Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

Ford S-Max (2006-2014) autó izzó

A Ford S-Max (2006-2014) egy igazi családi egyterű, amely nemcsak tágas utasterével és kényelmével, hanem kifinomult világítási megoldásaival is kiemelkedik. A megfelelő fényforrások kiválasztása és karbantartása elengedhetetlen a biztonságos és élvezetes vezetési élményhez. Ebben az időszakban a Ford S-Max különféle világítási technológiákat alkalmazott, beleértve a halogén, xenon és LED izzókat.

A fényszórók az autó legfontosabb világító elemei, és a Ford S-Max ebben a kategóriában többféle megoldást kínált. A halogén izzók széles körben elterjedtek, mivel olcsók és könnyen cserélhetők, azonban élettartamuk és fényerejük nem éri el a modernebb technológiák szintjét. A xenon fényszórók már egy lényegesen magasabb szintet képviselnek, nagyobb fényerőt biztosítanak és hosszabb élettartamúak, miközben kevesebb energiát fogyasztanak. A xenon izzók hidegebb színhőmérsékletet kínálnak, ami javítja a látási viszonyokat éjszaka és rossz időjárási körülmények között. A LED fényszórók pedig a technológia csúcsát jelentik, hiszen rendkívül hosszú élettartamúak, energiatakarékosak, és azonnali teljes fényerővel rendelkeznek. Az S-Max LED fényszórói tiszta, nappali fényhez hasonló világítást biztosítanak, amely kevésbé fárasztja a szemet, így növelve a vezetés biztonságát és kényelmét.

Az irányjelzők és helyzetjelzők is fontos szerepet játszanak az autó világítási rendszerében. A Ford S-Max ezekben az esetekben is alkalmaz LED technológiát, amely gyorsabban kapcsol be és jobb láthatóságot biztosít nappal és éjszaka egyaránt. A LED irányjelzők és helyzetjelzők hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos halogén izzók, és különösen előnyösek a városi forgalomban, ahol a gyors reakcióidő és a jobb láthatóság elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.

A ködlámpák különösen fontosak a rossz látási viszonyok között történő vezetés során. Az S-Max ködlámpái is gyakran alkalmaznak LED technológiát, amely szélesebb fényterítést és jobb látási viszonyokat biztosít köd, eső vagy hó esetén. A LED ködlámpák alacsonyabb színhőmérséklete sárgás fényt ad, ami jobban áthatol a ködön és egyéb csökkent látási viszonyok között, így növelve a vezető látási távolságát és a közlekedés biztonságát.

Az utastér világítása szintén jelentős szerepet játszik az autó komfortjában és funkcionalitásában. A belső világítás LED technológiára való átállítása nemcsak esztétikai, hanem gyakorlati előnyökkel is jár. A LED belső világítás energiatakarékos, hosszú élettartamú, és különféle színekben és intenzitásokban elérhető, így személyre szabható a belső tér világítása. Az olvasólámpák, lábtérvilágítás és egyéb belső fényforrások hozzájárulnak a jármű komfortjához, különösen hosszabb utazások során.

A színhőmérséklet (Kelvinben mérve) és a színvisszaadási index (CRI) alapvető fontosságú paraméterek a világítási rendszer hatékonyságának megítélésében. A hidegebb fények (5000K felett) általában fehérebbek vagy kékesebbek, ami élesebb látást biztosít éjszaka, míg a melegebb fények (3000K alatt) sárgásabbak és kellemesebbek lehetnek a szemnek hosszabb utazások során. A CRI érték pedig azt mutatja meg, hogy mennyire természetesen adja vissza a fényforrás a színeket a napfényhez képest, ahol a 100-as CRI érték jelenti a legjobb színvisszaadást.

A megfelelő fényforrás kiválasztása során figyelembe kell venni a jármű specifikációit és az egyéni igényeket. A Lumenet kínálatában biztosan megtalálod a számodra legideálisabb fényforrást, legyen szó fényszórókról, irányjelzőkről, ködlámpákról vagy belső világításról. Érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik technológiát választod, hiszen egy jól megválasztott fényforrás nemcsak biztonságosabbá teszi a közlekedést, hanem hosszú távon is gazdaságosabb megoldást jelent. A fényforrások minősége és teljesítménye közvetlen hatással van a vezetési élményre és a közlekedés biztonságára, ezért fontos, hogy a legjobb technológiát válaszd a Ford S-Maxedhez.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket