Új jelszót kérek
Ingyenes Pick-Pack szállítás a Lumeneten! Bízhatsz Bennünk!

Mennyiségi

kedvezmény

100%

megbízhatóság

Gyors

szállítás

Philips
Osram
Megaman
Mean Well
B.E.G. Luxomat
GE Lighting
Sylvania

Mi vagyunk a szűrő

Csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – az évtizedes szaktudásunk mellett – jó szívvel ajánlunk Neked . Legyen szó a világítástechnika bármely területéről, a Lumeneten kizárólag prémium minőségű terméket találsz.

Ti mondtátok

Nekünk az az „üzlet”, ha Te elégedett vagy velünk, mihamarabb visszatérsz hozzánk és elmondod vásárlói élményed barátaidnak is.

Kádár Péter (32)

Hatalmas kínálat, remek árak, gyors szállítás, segítőkész, hozzáértő csapat!

TENNER TAMÁS (NEW DUETT KFT.)

Mert minden működik. A rendelés, a szállítás, a support. Nagy kincs ez manapság!!
Termékeik minőségéről kár beszélni. Világmárkák magas minőségű termékeit forgalmazzák.

JÁNOSI ANDRÁS (LUMOCONCEPT KFT.)

László és István csapata évek óta legfőbb fényforrás beszállítónk.
Szakmai támogatásuk számtalan helyzetben mozdította előre munkánkat. Jó szívvel ajánlom őket!

Ravasz Péter

Számomra a legjobbak vagytok. Pontosság, gyorsaság, minőség. Ezekre lehet itt számítani. A garancia pedig nem jól hangzó reklámfogás, hanem tényleg működik!

Lubrincz Erik

Segítőkész munkatársak, gyors válaszidő, minőségi termékek! Garanciális ügyekben mindent megtesznek az ügyfél elégedettségéért! Raktáron lévő árut 1 munkanap alatt szállítják.

Gergácz Roland (Polluxled Kft.)

Számomra kritérium volt, hogy olyan partnerekkel kerüljek kapcsolatba, akik nem alacsony és kétes minőségű termékekkel dolgoznak, hanem kizárólag elismert gyártók fényforrásaival.

Bízhatsz bennünk !

A Lumenet jogelődje, a Vilagitas.eu 2012-es indulása óta több mint 50 000 online rendelést szolgált ki és az alábbi szakmai díjakat szerezte meg.
Olyan színvonalon fogunk kiszolgálni Téged, ahogy az alábbi elismerések alapján elvárhatod tőlünk.

Termékek


Osram LEDriving LG LED DRL102 nappali menetfény
Osram LEDriving LG LED DRL102 nappali menetfény

Kérdezz, írd meg a véleményed
Név
E-mail cím (Nem jelenik meg az oldalon!)
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
86
Sanyi - Lumenet
2017.01.12 10:53
Kedves Norbert!

Az elektronikát mindenképpen használnod kell. Ha van ilyen vezetéked, a doboz piros, fekete vezetékét kössed rá az akkumulátorra, a narancssárga vezetéket erre a kivezetésre, a zöld kábelt pedig szigeteld el. Így a készülék úgy fog működni, ahogy szeretnéd.

85
Norbert
2017.01.11 21:46
Tisztelt Forgalmazó!
A Passat 3BG világításkapcsolóján (is) van egy kivezetés, a 3-as, ami üres, és kimondottan a DRL számára van előkészítve. Itt kizárólag gyújtás ráadása után, de csak a világításkapcsoló alaphelyzetében van feszültség. Számomra tökéletesen elegendő ez a funkció, eszemben sincs a helyzetjelző működésén változtatni. A kérdésem, hogy a két lámpatest ráköthető-e ide közvetlenül - természetesen biztosítékkal - vagy mindenképpen szükséges az áramkörben a mellékelt elektronika? Van ebben feszültség szabályzó, áramgenerátor, vagy csak a dimmer miatt szükséges? Magyarul maga a lámpatest 12V-ot kap, vagy kevesebbet?
Köszönöm válaszát.

84
Sanyi
2016.11.23 21:57
Kedves S1L3N7 HUN73R!

A közúton közlekedő járművek világítóberendezéseiről a többszörösen módosított 6/1990-es KÖHÉM rendelet rendelkezik. Itt találhatóak a helyzetjelzőkkel kapcsolatos elvárások is. A szűk keresztmetszet, hogy bár a Ledriving LG rendelkezik a helyzetjelzőhöz szükséges minősítéssel, és jelzéssel, az autó elején csak két helyzetjelző lehet, és a gyári fényforrás megszüntetése átalakításnak minősül. Valószínű, hogy a sok változtatás során alakult ki az az állapot, hogy bár több európai országban gond nélkül kiszedhető a két helyzetjelző, nálunk ez probléma. El kell mondjuk, hogy több ezer DRL 102 eladás után még senkinek sem volt gondja a használat miatt. Ha ügybuzgó a vizsgabiztos, érdemes a funkciót ideiglenesen kikapcsolni. Az Osram és a Lumenet keresi a megoldást a jogszabály esetleges módosítási javaslatára.

83
S1L3N7 HUN73R
2016.11.19 02:29
Kedves Lumenet!

Kérem tisztázzák, és a vonatkozó jogszabályok megjelölésével támasszák alá, hogy itthon legális-e a dimmelés funkció használata. Mert tucatnyi emberrel beszéltem már ezzel kapcsolatban, köztük autómániásokkal és hivatásos sofőrökkel is, és nem tudok egyértelmű választ szerezni. A bekötésnél (duett) kifejezetten tilosnak mondták a menetfény helyzetjelzőként való használatát.

Amennyiben lehetséges, és nem büntet meg érte a rendőr,(bár amennyien így használják...) szeretném már végre átköttetni ilyen üzemmódba, elvégre az egyik oka az volt a DRL102 mellett való döntésnek, hogy tud ilyet.

82
Sanyi - Lumenet
2016.11.16 11:29
Kedves Kovács István!

A gumik a világítótest hátuljában kialakított helyekre valók.
A rögzítőlemez és a lámpa közötti rezgéscsillapításért felelősek.

81
Sanyi - Lumenet
2016.11.16 11:29
Kedves Kovács István!

A gumik a világítótest hátuljában kialakított helyekre valók.
A rögzítőlemez és a lámpa közötti rezgéscsillapításért felelősek.

80
Kovács István
2016.11.14 16:31
Üdv
Az a 4 kis gumi hová való?

79
Sanyi - Lumenet
2016.11.08 07:59
Kedves Krencz András!

Szerintem nagyon jól mutatna az autó gyári fényszórója alatti hűtőnyílás széleiben, de a megvalósítása nem biztos, hogy lehetséges - bár egy ügyes kezű szerelő sok mindenre képes. :-)
Ennél az autónál a szűk keresztmetszetet a két világítótest közötti távolságban látom. Arra figyeljetek, hogy a két fényforrás között biztosan legyen 600 mm!

78
KRENCZ ANDRÁS
2016.11.04 19:59
Kedves Sanyi!

Egy Peugeot 207 SW -re rendeltem a DRL 102-es menetfényt. Hova javasolnád a felszerelést?
Előre is köszönöm a választ!

77
Kiss Szilárd
2016.10.30 10:13
Kérdésem lenne, hogy opel zafira b-hez jó ez a szett? Van köd lámpa az autóban.
76
Fazekas János
2016.10.04 14:28
Kedves Sanyi!
Beszereltem a LED DRL 102 szettet, tökéletesen működik, de van egy probléma a helyzetjelző helyére berakott W5W Control Unit eszköz után a kijelzőn égőhibajelzés jelenik meg hiába törlöm a hibakódot a bekapcsolás után újból megjelenik. Mit lehetne tenni?
Üdv. Fazekas János

75
Sanyi - Lumenet
2016.09.22 11:04
Kedves Csaba!

A 02 RL 00 jelzéseket tartalmazza a búra.

74
Sanyi - Lumenet
2016.09.21 13:38
Kedves Fazekas János!

Az Octavia II-be a rendszámtábla alatti légbeömlő nyílás felső sarkaiba javaslom a DRL beépítését. Képek alapján beépíthető, de a szabályosság érdekében fontos megmérni, hogy a két világítótest között maradjon 600 mm. Amennyiben tudsz, gyere el hozzánk, és szívesen megvizsgáljuk a lehetőségeket.

73
Fazekas János
2016.09.21 10:28
Tisztelt forgalmazó!
Skoda Octávia II autóba szeretném beépíteni,és emiatt szeretnék tanácsot kérni.
Beépíthető e, illetve hova a legcélszerűbb beépíteni, hogy szabályos és praktikus legyen.
Válaszukat előre is köszönöm!
Fazekas János

72
CsabaG
2016.09.21 09:15
Az lenne még a kérdésem, hogy mivel dimmelős (és bár az előző hozzászólásomban írtam néhány észrevételt ezzel kapcsolatban), de ha valaki használja mint helyzetjelző, akkor a 02A jelzésnek is benne kéne lennie a burában, azonban erre utaló információt nem látok.

Üdv
Csaba

71
Gyurik csaba
2016.09.18 00:15
Üdv

Az a gond, hogy Magyarországon az utólagos DRL dimmelése nem elfogadott, mivel a jogszabály pontosan szabályozza, hogy az utólagosan beépített nappali menetfénynek miként kel működni. Ebben pontosan leírják, hogy a menetfénynek le kell kapcsolni, amikor a fényszórók felkapcsolódnak. Tehát nincs szó arról, hogy 50%-ra dimmelve mehetnek, azonban explicit benne van, hogy le kell kapcsolni. Érdeklődnék, hogy vásárolható-e olyan elektronikával ez a model, amely lekapcsol, vagy relézni kellene az egészet.

Az, hogy a lámpák átalakítása és ilyen helyzetjelző helyettesítők betéte már átalakításnak minősül, az csak hab a tortán, csak úgy mint ezek nem kapcsolódnak fel dimmelve, ha a helyzetjelzőt az ember felkapcsolja, de nincs gyújtson az autó. Szóval több jogszabálynak is ellentmond az 50%dim, ugyanakkor ilyet terveznék az autóra, csak jó lenne ha a gyári elektronika tudná azt, amit a jogszabály előír.

Üdv
Csaba

70
Tibor - Lumenet
2016.09.14 13:04
Kedves Gyuri!

A termék kisebb oldali szélessége 22mm.
A PX-5 és a PX-4 közötti különbség hogy az egyik 5 ledes a másik 4 ledes.
Illetve a PX-5 van egy nem feszültségfigyelős változata a PX-5 CL15 ami nem DIM funkciós.

Mindkettő széles körben szinte minden autóba beépíthető.
Osram gyári garanciával rendelkeznek és ECE jelöléssel.

69
András
2016.09.10 21:10
Értem, kösznöm.

Jövő héten fogom bekötni az itt vásárolt darabot, ezért kérdezem. Esetleg, ha már jogi szemszögből körül lett járva, a "szükséges" jszabályokat le tudjátok írni (mármint taxatíve), hogy kinyomtatva magammal tudjam tartani? Hogy igazoljam a Dim funkció legalitását.

Köszönöm!

68
István - Lumenet
2016.09.09 18:41
Kedves András,

A DIM funkció igen. Ki is részletezi a jogszabály, hogy miképp felel meg és azt is leírja, hogy négy helyzetjelző nem lehet, a meglévőt meg kell szüntetni. Viszont a több évtizedes jogszabály tákolásban van egy olyan rész, hogy nem veheted ki a helyzetjelzőt, azaz sikeresen magának ellentmond a rendelet. Mondjuk ezt kevesen tudják.
Sok ezret adtunk már el probléma nélkül. Az Osram-al abban egyeztünk meg, hogy a jogszabály alkotót keressük meg hamarosan, kérve az ellentmondás megszüntetését.

Szóval, nyugodtan használd, nem lesz gondod.

67
András
2016.09.09 18:25
T. Lumenet!

Végülis a Dim funkció itthon legális?

Köszönöm!

© 2011-2016. Lumenet Kft.      |      1163 Budapest Cziráki út 26-32. EMG ipartelep      |      Minden jog fenntartva.      |      Belépés  |  Online jogaid    |    ÁSZF     |   Rólunk    |    Szállítási költségek    |    Személyes átvétel

Lumenet®

A Lumenet további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.