Belépés
Termékek
Rendkívüli tájékoztató Akció Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Szállítási költségek Üzletünk Blog Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák
Lakásvilágítás
LED
Autó Izzó
Márkák
Kompakt fénycső / Fénycső
Ipari világítás

Tungsram

 

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra. Az 1896-ban alapított Tungsram a második ipari forradalom szüleménye volt – az eredmény pedig az egész világ villamosítása lett. A kezdetektől egészen napjainkig a Tungsram tudatosan dolgozott ki új megoldásokat fő területén, a világítástechnikában. A világpiacon prémium kategóriájú, európai márkaként van jelen a Tungsram, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, valamint folytatja és kibővíti eddigi tevékenységét. A vállalat termékeinek 95%-át exportálja: száz nemzetközi piacon működő értékesítői hálózatot működtet. Az autólámpa üzletág több mint 60 éve sikeresen szerepel, mind az OEM (original equipment manufacturers – eredeti berendezésgyártók) mind a másodpiaci szegmensben, európai gyártású termékekkel.

 

 

 

Üdvözlünk a Tungsram világában!

Az 1896-ig visszavezethető történelme miatt a Tungsram név mindig is nagyra becsült volt. A GE Lighting közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágának, valamint a GE globális autólámpa-ágazatának felvásárlásával egy új fejezet nyílt ennek az örökségnek a történelmében.

 

És Neked ez mit jelent?

A Tungsram márka újraéledése mindannyiunk számára jelentős lehetőségeket és eredményeket képvisel. Biztosítják a piacvezető világítási megoldások széles választékát, a hagyományos technológiáktól a speciális - és modern LED fényforrásokig. Sikeres és hatékony szerepet töltenek be autólámpa, valamint kül - és beltéri lámpatest termékeikkel.

 

Hatékony és fejlett megoldásokkal lepnek meg minket, mint az emberközpontú világítás, energiahatékonyság és az intelligens rendszerek. A Tungsram Magyarország az egyik leginnovatívabb ipari vállalata volt az elmúlt évszázadunknak, és ezt folytatva a XXI. században is azokat a termékeket, megoldásokat, szolgáltatásokat nyújtják, melyek maximálisan kiszolgálják igényeidet.

Tungsram történelem

Tungsram kronológia

 • 1862. Egger Béla és Bernát megalakítja Tungsram elődjét Bécsben
 • 1896. Egger Bernát és a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank létrehozza az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt-t.
 • 1901. Az újpesti gyár felépítése
 • 1904. Just Sándor és Franjo Haneman feltalálja a wolframszálas izzólámpát, ez lesz a gyár fő terméke
 • 1921. Aschner Lipót lesz a cég első vezérigazgatója; ő volt a Tungsram név kitalálója, több gyár és a világhírű kutatólabor létrehozója; a márka világpiaci tényezővé válik
 • 1922/1923. Megalakul a Tungsram világhír kutatólaborja, amely az első ilyen Európában, és számos találmány, felfedezés otthona lesz
 • 1934. Bródy Imre, az Egyesült Izzó laborjának munkatársa feltalálja a kriptontöltésű izzólámpát
 • 1936-tól Világhírű kutatócsapat áll össze, köztük például Selényi Pál, a „fénymásolás atyja” és a fotózási fénymérés feltalálója
 • 1937. A Tungsram televíziós kutatólaboratóriumot hoz létre
 • 1946. Bay Zoltán, a vállalat műszaki igazgatója egy kísérlet révén megalapítja a radarcsillagászatot
 • 1989. A GE megvásárolja a Tungsramot
 • 1998. Magyarország első szervezeti szolgáltató központja (SSC) a GE/Tungsram magyarországi székhelyén jön létre
 • 2018. Megalakul a Tungsram Csoport

 

Tungsram LED fényforrások

1962-ben megalkották az első fényt kibocsátó diódát, ami hatalmas áttörésként átformálta azt, ahogyan a világításról gondolkodhatunk minden elképzelhető alkalmazás esetén, legyen az akár háztartás, kis- és nagykereskedelem, ipar vagy szórakozás. Ma pedig az innovációt folyatva már a jövő világítás rendszerét kínálják.

A kiváló energiahatékonyságú LED lámpák a hagyományos technológiákhoz viszonyítva azonnali és tartós akár 90%-os költségmegtakarítást, valamint hasonló csökkenést kínál neked az ökológia lábnyom esetében is. A kiváló teljesítmény azt is eredményezi, hogy kevesebb világítótestre van szükséged. Továbbá a magas szintű megbízhatóság hosszabb élettartamot és alacsonyabb karbantartási igényt is jelent számodra.

A Tungsram LED technológia előnyei közé tartoznak továbbá a működtetési költségeid és az energiafogyasztásod csökkentése is. A LED Retrofit kínálata bőséges és változatos, így biztos megtalálod lámpatestedbe a legmegfelelőbbet. Hosszú élettartammal bírnak (akár 50.000 óra), nincs bemelegedési idejük, színvisszaadási indexük (CRI) és sugárzási szögük is bármilyen igényt ki tudnak elégíteni.

 

Tungsram GU10 LED

A Tungsram egyik kiemelkedő terméksorozata (GU10 LED) a LED Start, LED Energy Smart és a LED Precise.

 • A LED Start funkcionális, gazdaságos formatervezése megbízható működést és teljesítményt biztosít Neked megfizethető áron.
 • A LED Energy Smart kiemelkedő teljesítménye, megbízhatósága és hatékonysága dekoratív formbában és választható sugárzási szögben fényesítheti otthonod.
 • A LED Precise Prémium teljesítménye energia hatékony, mégis magas fényáramú, rendkívül hosszú élettartammal (45.000 óra). Színvisszaadási minősége CRI 90, tehát tökéletes. Optimalizált szabályozási funkcióval rendelkeznek.

 

Tungsram LED fénycsövek

 

A Tungsram széleskörű LED fénycső választéka lehetővé teszi a már meglévő T8 lineáris fénycsövek (LFL) egyszerű helyettesítését egy magas minőségű és sokkal energiatakarékosabb LED világítással. Minden alkalmazásra megoldást kínálnak, melyek műanyag és üveg kivitelezésben készülnek, valamint elektronikus vagy mágneses előtéttel.

A Tungsram LED fénycsövek előnyei:

 • jelentős anyagi megtakarításod akár 60% is lehet
 • a magasabb fényáram miatt kevesebb világítótestre van szükséged
 • az elektromágneses előtéttel rendelkező lineáris fénycsövekhez viszonyítva 2,5X-3X hosszabb az élettartamuk
 • megbízható, magas minőségű fényt nyújtanak számodra - azonnal bekapcsol, nem vibrál, kiváló színvisszaadása CRI 80+, továbbá három színhőmérséklet közül tudsz választani: 3000K, 4000K, 6500K.
 • üzembe helyezése gyors és egyszerű (plug-and-play)
 • négy különböző hosszúságú: 600mm, 1200mm, 1500mm, 1800mm.
 • közvetlenül illesztheted G13-as foglalatba (amibe a standard T8 fénycsövek is illeszkednek)
 • a tökéletes megvilágítás érdekében a fejük elforgatható
 • környezetbarát, energiatakarékos, nem tartalmaznak káros anyagokat, mint az ólom vagy a higany, ill. teljes mértékben megfelelnek a RoHS szabályzásnak.

 

Tungsram LED Plug-in

A LED Plug-in helyettesítő fényforrások nagyszerű lehetőséget nyújtanak Neked, ha hagyományos kompakt fénycsöveket (CFL) használsz. Hogy milyen előnyökkel jár a LED Plug-in?

A megbízható magas minőségű világítás mellett 60%-os energia megtakarítást, több irányított fényt, vibrálás menetes kiváló színvisszaadást, továbbá akár 50.000 óra élettartamot nyerhetsz. Szerszámok nélkül üzembe helyezheted, fejét elforgathatod a tökéletes világítás érdekében. Ezekbe a foglalatokba illesztheted: G24d, G24g-2 vagy G24g-3 CFL.

 

Tungsram LED HID

A LED HID fényforrások energiatakarékossági szempontból (is) megbízható alternatív megoldást nyújtanak a hagyományos HID lámpák kiváltására, melyeket általában kültéren és ipari területeken alkalmaznak. Ezt a kiváltást költséges fejlesztés nélkül elérheted. Az E27/E40 fejelését robosztus formatervezése miatt könnyedén kezelheted üzembe helyezésekor, mindazonáltal legalább 80% - os energia megtakarítást biztosít, 2-4X hosszabb élettartammal, mint az átlagos HID lámpák. Klasszikus forma és az optimalizált, egységes fényeloszlás miatt a magas minőségű LED technológiára való átallás egyszerűbb, mint az valaha volt.

 

Tungsram LED fényforrások

 

Tungsram LED Filament

 

LED Filament termékcsalád tagjai tökéletesen visszaadják a Vintage lámpatestek hangulatát, méretük, formájuk és füstarany színezésük a régmúltat idealizálják. Ilyenek például a (Candle áttetsző és Candle gold) gyertya formájú, szabályozható LED fényforrások, valamint a nem szabályozható Filament Candle. A Tungsram az eredeti Edison formát (Pear áttetsző és Pear gold) ugyan körtére keresztelte, de technikailag és hangulatában nem történt változás.

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal