Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Ford Transit (2000-2013) autó izzó

A Ford Transit (2000-2013) egy igazi klasszikus a haszongépjárművek világában, amely számos vállalkozás és szállító számára vált megbízható társsá. Ezen időszak alatt a Ford különféle világítási megoldásokat alkalmazott a Transit modellekben, melyek mind hozzájárulnak a jármű biztonságához és használhatóságához.

A fényszórók tekintetében a Ford Transit ezen modelljei elsősorban halogén izzókat használnak. A halogén fényszórók akkoriban a legelterjedtebb technológiát képviselték, és számos előnyt kínáltak: megbízhatóak, olcsók és könnyen cserélhetők. Ugyanakkor fényerejük és élettartamuk elmarad a modernebb technológiákhoz képest. A halogén izzók jellemzően 3000-4000 Kelvin színhőmérsékletű fényt bocsátanak ki, ami sárgás árnyalatú és kellemes a szemnek, de nem nyújt olyan jó látási viszonyokat, mint a hidegebb, fehérebb fények.

A korszerűsítés lehetősége adott: a xenon és LED fényszórók jelentős előrelépést kínálnak. A xenon izzók nagyobb fényerőt biztosítanak és hosszabb élettartammal rendelkeznek, miközben kevesebb energiát fogyasztanak. A xenon fényszórók hidegebb színhőmérséklete (4500K-6000K) élesebb látást biztosít éjszaka és rossz időjárási körülmények között. A LED fényszórók pedig a technológia csúcsát jelentik, hiszen rendkívül hosszú élettartamúak, energiatakarékosak, és azonnali teljes fényerővel rendelkeznek.

Az irányjelzők és helyzetjelzők is fontos szerepet játszanak a jármű világítási rendszerében. A Ford Transit esetében ezek az izzók gyakran halogén technológiát használnak, amely megbízható és olcsó, de a LED technológia jelentős előrelépést kínál. A LED irányjelzők és helyzetjelzők gyorsabban kapcsolnak be, jobb láthatóságot biztosítanak nappal és éjszaka egyaránt, és hosszabb élettartammal rendelkeznek. Ez különösen előnyös a városi forgalomban, ahol a gyors reakcióidő és a jobb láthatóság elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.

A ködlámpák különösen fontosak a rossz látási viszonyok között történő vezetés során. Az 2000-2013 közötti Ford Transit modellek esetében gyakran halogén izzókat használnak a ködlámpákhoz is, de a LED technológia itt is jelentős javulást kínál. A LED ködlámpák szélesebb fényterítést biztosítanak, jobban átvágják a ködöt, esőt vagy havat, és alacsonyabb színhőmérsékletük miatt sárgásabb fényt adnak, ami jobban látható a csökkent látási viszonyok között. A LED ködlámpák hosszabb élettartamuk és energiatakarékosságuk miatt is ideális választást jelentenek.

Az utastér világítása szintén fontos szerepet játszik a jármű komfortjában és funkcionalitásában. A Ford Transit esetében a belső világítás gyakran halogén izzókat használ, amelyek megbízhatóak és olcsók, de a LED technológia ezen a területen is jelentős előnyöket kínál. A LED belső világítás energiatakarékos, hosszú élettartamú, és különféle színekben és intenzitásokban elérhető, így személyre szabható a belső tér világítása. Az olvasólámpák, lábtérvilágítás és egyéb belső fényforrások hozzájárulnak a jármű komfortjához, különösen hosszabb utazások során.

A színhőmérséklet (Kelvinben mérve) és a színvisszaadási index (CRI) alapvető fontosságú paraméterek a világítási rendszer hatékonyságának megítélésében. A hidegebb fények (5000K felett) általában fehérebbek vagy kékesebbek, ami élesebb látást biztosít éjszaka, míg a melegebb fények (3000K alatt) sárgásabbak és kellemesebbek lehetnek a szemnek hosszabb utazások során. A CRI érték pedig azt mutatja meg, hogy mennyire természetesen adja vissza a fényforrás a színeket a napfényhez képest, ahol a 100-as CRI érték jelenti a legjobb színvisszaadást.

A megfelelő fényforrás kiválasztása során figyelembe kell venni a jármű specifikációit és az egyéni igényeket. A Lumenet kínálatában biztosan megtalálod a számodra legideálisabb fényforrást, legyen szó fényszórókról, irányjelzőkről, ködlámpákról vagy belső világításról. Érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik technológiát választod, hiszen egy jól megválasztott fényforrás nemcsak biztonságosabbá teszi a közlekedést, hanem hosszú távon is gazdaságosabb megoldást jelent. A fényforrások minősége és teljesítménye közvetlen hatással van a vezetési élményre és a közlekedés biztonságára, ezért fontos, hogy a legjobb technológiát válaszd a Ford Transitedhez.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket