Vstup
Vstup
Szűrés
Összehasonlítás
Oblíbené
kategorie produktů

H4 motorkerékpár izzó

Magyarország legnagyobb H4 motorkerékpár izzó kínálata, azonnal, raktárról: emelt fényű, xenon hatású, Osram Philips, GE, Narva, Neolux H4 motorkerékpár izzók a Lumeneten.

 

A H4 izzók történelme
Európában 1971-ben mutatták be először a H4 fejeléssel ellátott halogén izzót, ami kétfonalú izzószál elrendezésével, képes volt a tompított, és a távolsági fényszóróizzó szerepét egyszerre egy burán belül betölteni. Ez a merőben új konstrukció hamar a világ legkedveltebb fényszóróizzó típusává vált, és hamarosan a legtöbb eladott gépjármű halogén izzójává nőtte ki magát. Érdekesség, hogy a típus bevezetése idején az USA-ban a gépjárműveket nem cserélhető fényforrásokkal gyártották, így itt elmaradt a forradalmi robbanás. A technikai megoldások is a helyére kerültek, mint például a tompított üzemben való használat esetén az izzót kötelező ellátni káprázás mentesítő bevonattal. Az európai közlekedés hagyományokat tekintve arányaiban 60%-ban a tompított izzószál, és 40%-ban pedig a reflektor izzószál képezi az úttestre vetített fényt. Napjainkban is a legelterjedtebb halogén fényszóróizzó, köszönhetően a költséghatékony kialakításának, és jó világítási jellemzőinek. Mivel a legelterjedtebb halogén fényszóróizzóról beszélünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden H4 izzó tulajdonos birtokolhatja és élvezheti a fejlesztéseket, hiszen a gyártók minden esetben felruházzák a típuscsaládot a legújabb technikai megoldásokkal. A H4 izzók sikerességét bizonyítja, hogy a motorkerékpárok fényszóróiban is elterjedtek, sőt továbbfejlesztették, minek köszönhetően az utakon jelentkező nagyobb vibrációs igénybevételnek is ellenállnak. A gyártók ezeket az izzókat megerősített izzószáltartóval szerelik a hosszabb élettartam érdekében.

 

 

H4 izzók napjainkban
Adottságai és alacsony ára miatt az autógyártók a mai napig szívesen használják, de a H7-es izzó megjelenése után egy kicsit a háttérbe szorult. Mérete és komplex technikai megoldásai miatt, csak fényszórókban használják. Fejlesztése, tökéletesítése a vevők igényeire válaszolva a mai napig folyik.

 

 

Emelt fényű, normál színhőmérsékletű H4 motorkerékpár izzó
A kategóriában megtalálható H4 motorkerékpár izzók, mind országúton, mind pedig városban egyaránt jó látási viszonyokat eredményeznek az előttünk lévő útszakaszon. Az Osram Night Racer 50,110%-kal fényesebb izzói, akár 35 méterrel is megnövelik a fénykévét, ami hamarabbi észlelést tesz lehetővé. A Tc szerinti 160/400 órás élettartam elfogadható a biztonságosabb közlekedés érdekében.

 

 

Emelt fényű, emelt színhőmérsékletű H4 motorkerékpár izzó
Az igazi nagymenő kategória. Minden gyártó itt mutatja meg mire képes a prémium kategóriás H4 motorkerékpár izzója. Napjainkba az Osram, GE, Philips mindent igényt kielégítő fényforrásai jelentik a legjobb, és leghatékonyabb megoldást a kategórián belül. A Philips X-treme Vision +130%-kos H4 motorkerékpár izzója a legerősebb ami ECE engedéllyel rendelkezik és közúti forgalomba használható.

 

 

Xenon hatású H4 izzó
A legális Cool hatás, használhatod közúton, stílusos és szép. Nyilván egy halogén izzó sosem fogja reprodukálni egy xenon izzó ragyogó fényét, de a vásárlói igényekre válaszolva a gyártók egyre jobb extra magas színhőmérsékletű halogén izzókat hoztak létre. Ahhoz, hogy a cool hatás ellenére fényáram is megmaradjon, sőt több legyen, mint az átlagos izzónál, szintén az izzó feszítésén át vezet az út. A xenon hatású H4 motorkerékpár izzók Tc szerinti jellemző élettartama 380/100 óra. A legkedveltebb xenon hatású motorkerékpár izzók: Osram X-Racer, Philips Crystal Vision moto. A kategóriát a xenon ívlámpák ihlették, jelentős teret nyerve napjainkban  a fényszóróizzók közt. A színhőmérsékleti jellemzői alapján a szárazabb, csapadékmentes évszakokra ajánljuk, amikor igazán kontrasztos megvilágítást érhetünk el az előttünk lévő útszakaszon.

 

Mit jelent P43t?
A P43t a köznyelvben H4 izzóként ismert izzó IEC 7004-46 szabvány szerinti fejelése. A H4 szó valójában a foglaltra illetve a nagy H a halogén izzóra utal. Tehát a H4 foglalatba P43t fejelésű izzó való.

 

 

 

 

 

Kérd a legjobb ajánlatokat e-mailben
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal!

Megnézem a terméket