Belépés
Kiemelt ajánlat LumenExpressz Árajánlat Személyes átvétel Help B2B Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Regisztráció
Belépés
Szűrés
Összehasonlítás
Kedvencek
Termék kategóriák

BMW 3 (E30) 1982 autó izzó

A BMW 3 (E30) 1982 és 1994 között készült, és mára a BMW történetének egyik legikonikusabb modelljévé vált. Az E30 sorozat széles választékban kínált karosszériaváltozatokat, beleértve a kétajtós kupét, a négyajtós szedánt, a kabriót és a Touring kombit. Ez a modell minden változatában a BMW sportos vezetési élményét és a német mérnöki precizitást képviseli.

Az E30 motorválasztéka lenyűgöző sokszínűséget kínál, a négyhengeres és hathengeres benzinmotoroktól kezdve a dízelmotorokig. Az alapmodellek, mint a 316i és a 318i, 1,6 és 1,8 literes négyhengeres motorokkal rendelkeztek, amelyek 102 és 113 lóerőt biztosítottak. Az igazán sportos vezetési élményt a hathengeres modellek, mint a 320i és a 325i nyújtották, melyek 2,0 és 2,5 literes motorjai 129 és 170 lóerőt produkáltak. Az E30 M3 volt a sorozat csúcspontja, egy 2,3 literes négyhengeres motorral, amely 195 lóerőt nyújtott, és amely mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsult fel 0-ról 100 km/h-ra.

A világítástechnika az E30 esetében is korszerű volt a maga idejében. Az alapfelszereltség részét képezték a H1-es tompított és távolsági fényszórók, amelyek biztosították a megfelelő látási viszonyokat éjszaka. Az indexlámpák P21W izzókkal, míg a hátsó lámpák P21/5W izzókkal voltak felszerelve. Az E30 modellek néhány verziója opcionálisan ködlámpákat is kínált, amelyek még jobb látási viszonyokat biztosítottak rossz időjárási körülmények között.

Az E30 biztonsági szempontból is kiváló volt a maga korában. Az autó merev karosszériája és a fejlett felfüggesztési rendszerek biztosították az utasok védelmét és a kiváló úttartást. A modell későbbi változatai már olyan biztonsági funkciókkal is rendelkeztek, mint az ABS (blokkolásgátló fékrendszer), amely tovább növelte a vezetés biztonságát.

Az E30 belső tere prémium anyagokkal és ergonomikus kialakítással készült, amely kényelmet és luxust sugárzott. Az autó műszerfala és középkonzolja intuitív és könnyen kezelhető volt, amelyet a vezetőközpontú kialakítás még élvezetesebbé tett. Az E30 kabrió változata különösen népszerű volt, köszönhetően a nyitott tetős vezetési élménynek és a stílusos megjelenésnek.

Az E30 különleges státuszt vívott ki magának az autósportban is. Az E30 M3 több versenyt és bajnokságot nyert meg, beleértve a Német Túraautó-bajnokságot (DTM) és az Európai Túraautó-bajnokságot (ETCC), ahol a modell megbízhatósága és teljesítménye révén dominált.

A világítás optimalizálásához és az autentikus megjelenés megőrzéséhez ajánlott az Osram, Philips vagy Lucas izzók használata, amelyek biztosítják a megfelelő fényerőt és hosszú élettartamot. A BMW 3 (E30) egy időtálló klasszikus, amely a sportosságot és a prémium minőséget ötvözi, így minden út felejthetetlen élményt nyújt a vezető számára. Az E30 modell öröksége ma is él, és a rajongók körében a BMW egyik legkedveltebb és legkeresettebb modellje.

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket