Új jelszót kérek

Termékek


Osram LEDriving FOG 101 nappali menetfény és ködlámpa
Osram LEDriving FOG 101 nappali menetfény és ködlámpa

 

 


Kérdezz, írd meg a véleményed
Név
E-mail cím (Nem jelenik meg az oldalon!)
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
105
Sanyi - Lumenet
2018.03.09 17:37
Kedves Potyi Zsolt!

A megbízható működés érdekében kérlek kösd be a gyújtásszálat is. A készüléknek a többi funkciójához is szüksége van erre az információra.

104
Potyi Zsolt
2018.03.09 16:44
Érdeklődnék...

Beszereltem a ködlámpát, a motortérben elhúztam a vezetékeket, bekötöttem mindent, kivéve a 15-ös gyújtás szálat a kék színűt, mivel azt be kellett volna húzni az utastérbe-gondoltam majd később...
De elindítva a motort, pár másodperc múlva bekapcsolt a DRL és működik.
Leállítva a motort pár másodperc múlva kikapcsol.
És ez így teljesen tökéletes is lenne.
A kérdésem az, hogy akkor ez most így jól fog működni ne is kössem be a kék vezetéket?

Köszönöm!

103
Sanyi - Lumenet
2017.11.15 10:21
Kedves Bence!

Amennyiben a Jetta ködlámpája megegyezik az azonos évjáratú Golf VI ködlámpájával, akkor az Osram LEDriving® FOG 101 VW VOLKSWAGEN MOUNT beépítő keret segítségével beépíthető a készülék. Ebben az esetben a beszereléshez szükség lesz a gyárilag ködlámpával szerelt Jetta műanyag díszkeretére is.

102
Bence
2017.11.14 21:15
Szia!
2007-es VW Jettába beépíthető ha alapből nem ködlámpás kivitelű a jármű,

101
Sanyi - Lumenet
2017.11.13 11:53
Kedves Ádám!

A 2015-ös Mitsubishi Lancer Sportback ugyan nem szerepel a kompatibilitási listában, de ettől még első ránézésre van esély a beépítésre. Itt alapfeltétel, hogy az autónak nem lehet gyári nappali menetjelzője. Sajnos távolról teljes biztonsággal nem tudjuk megmondani, hogy valóban beszerelhető-e a készülék, de amennyiben van rá mód, keresd fel partnerünket, a New Duett Kft.-t a 06 / 1 436 0 436-os számon, ahol – előzetes telefonos egyeztetést követően – lehetőséged van arra, hogy a Náluk is folyamatosan készleten lévő szettből díjmentesen* „odanézzenek” egyet az Te autódhoz.
*Természetesen, ha az autó orrát le kell bontani ahhoz, hogy valóban eldönthető legyen a beépíthetőség, elképzelhető, hogy a munkálatokért minimális díjat kér Tőled a New Duett Kft.

100
Ádám
2017.11.11 13:39
Tisztelt Lumenet vevőszolgálat!

Szeretnék érdeklődni, hogy egy 2015-ös Mitsubishi Lancer Sportback modellbe különösebb átalakítás nélkül beépíthető-e ? Kompatibilitási listában nem találtam.

Köszönöm!

99
Sanyi - Lumenet
2017.11.07 10:59
Kedves Karacs Sándor!

Minden nálunk vásárolt nappali menetjelzőhöz mellékeljük a NKH állásfoglalását. Ezt azért kértük ki, hogy esetleges közúti ellenőrzésnél egy kevésbé informált hatósági személy is megállapíthassa hogy az általunk forgalmazott termékek megfelelnek a rájuk érvényes jogszabályoknak. Műszaki vizsgán egyszerűbb a helyzet, hiszen a lámpatesten elhelyezett jelzések a vizsgáztató hatóság szemében egyértelműek, nem kell magyarázkodni, nem szükségesek külön engedélyek.

98
Karacs Sándor
2017.11.07 08:40
A vélemények között korábban kérdezte valaki, hogy lehetséges-e gond a műszaki vizsga esetén. A válaszban hivatkozás volt az NKH állásfoglalására, mely mára már nem található meg. Lehetséges volna-e azt ismét közzé tenni, illetve kérdésem lenne még, hogy mi a tapasztalat a műszaki vizsgákon, kell-e, szükséges-e valamilyen engedély, igazolás, bizonylat stb. a vizsgán.

Üdvözlettel,

Karacs Sándor

97
Sanyi - Lumenet
2017.08.15 09:31
Kedves Balambeer!

Amennyiben a termék a rendelés pillanatában van raktáron, akkor, ha 15 óráig házhoz szállítással megrendeled, nagy eséllyel másnap a kezedben lehet. A csomagot a Sprinter futárszolgálat szállítja házhoz. A szállítás 15.000Ft felett - így esetünkben is - díjtalan. További lehetőségekről a https://lumenet.hu/informacio oldalunkon olvashatsz.

96
Balambeer
2017.08.14 22:31
Kedves Sanyi!

Köszönöm a válaszod,így már egyértelmű.
Fizikai korlátokat nem látok a beépítésre,remélem elektronikai sem lesz.
Megrendeléstől számítva mennyi időn belül érkezik meg és mivel?
Szállítási költség?

95
Sanyi - Lumenet
2017.08.14 11:36
Kedves Balambeer!

Köszönjük a türelmed. Ugyan a kompatibilitási listában nem szerepel az autó, de ez nem zárja ki a beszerelhetőséget. Amennyiben úgy látod, hogy fizikailag beépíthető, úgy elektromosan biztos beköthető. A kanyarfény kizárólag bekapcsolt világításnál - ekkor van rá szükség - az irányjelző első villanásától felkapcsolja az adott oldali ködlámpa fényét, mely hivatalosan a kanyarfény is. Amint az irányjelző pulzáló jele megszűnik, a lámpa szép egyenletesen elhalványodik, majd elalszik. A kanyarfény a DRL-el együtt nem világít.

94
Balambeer
2017.08.13 20:41
Sajnos nem kaptam választ a kérdésre.
Pedig nagyon érdekelne a kanyarkövetés megoldása.
Na mind1.

93
Balambeer
2017.08.04 20:08
Szia!

2004-es Mazda MPV II-be beépíthető? A felfogatás nagyjából stimmel,max 1-2 mm.
A kanyarkövetés hogyan zajlik ennél a lámpánál? Mi változik mikor az index szálról impulzusokat kap?Köszi a válaszokat!

92
Sanyi - Lumenet
2017.06.19 11:44
Kedves Suba Márk!

Ugyan az autó nem szerepel a kompatibilitási listában, ami azért is van, mert nem teljesen azonos a lámpatest a FOG 101-gyel. Ennek ellenére azt mondom, hogy egy szemrevételezést megérne a történet, mert valószínű kisebb átalakítással beszerelhető lenne. Amennyiben van rá lehetőség, látogass meg minket, vagy partnerünket, a New Duett Kft.-t (www.duett.hu), hogy pontosabb képet alkossunk a lehetőségekről.


91
Suba Márk
2017.06.19 09:54
Üdv!

2004-es BMW 530d (E61)-be beépíthető ez a szett?

90
Ambrus Tamás
2017.04.25 10:54
Kedves Sanyi!

Pont a plusz funkciók miatt választottam ezt a - drágább - típust :)
Ezek után egy kicsit furcsán hangzik, hogy ne használjam ki a tudását...
Ami a dim fényerejét illeti szerintem nem eléggé veszi vissza. A 80% éjszaka zavarja a szembejövőt, villognak is miatta :( A kanyarfénnyel sem vagyok teljesen elégedett, egy kicsit több fényre számítottam oldalirányban. A gyári ködlámpa helyére került beszerelésre. (Megane II)
Ezen majd tudok segíteni úgy, hogy mindkét lámpát (alátétekkel) kicsit kifordítom jobban oldalra, úgy már a megfelelő területet fogja bevilágítani. Sajnos állítási lehetőség csak függőleges irányban van gyárilag.
Eredetileg PX4 volt az autón, ezt terveztem lecserélni DRL102 + LEDFOG201-re, amiket már meg is vettem. A mostani akciótokban sikerült szert tenni a LEDriving FOG101-re, így az előbbi páros még a dobozában pihen :)
Összességében azt tudom javasolni a vásárlás előtt álló autós társaknak, hogy ha szeretnének DRL-t + ledes ködlámpát is akkor érdemes meggondolni melyik kombinációt választják. Aki nem ijed meg egy kis barkácsolástól, fel tudja szerelni a menetfényt a szabályoknak megfelelően (ezt a legnehezebb, mert az autók tervezésénél nem számoltak az utólagos drl-el) annak a külön szettet javaslom, mert sokkal olcsóbban ki lehet jönni. Aki viszont nem akarja szétvágni a műanyagokat, nem akar több vezérlő egységnek helyet keresni, kábeleket vezetgetni erre-arra, annak mindenképp jobb megoldás a kombó szett. Ezt csak egyszer kell felszerelni, biztosan legális lesz az elhelyezés, de cserébe drágább is.
A dim + kanyarfény miatt szerintem nem érdemes. A dim fényereje túl sok, a kanyarfény meg nekem kicsit kevés. Ez persze szubjektív, a Megane II-nek amúgy is jók a lámpái, de más autókon meggyőzőbb eredményt produkálhat. Ha a gyártó csökkentené a dim fényerejét, akkor az általad is írt furcsa működési mód sem lenne zavaró. Szerintem kanyarfény bekapcsolásakor nem kellene a drl-t sem lekapcsolni, mert max 30-50%-os teljesítményen üzemelő drl + a pár másodperces kanyarfény nem melegítene sokat, cserébe használhatóbb lenne, nem villanna fel a kanyarodás befejeztével újra a drl nagy fényerővel. A szabályoknak is megfelelne, hiszen ilyenkor nem ködlámpaként funkcionálna, hanem kanyarfényként, ami pedig nem kizáró ok a dimmelt drl-nél.
Mivel a magyar hatóságok érdekesen értelmezik a szabályokat így valószínűleg készítek hozzá egy saját vezérlőt, ami az általam felvázolt működéssel fog üzemelni, plusz lesz egy kapcsolója műszaki vizsgára, ahol nem lesz dim funkció, minden a gyári értékeknek megfelelő lesz :) A garancia vesztéstől nem tartok, mert az Osram termékei nagyon jók! Eddig 5 drl szettet szereltem fel (mind Tőletek) és egyikkel sincsenek komoly problémák!

89
Sanyi - Lumenet
2017.04.06 09:17
Kedves Ágnes!

Sajnos nem építhető be ez a lámpa Seat Alteába.

88
Ágnes
2017.04.05 19:37
Tisztelt Lumenet vevőszolgálat!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 2008-as évjáratú Seat Altea típusú autóba ezt (FOG101) be lehet-e építeni?

Köszönöm!

87
Sanyi - Lumenet
2017.04.04 15:21
Kedves Ambrus Tamás!

Ennél a terméknél a DIM-funkciót nem feltétlenül kötném be, mert a kanyarlámpa használatára a gyártó elég furcsa logikát talált ki... Ha mégis használod, akkor a fénye megfelelően elhalványodik, azzal nem lesz baj, ellenben a gyári helyzetjelző eltávolítása aggályos. A vészvillogó használatakor a DRL az irányjelzőkkel együtt villog, ez a készülék funkciója, de a záráskor, nyitáskor felvillanás már inkább egy következménye ennek a funkciónak. (Gondolom a központizár működésekor az irányjelzők is felvillannak.) Ha ez a funkció zavaró, két relé beiktatásával a vészvillogós jelenség megszüntethető.

86
Ambrus Tamás
2017.03.29 12:53
Beszereltem a megane-ba, működik :) Egy kicsit kisebb, mint a gyári halogén volt (szintén Osram) ezért a pereménél körbe van egy 1-2mm-es rés :(
Amit észrevettem, hogy vészvillogó használata esetén a menetfény is felvillan. Ez normális?
Az autó zárásakor-nyitásakor a menetfény is felvillan.

© 2011-2016. Lumenet Kft.    |   Az Év Internetes Kereskedője 2018   |   1163 Budapest Cziráki út 26-32. EMG ipartelep   |   Minden jog fenntartva.   |   Belépés   |   Online jogaid   |   Cookie beállítások   |   ÁSZF   |   Rólunk   |    Szállítási költségek   |   Személyes átvétel

Lumenet®