Belépés
Kiemelt ajánlat Árajánlat Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Pályázat Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

H4 motorkerékpár izzó

Magyarország legnagyobb H4 motorkerékpár izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, Osram Philips, GE, Narva, Neolux H4 motorkerékpár izzók a Lumeneten.

 

A H4 izzók történelme
Európában 1971-ben mutatták be először a H4 fejeléssel ellátott halogén izzót, ami kétfonalú izzószál elrendezésével, képes volt a tompított, és a távolsági fényszóróizzó szerepét egyszerre egy burán belül betölteni. Ez a merőben új konstrukció hamar a világ legkedveltebb fényszóróizzó típusává vált, és hamarosan a legtöbb eladott gépjármű halogén izzójává nőtte ki magát. Érdekesség, hogy a típus bevezetése idején az USA-ban a gépjárműveket nem cserélhető fényforrásokkal gyártották, így itt elmaradt a forradalmi robbanás. A technikai megoldások is a helyére kerültek, mint például a tompított üzemben való használat esetén az izzót kötelező ellátni káprázás mentesítő bevonattal. Az európai közlekedés hagyományokat tekintve arányaiban 60%-ban a tompított izzószál, és 40%-ban pedig a reflektor izzószál képezi az úttestre vetített fényt. Napjainkban is a legelterjedtebb halogén fényszóróizzó, köszönhetően a költséghatékony kialakításának, és jó világítási jellemzőinek. Mivel a legelterjedtebb halogén fényszóróizzóról beszélünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden H4 izzó tulajdonos birtokolhatja és élvezheti a fejlesztéseket, hiszen a gyártók minden esetben felruházzák a típuscsaládot a legújabb technikai megoldásokkal. A H4 izzók sikerességét bizonyítja, hogy a motorkerékpárok fényszóróiban is elterjedtek, sőt továbbfejlesztették, minek köszönhetően az utakon jelentkező nagyobb vibrációs igénybevételnek is ellenállnak. A gyártók ezeket az izzókat megerősített izzószáltartóval szerelik a hosszabb élettartam érdekében.

 

 

H4 izzók napjainkban
Adottságai és alacsony ára miatt az autógyártók a mai napig szívesen használják, de a H7-es izzó megjelenése után egy kicsit a háttérbe szorult. Mérete és komplex technikai megoldásai miatt, csak fényszórókban használják. Fejlesztése, tökéletesítése a vevők igényeire válaszolva a mai napig folyik.

 

 

Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H4 motorkerékpár izzó
A kategóriában megtalálható H4 motorkerékpár izzók, mind országúton, mind pedig városban egyaránt jó látási viszonyokat eredményeznek az előttünk lévő útszakaszon. Az Osram Night Racer 50,110%-kal fényesebb izzói, akár 35 méterrel is megnövelik a fénykévét, ami hamarabbi észlelést tesz lehetővé. A Tc szerinti 160/400 órás élettartam elfogadható a biztonságosabb közlekedés érdekében.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H4 motorkerékpár izzó
Az igazi nagymenő kategória. Minden gyártó itt mutatja meg mire képes a prémium kategóriás H4 motorkerékpár izzója. Napjainkba az Osram, GE, Philips mindent igényt kielégítő fényforrásai jelentik a legjobb, és leghatékonyabb megoldást a kategórián belül. A Philips X-treme Vision +130%-kos H4 motorkerékpár izzója a legerősebb ami ECE engedéllyel rendelkezik és közúti forgalomba használható.

 

 

Xenon hatású H4 izzó
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a cool hatás ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H4 motorkerékpár izzók Tc szerinti jellemző élettartama 380/100 óra. A legkedveltebb xenon hatású motorkerékpár izzók: Osram X-Racer, Philips Crystal Vision moto. A kategóriát a xenon ívlámpák ihlették, jelentős teret nyerve napjainkban  a fényszóróizzók közt. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon.

 

Mit jelent P43t?
A P43t a köznyelvben H4 izzóként ismert izzó IEC 7004-46 szabvány szerinti fejelése. A H4 szó valójában a foglaltra illetve a nagy H a halogén izzóra utal. Tehát a H4 foglalatba P43t fejelésű izzó való.

 

 

 

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Bezárom a videót
Megnézem a terméket