éves múlttal rendelkező világítástechnikai gyártó ebben a terméksorozatban az Osram márkanév bejegyzésének évében gyártott fényforrások hangulatát hozta el a mai csúcstechnológiával ötvözve.


A minőségre garancia a 3 év jótállás, melyet a Lumenet kiegészít otthongarancia szolgáltatásával.

 

Fényáram, megfelelőség: az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás fényárama 410 Lumen, mely durván egy 35 wattos hagyományos izzó fényáramának felel meg.

 


Fényhasznosítás, energiahatékonyság: az OSRAM Vintage 1906 terméksorozat kiváló fényhasznosítási értékkel bír: az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás 1 Watt teljesítményből 102 Lumen hasznos fényáramot képes előállítani, szemben például a hagyományos izzók 10-15 Lumen/Watt fényhasznosításával. Ezzel az értékkel a termék az A++ energiahatékonysági osztályba tartozik.

 


Színhőmérséklet: az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás színhőmérséklete 2400 Kelvin, azaz meleg fehér. Ez a színhőmérséklet már inkább a gyertya színéhez hasonlít, alkalmazása dekorációs célokra javasolt.

 

 

Kiváló színvisszaadás: A színvisszaadás fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni, illetve az általa megvilágított felület színe mennyire tér el a felület természetes napfény mellett érzékelhető színeitől. A fényforrás színvisszaadási indexe, CRI (Color Rendering Index) jelőlése vagy Ra egysége, tökéletes színvisszaadás esetén Ra=100. Az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás CRI értéke több mint 80, így a napfényhez hasonló, valósághű és természetes színvisszaadást nyújt. Az olcsó, nevenics LED fényforrások rendszerint ebben a műszaki paraméterben (is) alul maradnak a komoly gyártók termékeivel szemben, sokan ezért a LED-ek fényét zavarónak tekintik.

 


Élettartam, jótállás: az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás L70* szerinti várható élettartama 15 000 üzemóra. Napi 2,7 üzemórás átlagos használat mellett tehát a várható élettartam 15 év. Az Osram erre a termékre3 év jótállást biztosít, melyet az Osram legnagyobb magyarországi e-kereskedője a Lumenet önkéntesen kiegészít „Otthongarancia” szolgáltatásával.

 


Otthongarancia: mi vagyunk a termékszűrő: a Lumeneten csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – évtizedes szaktudásunk mellett – mi is jó szívvel használnánk otthonunkban. Azt szeretnénk, ha Te is megismernéd az általunk már tesztelt minőséget: ennek bizonyítására erre a termékünkre 6 hónap pénz-visszafizetési garanciát biztosítunk Neked. Otthongarancia szolgáltatásunk pedig biztosíték a minőségre: ha a nálunk vásárolt OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás a vásárlástól számított 3 éven belül meghibásodik Nálad, nincs más dolgod, mint jelezni felénk „Otthongarancia igénybejelentő” oldalunkon és mi a saját költségünkön elhozzuk Tőled a hibás terméket és díjmentesen kiszállítjuk az új fényforrást. Otthongarancia szolgáltatásunk fogyasztók körébe nem tartozó céges vásárlásokra is érvényes. Jól hangzik, ugye?

 


Kapcsolási szám: az OSRAM Vintage 1906 LED Globe 35 GOLD 4W 2400K E27 filament LED fényforrás élettartama alatt várhatóan 100 000 kapcsolási ciklust képes elviselni, bemelegedési ideje pedig 0 másodperc, azaz bekapcsolás után azonnal teljes fényárammal működik.

 


Hiteles műszaki adatok: „Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja” tartja a mondás. A világhálón böngészve Te is találkozhatsz hihetetlen, gyakran technológiailag elérhetetlen fényhasznosítási, élettartam és más műszaki paraméterekkel. Azt javasoljuk, hogy minden esetben csak ismert és kifejezetten világítástechnikai gyártó termékeit vásárold meg.

 


L70*: a LED fényforrások jellemzően nem égnek ki, mint a hagyományos izzók, hanem fokozatosan veszítenek fényáramukból. A komoly, megbízható LED gyártók az IES LM80-as szabványnak megfelelő eljárással élettartamnak azt az időt tekintik, amikor a vizsgált LED populáció adott hányadát tekintve a fényáram a kezdeti érték 70%-ára csökken. Természetesen a LED fényforrás még ezután is „üzemképes” lesz, de semmiképp sem tekinthető gazdaságosnak jövőbeni üzemeltetése. az ismeretlen gyártók ezt a technológiai sajátosságot jellemzően „elfelejtik” megemlíteni, ezért találkozhatunk néhol a legnagyobb gyártók által technológiailag megközelíthetetlen – akár több százezer órás névleges élettartammal.

 

 

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal