Osram Smart+ okos világítás

Start >Okos világítás >Osram Smart+ okos világítás


 


 

Fényből világosság az OSRAM SMART+  okos világítás rendszerével

 

Az intellingens LED világítás forradalmasítja otthonodat izgalmas, praktikus és kényelmes lehetőségekkel. Apple HomeKit , ZigBee és számos más Osram Smart+ termékekkel kompatibilis applikációk segítenek abban, hogy teljesen magadra hangold fényeid. Nem kell mást tenned, mint mobil okos eszközeidre letölteni az általad kiválasztott appikációk valamelyikét és összehangolni fényforrásaiddal. Maximális szabadságot és kényelmet nyújt hétköznapjaidban, hiszen az intelligens világítási alkalmazások kombinálhatók, vezeték nélkül kommunikálnak a Zigbee programmal – ill. minden nagyobb rendszerrel. A LEDVANCE az első olyan cég, amely intelligens világítási termékeket kínál a  Bluetooth-hoz hasonló technológiával a Zigbee-vel. A LED-es termékek reakció ideje gyorsabb, hatótávolsága hosszabb - más gyártók termékeitől- mely elérheti a 300 métert is.

 

Osram Smart+

 

Apple HomeKit

 

Siri

 

Apple készüléked multimédiás világításvezérlővé válhat Siri segítségével. iPhone, iPad, iPad touch vagy az Apple Watch használatával, hangvezérléssel irányíthatod, kezelheted fényeid, hangulatodtól és alkalomtól függően. A funkciók használatához nincs szükség központi egységre és WiFi-re, egyszerűen csak csatlakoztasd új Smart+ termékedet Bluetooth-on keresztül készülékedhez.

Apple HomeKit kompatibilis termékek, melyet kizárólag Siri vagy Apple HomeKit segítségével tudsz irányítani:

A Classic E27 Multicolor fényforrás és a Flex 3P Multicolor LED szalag

 

 

 

Zigbee

 

A ZigBee a Bluetooth-hoz hasonlóan működik. A ZigBee az a vezeték nélküli kapcsolat, amit a SmartHome eszközök használnak az egymás közötti kommunikációra. A Zigbee az egyetlen globális, szabványosított vezeték nélküli megoldás, amely praktikusan és költséghatékonyan vezérelheti otthoni világításodat, fűtésrendrendszered vagy biztonságodat a kényelem és energiatakarékosság érdekében. Ezt a technológiát a világ vezető szolgáltatói és gyártói számára fejlesztették ki, akik intelligens otthoni eszközök széles választékát kínálják nekünk. Könnyen telepítheted és létrehozhatod saját intelligens otthonodat, hogy javítsd kényelmed és hatékonyságodat a Zigbee segítségével. Lehetővé teszi, hogy LED fényforrásaid könnyen kezelhetőek legyenek távirányító vagy okos telefon segítségével.

 

A ZigBee funkciói:

 

 1. Az alacsony energiafogyasztású ZigBee használatával az eszközök akár évekig működhetnek egyetlen elemmel. A Zöld energia funkciónak köszönhetően még az elemet sem kell kicserélned!
 2. Kiválóan használja az energiát az eszközök összekapcsolásához. Így ha az egyik eszköz meghibásodik, a többi eszköz zavartalanul folytatja a kommunikációt.
 3. Könnyen használható és kiterjeszti a vezérelhető eszközök tárát. Akár kanapéd kényelmét élvezve egyszerűen szabályozhatod otthonod bármely pontján lévő eszközeidet is.
 4. Ideális környezetet teremt számodra. Képes érzékelni a hőmérsékletet, szabályozza a fényeket, vagy akár szélesre tárja a sötétítőt, hogy bejusson a napfény. A ZigBee-vel otthonod olyan lesz, amilyennek szeretnéd.

 

 

 

 

Mi a különbség a ZigBee és a Bluetooth között?

 1. A Zigbee célja az automatizálás, míg a Bluetooth az egymáshoz közel elhelyezkedő mobil eszközöket kapcsolja össze.
 2. A Zigbee alacsony adatforgalmat használ, energiafogyasztása is alacsony, mérete kicsi. Ezzel szemben a Bluetooth magasabb adatforgalmat használ, energiafogyasztása is magasabb nagyobb eszközök esetén.
 3. A Zigbee hálózatai támogatják a hosszabb hatótávolságú készülékeket, és több van belőlük, mint a kis hatótávolságú Bluetooth hálózatokból.
 4. Mivel a Zigbee hálózathoz szinte azonnal csatlakozni tud (30 millimásodperc alatt), -ennek használata sokkal megfelelőbb,- míg a Bluetooth csatlakozási ideje ezzel szemben kedvezőtlen (3 másodperc).

 

 

Távszabályzó

 

 

 Osram Smart+ Távszabályzó

Az intelligens fényszabályozás még soha nem volt ilyen könnyű! Másodpercek alatt teljesen megváltoztathatod otthonodban a hangulatot előre programozható fényjelenetekkel. Ezt a Switch Mini távszabályzóval tudod megtenni. A Switch-hez tartozék egy mágneses konzol, ez gyakorlatilag a Switch háza. Ezzel a kis mini, kézi mobil távszabályzóval vezérelheted fényeid internet és okos telefon nélkül is. Hat, előre programozott funkciót alkalmazhatsz, melyek a fény telítettségét és erősségét szabályozzák. Technológiája a Zigbee elven alapszik, 1 gombelemmel működik, melynek élettartama kb. 60.000 kapcsolási ciklus. Vízálló szilikon házának köszönhetően bátran használhatod fürdőszobában vagy konyhában is. Szabadon programozható, többfunkciós távszabályzó, így teljes rugalmasságot biztosít intelligens otthoni rendszered számára.

 

Tartozékok

Osram Smart+ Switch – fali- kézi kapcsoló

Ezt a könnyű szerkezetű, mágneses fali lemezzel rögzíthető, ugyanakkor hordozható távkapcsoló és szabályzó internetkapcsolat és applikáció nélkül működik. Elemes, ZigBee hálózatot igényel. Hosszú és rövid gombnyomással négy különálló konfigurációt alkalmazhatunk segítségével.

 

Osram Smart+ mozgásérzékelő

A szenzor érzékeli mozgásodat 100 fokos sugárban és 4-5 méteres távolságon belül. Diszkrét megjelenésének köszönhetően lakótered bármely pontján elhelyezheted, (fali mágnes lappal) akár olyan helyen is ahol nincs aljzat, hiszen elemmel működik. Szükséges hozzá a ZigBee rendszer, ill. kompatibilis okos otthonod készülékeivel is. Kérjük, használd a gyártó operációs szoftverének legújabb verzióját ennél a terméknél.

 

Osram Smart+ Plug – vezérelhető dugalj

Milyen célt szolgál a Smart+ Plug?A hagyományos lámpák és egyéb elektromos berendezések vezeték nélküli vezérlésére. Egyszerűen helyezd a fali aljzatba a Plug-ot és csatlakoztasd fényeid vagy más eszközeid. Ez a dugalj csak az alap funkciókat szolgálja ki, ha ennél többre vágysz-, be kell szerezned egy Lightify Getway-t is, így számos más hasznos funkciókkal bővítheted igényeid és élettered.

 

Plug aljzat és Getway

 

Az Osram Smart+ termékek a következő alkalmazásokkal kompatibilis:

Osram Lightify app

 

Osram Smart+ Getway app

OSRAM LIGHTIFY alkalmazás

Izgalmas vezeték nélküli világításvezérlés

 

A LIGHTIFY segítségével – okos telefonon vagy táblagépen keresztül- teljes körű vezérlést nyersz világításod felett otthonodban egyetlen alkalmazással. Valódi fényforrás forradalommá változtathatod lakótered és kerted szórakoztató fényekkel! A LIGHTIFY app, Gateway közreműködésével kommunikál fényforrásaiddal.

 

 

 

 

A LIGHTIFY app rengeteg lehetőséget kínál neked vezeték nélküli világításodhoz. Számos világítási beállításokat, pl: fényerő szabályozást, a színhőmérsékletet vagy szín szabályozást, LED-es lámpák egy csoportba kombinálhatóságát, jelenlét-szimulációt vagy az egyes világítási jelenetek konfigurációját. Még előre konfigurált jeleneteket is választhatsz, például a relax módot vagy az ébresztő fényt. A felsoroltak csak töredéke lehetőségeidnek, ezért inkább próbáld ki az Osram Lightify alkalmazást, biztosan meg fogsz lepődni!

 

Oaram Lightify app

 

Hogyan kezd el telepíteni és használni a Lightify Home-ot?

 

 1. Töltsd le a Lightify app-ot és csatlakoztasd a Getway-t a következők szerint:
  • A vásárolt termék dobozán avasd be telefonoddal a termék QR- kódját, vagy a sorozatszámot.
 2. Hozd létre fiókodat: regisztráld neved, e-mail címed – min. 6 karakteres jelszóval ellátva. Nyomd meg a „fiók létrehozása” gombot. Nyisd meg e-mail fiókod, ahol megtalálod az aktiváló kódodat. Első bejelentkezésnél az app kérni fogja az aktiváló kódodat – ezt másold be a megfelelő mezőbe.
 3. Csatlakoztasd az (átjárót) Getway-t a Wi-Fi (WLAN) hálózathoz
 4. Csatlakoztasd a Lightify vagy kompatibilis ZigBee eszközöket. Kapcsold ki lámpáidat, majd újra be – amikor a fényforrás csatlakozik a rendszerhez, egyszer villog. Más eszközöknél és Osram Smart+ kiegészítő termékeknél kövesd az alkalmazás útmutatóját, melyet az adott termék csomagolásában fogsz megtalálni.
 5. Ez a folyamat maximum 1-2 percet vesz igénybe. Abban az esetben, ha egy adott fényforrás nem jelenik meg a listán, kapcsold ki, majd kapcsold be újra.

 

 

OSRAM LIGHTIFY alkalmazás technikai követelményei:

 

Apple eszközök:

Az "OSRAM LIGHTIFY App" kompatibilis az iPhone és az iPad készülékkel. Az iOS 6.0 vagy újabb operációs rendszereket támogatják. Az "OSRAM LIGHTIFY" teljes funkcionalitást biztosítja a fent említett eszközök és operációs rendszer verziók számára.

 

Android készülékek:

Az "OSRAM LIGHTIFY" teljes funkcionalitást biztosít az összes olyan okos telefonhoz és táblagéphez, amelyek az Android operációs rendszer 4.1-es vagy újabb verziójával működnek. Az OSRAM LIGHTIFY nem támogatja az alacsonyabb verziójú operációs rendszereket.

 

Egyéb eszközök:

Blackberry vagy Windows okos telefonok nem támogatottak.

 

Ingyenes és letölthető itt:

App Store: Letöltés iPhone és iPad-ra

Google Play: Letöltés Android készülékre

 

Amazon Alexa app

 

Magenta Smart Home app

 

Qivicon app

 

Smart Things app

© 2011-2016. Lumenet Kft.    |   Az Év Internetes Kereskedője 2018   |   1163 Budapest Cziráki út 26-32.  |   Minden jog fenntartva.   |   Kupon  |  Hibabejelentés  |   Garancia   |   Belépés   |   Online jogaid   |   Cookie beállítások   |   ÁSZF   |   Rólunk   |    Szállítási költségek   |   Személyes átvétel

Lumenet®