Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Jeep Cherokee (1984-2001) autó izzó

A Jeep Cherokee, amelyet 1984 és 2001 között gyártottak, egy ikonikus SUV, amely az évek során számtalan kalandvágyó vezető szívébe belopta magát. A modell világszerte ismert robusztus felépítéséről, megbízhatóságáról és off-road képességeiről. Ahhoz, hogy ez az autó minden körülmények között optimálisan teljesítsen, elengedhetetlen a megfelelő világítás biztosítása.

A Jeep Cherokee világítórendszere többféle fényforrást használ, amelyek mindegyike speciális funkciót lát el. Az első fényszórók felelősek az úttest megfelelő megvilágításáért, különösen éjszaka vagy rossz látási viszonyok között. Ezekben a fényszórókban általában H4 típusú halogén fényforrások találhatók, amelyek kettős izzószállal rendelkeznek, biztosítva a távolsági és tompított fényt is. A halogén technológia megbízható, hosszú élettartamú, és megfelelő színhőmérsékletet biztosít a vezetési élmény fokozása érdekében.

A helyzetjelzők és az irányjelzők szintén fontos szerepet játszanak a biztonságos közlekedésben. Ezek a fényforrások jellemzően kisebb watt teljesítményűek, de rendkívül fontosak a kommunikáció szempontjából a közlekedés többi résztvevőjével. A helyzetjelzők állandó, tompa fényt biztosítanak, amely jelzi a jármű jelenlétét, míg az irányjelzők villogó fénye figyelmezteti a többi vezetőt az irányváltási szándékra.

A hátsó világítás szintén összetett rendszert alkot, amelybe a hátsó helyzetjelzők, féklámpák, tolatólámpák és indexek tartoznak. Ezek a fényforrások általában P21/5W típusúak, ahol a kettős izzószál egyik része a helyzetjelző fényért, a másik pedig a féklámpa funkcióért felelős. A tolatólámpák fehér fénye biztosítja a hátrameneti manőverek biztonságát, míg az indexlámpák sárga fénye a forgalom többi résztvevőjének ad egyértelmű jelzést a jármű mozgási irányáról.

Az utastér világítása, beleértve a mennyezeti lámpát és az ajtólámpákat, fontos a komfort és a funkcionalitás szempontjából is. Ezek a fényforrások általában T10 vagy festett üveggel ellátott kisebb izzók, amelyek kellemes, meleg fényt biztosítanak, így éjszaka is könnyen tájékozódhatunk az autó belsejében.

A fényforrások kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a színhőmérsékletet (CCT) és a színvisszaadási indexet (CRI). A színhőmérséklet a fény színét jelzi, amely hideg vagy meleg árnyalatot kölcsönözhet a világításnak. A CRI pedig azt mutatja, hogy a fényforrás mennyire képes visszaadni a színek valódi árnyalatait. Ezek a paraméterek különösen fontosak lehetnek azok számára, akik nem csak a funkcionalitást, hanem az esztétikát is szem előtt tartják.

Összességében a Jeep Cherokee világítórendszere különböző fényforrásokat igényel, amelyek mindegyike speciális szerepet tölt be a biztonságos és kényelmes vezetés érdekében. A megfelelő fényforrások kiválasztása nemcsak a vezetési élményt javítja, hanem hozzájárul a jármű és az utasok biztonságához is. A Lumenet kínálatában biztosan megtalálod a legideálisabb fényforrásokat, legyen szó bármilyen világítástechnikai igényről, így autód mindig a legjobb formáját hozhatja az utakon. Érdemes figyelembe venni a fényforrások teljesítményét, élettartamát és energiahatékonyságát is, hogy hosszú távon is elégedett lehess választásoddal.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket