Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Hyundai i10 (2013-2019) autó izzó

A második generációs Hyundai i10 (2013-2019) egy modern és megbízható városi autó, amely számos fejlesztést hozott elődjéhez képest, beleértve a világítástechnikai megoldásokat is. A megfelelő fényforrások kiválasztása nemcsak a biztonság, hanem az autó esztétikája szempontjából is fontos. Tekintsük át, milyen izzókat használhatsz ebben a modellben, és hogyan biztosíthatod, hogy mindig a legjobb világítást élvezd vezetés közben.

Az első fényszórók a Hyundai i10 esetében továbbra is halogén technológiát használnak, amely megbízható és költséghatékony megoldást kínál. Az alapmodellekben H4 típusú halogén izzókat találunk, amelyek kombináltan szolgálják a tompított és a távolsági fényszóró funkcióit. Az ilyen izzók jellemzően erős, fehér fényt bocsátanak ki, amely jól megvilágítja az utat és javítja a láthatóságot éjszaka. A halogén izzók előnye, hogy egyszerűen cserélhetők, és széles körben elérhetők.

A nappali menetfény (DRL) és az indexek szintén fontos szerepet játszanak a Hyundai i10 világítási rendszerében. A nappali menetfény biztosítja, hogy az autó mindig jól látható legyen a többi közlekedő számára, még nappal is. Az indexlámpák pedig kulcsfontosságúak az irányváltoztatási szándékok jelzésében. Ezekhez a funkciókhoz gyakran P21W vagy PY21W típusú izzókat használnak, amelyek erős és jól látható fényt biztosítanak.

A hátsó világítás terén a Hyundai i10 ugyanolyan gondossággal lett tervezve. A hátsó lámpákban található fényforrásoknak köszönhetően az autó mindig jól látható marad a többi közlekedő számára, és megfelelő jelzéseket ad az irányváltoztatásokról és fékezésekről. A hátsó lámpák izzói általában P21/5W típusúak, amelyek megbízható fényerőt biztosítanak mind a helyzetjelző, mind a féklámpa funkcióihoz. A rendszámtábla megvilágításához pedig W5W izzókat alkalmaznak, amelyek segítenek abban, hogy a rendszám jól látható legyen éjszaka is.

A ködlámpák, amelyek különösen rossz látási viszonyok között nyújtanak segítséget, szintén jelentős szerepet játszanak. Az első ködlámpák gyakran H8 vagy H11 típusú halogén izzókat használnak, amelyek erős, fókuszált fényt biztosítanak, megkönnyítve a vezetést ködös vagy esős időben. A hátsó ködlámpák általában P21W izzókkal vannak felszerelve, amelyek biztosítják, hogy az autó hátsó része is jól látható maradjon a ködben.

A belső világítás terén a Hyundai i10 a praktikumra és a kényelemre összpontosít. Az utastér világítása általában C5W vagy T10 típusú izzókat használ, amelyek kellemes, szórt fényt biztosítanak, megkönnyítve az éjszakai tájékozódást az autóban. Az olvasólámpákhoz kisebb, fókuszált fényt adó T10 izzókat alkalmaznak, amelyek ideálisak például térkép olvasásához.

A fényforrások kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a színhőmérsékletet és a fényerőt. A színhőmérsékletet Kelvinben mérik, és általában 3000K és 5000K közötti értékek a legideálisabbak az autóvilágításban, mivel ezek a természetes napfényhez hasonló fényt biztosítanak. A fényerő, amit lumenben mérnek, szintén fontos tényező; minél magasabb a lumen értéke, annál erősebb a fény. Azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a túlzott fényerő vakíthatja a többi közlekedőt, ezért fontos a megfelelő egyensúly megtalálása.

A Lumenet kínálatában megtalálod a Hyundai i10-hez legmegfelelőbb fényforrásokat, amelyek biztosítják a megfelelő láthatóságot és biztonságot az utakon. Ne feledd, hogy a megfelelő fényforrás kiválasztása és rendszeres karbantartása elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez és az autód hosszú élettartamához. Ha bármilyen kérdésed van a megfelelő izzó kiválasztásával kapcsolatban, szakértőink mindig készen állnak, hogy segítsenek neked megtalálni az ideális megoldást.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket