Belépés
Termékek
Akció Márkák Lakásfelújítási támogatás 2021 Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Blog Szállítási költségek Üzletünk Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák

Sylvania akvárium, terrárium világítás

 

Akvárium és terrárium világítás

Halaid egészséges és hosszú életének egyik legfontosabb közreműködője a megfelelően megvilágított akvárium. Három tényező harmóniája elégíti ki az optimális világítást: fényerősség, színspektrum, időtartam. Ebben segít Neked a Sylvania. A rendszerességgel helyesen megvilágított akvárium hozzájárul a növények növekedéséhez, melyek segítik a halak emésztését, szaporodását, így van hatással a megfelelően kiválasztott fényforrás az akváriumod egészséges ökoszisztémájára.

 A javasolt megvilágítás 20-60 lumen/ liter, napi 12 órás időtartamban.  A fehér fény teljes spektrumából, a piros és a kék fény a leghatásosabb szín a növények fotoszintéziséhez. Ezért fontos, hogy a kiválasztott fényforrás milyen hullámhosszon milyen intenzitással sugároz, azaz milyen a “színspektruma”. A napkelte hajnalban hozzávetőleges 3500K színhőmérsékletű, a nyári napfény pedig 6500K. Édesvízi akváriumhoz ilyen fényeket válassz.

Az akvárium világításhoz alkalmas fénycsövek max. 50cm vízmélységet tudnak optimálisan bevilágítani. Nem vakítanak, természetes szórt fényt bocsájtanak ki az akvárium minden részén, és nem vetnek árnyékot.A T5-ös világítás a tengeri akváriumok megvilágítására alkalmasak. Kevés hőt termelnek, így a növényzet is szépen fejlődik. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag gyorsan elveszti színtartományát, így legalább évente egyszer cserélni kell.

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal