Belépés
Termékek
Akció Márkák Lakásfelújítási támogatás 2021 Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Blog Szállítási költségek Üzletünk Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák

Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4 nappali menetfény

4.9
Hasonlítsd össze!
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
31.750 Ft
Hivatalos gyártói ajánlott fogyasztói ár: 31.750 Ft.
A termék jelenleg nem vásárolható.
Kérünk iratkozz fel és értesítünk, ha újra vásárolható!
Gyártói garancia: 3/3 év
Kupon csere garancia: 6 hónap

Videó

Termék adatok

Márka
Osram
Színhőmérséklet
6000 K
Névleges teljesítmény
13.5 W
Névleges feszültség
12 V
Fejelés
led modul
Hosszúság méret
160 mm
Adatlap
Video kép
Video kép
A termék gyártója
Osram
Termékkód
32161

Leírás

Garantáljuk, hogy nem fognak megbüntetni!

Számos tévhit kering a köztudatban az utólag beépített nappali menetfényekkel kapcsolatban, ami nem teljesen alap nélküli, hiszen a piacon rengeteg illegális termék érhető el. A Lumenet által forgalmazott Osram nappali menetfény szettek minden esetben megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak. Ennek bizonyításárakülönleges garanciát biztosítunk Neked [UnasDesign - Global{space+cust_name}]

 Ha a Nálunk vásárolt és az előírásoknak megfelelően beüzemelt nappali menetfény szett beépítése miatt megbüntetnek, álljuk a számlát. Amennyiben kizárólag a beépített nappali menetfény szett miatt szeretnének megbírságolni, ne fogadd el a helyszíni bírságot és válaszd a feljelentést. Ez után azonnal vedd fel a kapcsolatot velünk, hogy ügyvédeink kezelni tudják az ügyet.Több mint ezer magyar autótulajdonos nem tévedhet

"A fénye vakítóan erős, és minden szabálynak megfelel. Csak ajánlani tudom, minden pénz megér! Pár nap alatt sértetlenül megérkezett a Pick-pack pontba, amit nem is csodálok, hiszen úgy be volt csomagolva, hogy elfáradtam mire a termékhez jutottam:)"
Móró Attila


Tőletek rendeltem az Osram 401 DRL-t. A szállítással és a csomagolással is teljesen elégedett voltam. Beszerelése pofon egyszerű! Az Osram 401 DRL fénye vakítóan erős. Bírja az autó mosót, nem párásodik, mint a gagyik!"
Willyboy


"Én 2013. december 10-e óta használom a 401-es Osram menetfényt nagyon elégedett vagyok azóta semmi problémám nincsen vele a szállítás és a csomagolás is nekem teljesen megfelelő volt. A beszerelés pofon egyszerű nagy szaktudást nem igényel, ami a lényeg, hogy a menetfény üvegén minden jelzés fel van tüntetve, ami csak kell ahhoz, hogy legálisan használható legyen."
Janek


"Azért választottam ezt a terméket, mert a közlekedési szabályoknak minden szempontból megfelel! Nem igényel szakszervizt a beszerelése! Otthon kis odafigyeléssel, követve a beszerelési utasítást, amit a csomagolásban mellékelve mindenki megkap! Nagyobb gond az volt, hogy hova helyezze, szerelje fel az ember. Nagyon jól működik, ami a lényeg: nem történhet olyan, hogy elfelejted felkapcsolni a világítást!!"
Farsang Csaba


"Tavaly rendeltem az Osram 401 drl szettet. A csomagot korrektül 2 napon belül meg is kaptam. A csomagolás is rendben volt, gyakorlatilag a 10. emeletről leejtve sem lett volna semmi baja, 5 perc alatt sikerült a gyári csomagoláshoz hozzájutnom. :) A beszereléssel nem volt gondom, korrekt volt a leírás, beszerelési utasítás. Meglepően erős fénye van, szerkezetileg is rendben van, prémium kategória, megérte az árát."
Kovács István


"Tökéletesen működik, szuper erős fénye van, megéri az árát, mindenkinek csak ajánlani tudom. Megfelel minden szabálynak!!"
Rétei István


"Egy hónapja használom a menetfényt és óriási! Nagyon komoly a fénye nem csak pislákol, mint a gagyi menetfények! Este még szinte tompított helyett is jó. Természetesen csak az udvarban :-). Csak ajánlani tudom minden forintot megért!"
Norbi


"Elvárásoknak megfelelően működik."
Bertus Róbert
Bizonyára Te is hallottad, hogy a közelmúltban az európai Unió az újonnan gyártott autók esetében kötelezővé tette a gyártók részére az automatikusan működő nappali menetfények beépítését. Nem véletlen, hiszen a rendelet életbelépését megelőző Európai tanulmányok egész sora bizonyítja a nappali világítás előnyeit:

- A bekapcsolt fényszóró melletti vezetés a Te biztonságod szolgálja.

- Látni és látszani - a nappali fényszóróval (DRL) történő vezetés hatékonyan véd a balesetek ellen.

- A nappali fényszóró (angol rövidítéssel: DRL) lerövidíti a reakcióidőt, és egy uniós tanulmány szerint 58%-ban megelőzi a súlyos sérülésekkel járó baleseteket.

- A DRL-el közlekedő járművek korábban felismerhetők, különösen nehéz fényviszonyok között (alacsony napállás, vakító fény, magas házakkal szegélyezett utcák), vagy a fény és árnyék gyakori váltakozása esetén ("alagút effektus" az erdőkben és az utcákon).

- A szembejövő járművek távolsága pontosabban becsülhető. A mozgó, kanyarodó, illetve várakozó járművek közötti különbség sokkal könnyebben felismerhető - különösen a gyermekek és az idős emberek esetében.

A rendelkezés lehetőséget ad arra, hogy a már forgalomban lévő autókat tulajdonosuk (ECE engedéllyel rendelkező) utólagos nappali menetfénnyel szereltessék fel, ezzel növelve saját és mások biztonságát.Vásárold meg ma az Osram legolcsóbb komplett menetfény szettjét, mely bármely* autótípusban utólagosan beépíthető. (* Az elektromos csatlakozás minden autónál rendelkezésre áll a beépítéshez, a szabványos beépítést nagyon ritka esetben az autó kialakítása korlátozhatja (például: gallyrács)). A szett minden kiegészítőt tartalmaz, mely a beépítéshez szükséges, így bármely autóvillamossági műhely néhány óra alatt be tudja építeni Neked az automatikus menetfény szettet. A lámpákba épített 4 darab nagy fényerejű LED lámpái 6000 Kelvines színhőmérséklettel és 800 Lumen fényárammal rendelkeznek, így az autód nagy távolságból fel lehet ismerni. Gondolj csak bele: hány alkalommal fordult már elő, hogy Neked kellett lehúzódnod az út szélére, mert a Veled szemben érkező autó nem jól mérte fel a Veled szembeni távolságot? Az Osram DRL 401 lámpái robosztus kialakításúak és minden vonatkozó szabványnak megfelelnek. Az IP 67-es védettségnek köszönhetően az intenzív autómosás nem jelent problémát a szerkezetnek. A szakszerű beépítést követően az Osram DRL 401 menetfény automatikusan bekapcsol, amikor elindítod az autót, és a - vonatkozó szabványoknak megfelelően - automatikusan kikapcsol, amikor bekapcsolod a tompított fényszórót. A nappali menetfények vezérlőegysége az autó 12 Voltos akkumulátoráról működik és használata a tompított fényszóróhoz képest mintegy 80% kedvezőbb teljesítményű (13,5 Watt).

 

 

 

Egyszerű bekötés

- piros és narancs vezeték: gyújtás pozitív pont (ablakemelő, szellőzés, stb.)
- fekete: akkumulátor negatív
- zöld: helyzetjelző pozitív


Bekötésnél ügyelj arra, hogy a piros és a narancs vezetéket is a gyújtás pozitívra kell kötni!

 

3 év Otthongarancia és 6 hónap pénz visszafizetési garancia – mi vagyunk a termékszűrő

A Lumeneten csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – az évtizedes szaktudásunk mellett – mi is jó szívvel használnánk autónkban. Azt szeretnénk, ha Te is megismernéd az általunk már tesztelt minőséget: ennek bizonyítására erre a termékünkre 6 hónap pénz-visszafizetési garanciát biztosítunk Neked [UnasDesign - Global{space+cust_name}].

Otthongarancia szolgáltatásunk pedig biztosíték a minőségre: ha a nálunk vásárolt az Osram DRL 401 nappali menetfény szett a vásárlástól számított 3 éven belül meghibásodik Nálad, nincs más dolgod, mint jelezni felénk „Otthongarancia igénybejelentő” oldalunkon és mi a saját költségünkön elhozzuk Tőled a hibás terméket és díjmentesen kiszállítjuk az új szettet.


Vélemények (112)

4.9
112 értékelés alapján
Kérdezz, mondd el véleményed!
Sanyi - Lumenet
2018.08.03 08:45
Kedves Szigetvári Sándor!

A villogás megszüntethető a készülék piros vezetékének gyújtás feszültségre kötésével. Az Osram kb. a vásárlásod idejében módosította a bekötést erre a változatra. Így gyújtáslevétel után nem maradhat feszültség a készüléken, így fényt sem adhat. A rádió vételének zavarását általában a lámpák maradék vezetékének kis helyen történő összefogatása, és így ezzel egy RF sugárzó létrehozása szokta okozni. Ezt nagymértékben javíthatjuk a kábelek nagyobb hosszon történő elkötésével. Okozhat hasonló jelenséget az autó antennájának testelésében az idők alatt kialakult hibás érintkezés, átmeneti ellenállás. Ilyenkor az antenna sokkal érzéketlenebb, így módosul a jel-zaj viszony, és bejuthatnak külső zavarok.
Szigetvári Sándor
2018.08.02 21:48
Osram LED DRL 401 LEDriving® PX-4 nappali menetfény, 3év otthongarancia

- Megvettem 2016.03.29. be lett építve az autómba nem sokkal ezután.

- Azóta NEM tudok rádiót hallgatni, csak nagyvárosok közelében.

- Lassan kezd tönkre menni is, mert olyat csinál leállított motornál valamikor akár 1 órán keresztül is villódzó fényt ad. :-(

- Tervezek most lassan másikat venni.

- Osram LEDriving® LED DRL 301 PX-5 CL15 nappali menetfény szett.

- Remélem ezzel ilyen probléma nem lesz, ha mégis nem fogok várni 2,5 évet a véleményemmel.
Incze Zsolt
2017.08.16 10:28
Tisztelt Lumint.

Karácsony környékén rendeltem ebből a szettből Renault Grand Scenic 2 2007 évjératú automhoz.
Beszerelelés és utána a müködés eddig hibátlan volt, de most (1-2 hete) a fék megnyomásakor a nappali menetfény elkezd villogni , de csak akkor amikor fékezek.
Esetleg tudnak ebben segíteni mi lehet a probléma ?
Stelkovics Róbert
2017.03.18 22:47
Tisztelt Lument!

Egy éve vettem és szereltem be magam az Octavia 1,9 TDI be. Gondoltam összefoglalom tapasztalatimat, hátha valakit érdekel.:
- Rendelés, szállítás nagyon gyorsan ment. Csomagolás, beépítési leírásrészletes, érthető.
- Beépítés nekem fél napomba került, de azért mert maximalista vagyok, aprólékosan faragtam ki a helyét, és a vezetékelést is a gyári kötegbe fűztem. Így toldani kellet, hogy elérjen a biztosíték táblához. De ez benne van..
- A fénye erős, jól látható, egy év alatt sem csökkent, az üvege sem mattult, vagy karcolódott, és nem is párásodik.
- Mivel írom a fogyasztást, összehasonlítottam az előző évvel:
Nyári gumin 16 000 kilométer alatt a menetfény használatakor 0,05 literrel csökkent az átlag fogyasztás (5,66-ról 5,61-re). Ez hibahatáron belül van, olyan kicsi az eltérés.
Téli gumin 0,51 litert nőtt a fogyasztás, de mivel cserélni kellett a légtömeg-mérőt, ez valószínűleg annak a hibája miatt volt. Jelen állás szerint mérhető fogyasztás csökkenés.

Előnyei:
-Mióta megvan, nem cseréltem izzót az autóban.
-Jól néz ki.

Hátrányai:
-Fogyasztás csökkenés nem mérhető. (ez nem jelenti, hogy nincs, egyéb alkatrészek hibái, vagy az agresszívebb vezetés miatt lehet hogy nem nőtt a fogyasztás :) )
- Ha működik, zavarja a rádiót FM sávban. (ez csak akkor zavar, ha hallgatnám, de nem szoktam...) A Lumenet biztos cserélné, de olyan jól beraktam, hogy ezért nincs kedvem kiszedni. Inkább nem hallgatok rádiót...

Összességében nem volt rossz vétel. A fogyasztást írom tovább, és egy év múlva kiderül, változott-e valami. Az árát megérte!

Sanyi - Lumenet
2016.12.05 14:01
Kedves Viktor!

Nem tudom biztosra állítani, hogy Swift II-be beépítve marad-e 600mm a két lámpatest között. Amennyiben igen, akkor beszerelhető, ha nem, akkor még érdemes megnézni a PHILIPS LED Daylight 9 LED nappali menetfény termékünket is. A PX-4 méretei megtalálhatóak a fent, a termék oldalán.
Sanyi - Lumenet
2016.12.05 11:27
Kedves Harmati Attila!

Ez a termék univerzális, így nehéz olyan listát összeállítani, amelyikben az összes olyan autó megtalálható, amibe beszerelhető. A 2007-es Focus-ba feltehetően beépíthető, de érdemes egy ellenőrző mérést végezni az oldalon megtalálható méretek alapján.
Harmati Attila
2016.12.04 14:14
Kérdezem, hogy van-e gyári OSRAM katalógus amiben bent van, hogy konkrátan milyen típusokhoz-modellekhez szerelhető be teljes üzembiztonsággal?
Én egy 2007-es Ford Focus 1.6 benzines autóhoz szeretnék venni egyet, tudják-e ehhez ajánlani?
Köszönettel: HArmati Attila
Viktor
2016.12.03 11:19
Szép napot kívánok!
Suzuki Swift II-re néztem ki ezt a szettet. Tájékoztatást kérnék, hogy arra a tipusra felszerelhető-e?
Válaszukat köszönöm!
Sanyi
2016.11.21 20:53
Kedves Zoltán!

A B5 Passatba, ha nincs gyári ködlámpa, akkor gyakorlatilag bármelyik univerzális DRL-ünket beépítheted (LED DRL 102, 301, 401, Philips LED Daylight 9). Ha van ködlámpád, akkor már érdemes egy kicsit méregetni, hogy melyik lámpa fér be a lökhárítóba. Ezeknek a termékeknek a méreteit megtalálod az oldalainkon.

led
Sanyi
2016.11.21 20:35
Kedves Tamás!

A lámpa alatti részben én nem látom a lehetőséget, ellenben, ha már vágunk, akkor az irányjelzők alatti rések módosításával szerintem beépíthető ez a készülék. Amennyiben nem lenne elegendő hely, ajánlom beépítésre a PHILIPS LED Daylight 9 LED nappali menetfényt. Ezek a lámpatestek csak 125mm szélesek.
Sanyi
2016.11.21 20:14
Kedves Zsolt!

Scenic II-höz bátran merem ajánlani ezt a készüléket, de érdemes megnézni még a gyári ködlámpa helyére szerelhető kombinált Osram lámpákat is. Ugyan költségesebb megoldás, de a végeredmény lenyügöző.
Zoltán
2016.11.21 12:26
Üdvözlöm.

Érdeklődni szeretnék hogy nekem Vw passat b5 98-as évjáratú autóm van, és hogy erre lehet-e felszerelni nappali menetfényt? Ha lehet akkor melyik terméket?
Tamás
2016.11.21 11:11
Kedves Lumenet!

Érdeklődnék, hogy Daewoo Matizra szerintetek hova lehetne felszerelni A PX-4-et? Elég picike autó, én a lámpa alatti levehető műanyag darabot néztem ki, de szerintem nem férne el benne vágás után.
Ahogy mézem főképp újabb autóra veszik csak a menetfényt, pedig pont idősebb kategóriának is előnyös, különösen rövid utas, városi használat mellett.
Nálam Megane 2-n és egy öreg Charade-on nagyon bevált, azóta a Megane-ben sem kell cserélgetni a prémium emelt fényű izzókat :)
Zsolt
2016.11.19 08:03
Tisztelt Luminet.

2006-os Renault Grand Scenic 2-hóz keresek nappali menetfényt, melyik tipust tudnák nekem ajánlani?

Tisztelettel Zsolt

Sanyi - Lumenet
2016.10.18 10:34
Kedves Ughy Antal!

Az Avensis ködlámpája alatt elhelyezkedő rés jó helynek néz ki egy DRL számára. Sajnos képek alapján nem tudom megmondani, mekkora lehet az a hely, de a PX-5/PX-6 készülékek valamelyikét ajánlanám a beépítésre. Amennyiben van rá lehetősége, vásárlás előtt látogasson el hozzánk, itt akár be is tudjuk próbálni a készülékeket.
Sanyi - Lumenet
2016.10.17 16:10
Kedves Woczasek Gábor!

Ebben az esetben nézd meg a PHILIPS LED Daylight 9 LED nappali menetfény termékünket!
A készülék 125mm széles, így már szabályosan beszerelhető az autódba. Ebben a készülékben sem fogsz csalódni.
ughyantal
2016.10.17 14:57
Tisztelt Luminet!

Kérdezem, milyen menetfény ajánlott egy Toyota Avensis T25 2,2 DCAT Liftback (2005-ös évjárat) személygépkocsihoz?

Köszönettel: ughyantal
Woczasek Gábor
2016.10.14 11:06
Köszönöm az előző választ.
Amennyiben nem adja ki a 60cm-t, abban az esetben mit tudnátok ajánlani ehelyett?
Sajnos, ahogy lemértem maximálisan csak 56cm hozható össze a 2db 16cm széles tok közöttre.
Sanyi - Lumenet
2016.10.13 17:28
Kedves Woczasek Gábor!

Fényképek alapján beépíthető Lancia Kappába a készülék, de érdemes ellenőrizni, hogy a világítótestek közötti távolság kiadja a szabály szerinti 600 mm-t. Ha felénk jársz, szívesen felmérjük a lehetőségeket.
Woczasek Gábor
2016.10.13 11:12
Érdeklőni szeretnék, hogy Lancia Kappa autómhoz ez a nappali menetfény használható-e az előírásoknak megfelelően, és amennyiben nem akkor melyiket ajánlanák hozzá.

Válaszukat előre is köszönöm.
Roland
2016.09.26 21:24
A termeket gyorsan megkaptam, tökeletesen müködik. Fenyereje jo, vizallo, a ketelkedöknek: valoban minden jel a buraba van gravirozva a müszakin sem szoltak erte, mert helyesen van bekötve. A radiot valoban zavarja egy picit, pedig a leirasnak megfelelöen lett beszerelve es az elektronika is a motorterben a torony mellett lett felcsavarozva. Eddig 5*, remeljük tartos lesz.
Egyedi Tibor
2016.09.01 22:53
Üdv mindeninek!
Lumenettől rendeltem a DLR 401-es menetfényt. Gyors pontos kiszállítás, korrekt értesítések, segítőkész ügyfélszolgálat. Autóvillamossági műhely szerelte be, BRUTÁLIS fényerő, és a plusz optikai tuning a lényeg a Volvo S40-en:) Idáig csak 1x fordult elő hogy indítás után kikapcsolt, ráadva a parkirt, majd lekapcsolva azt újra bekapcsolt a menetfény.
Összességében tökéletes, csak ajánlani tudom. Gagyit meg ne vegyetek, mert az beázik, és csak a bosszúság van vele.
Tibor - Lumenet
2016.08.31 10:55
Kedves Séra Andras!

2 típust ajánlok a DRL102 LG Osram menetfényt,és vagy az Osram PX-4 lehet jó döntés az előbbi tartalmaz DIM funkciót is és íveltebb ami designosabb mint a Px-4 DRL.
Séra Andras
2016.08.28 13:26
Érdeklôdnék hogy Mazda6,2003 melyik nappali menetfényt ajánljàtok
Tibor - Lumenet
2016.08.26 07:47
Kedves Molnár Oszkár!

Köszönjük hogy megosztottad a típussal kapcsolatos tapasztalatod,és örülünk hogy elégedett vagy a termékkel.
Sok balesetmentes km kívánunk!

Lumenet
Molnár Oszkár
2016.08.25 20:00
Üdvözletem!
T. Lumenet!
Köszönöm a gyors, korrekt tájékoztatást, szolgáltatást az Osram LED DRL 401 menetfénnyel kapcsolatosan amelyet 24 órán belül szállított ki a futár. Felszereltem, bekötöttem a leírás szerint és jól működik úgy ahogy elő van írva. Tetszetős nappali menetfény ami erős feltűnő fényt biztosít.
Nem volt könnyű felszerelni a Ford Fusion típusra de megoldottam egy kis plusz munkával. A bemutató videó ennél a típusnál nem alkalmazható mivel a műanyag spoiler alsó hűtő díszrács illesztésnél a belső perem keskeny. Ez által a menetfény lámpa kilóg a spoiler síkjából. Viszont nem kell a díszrácsot faragni mert közé illeszthető minden nehézség nélkül és egy plusz alumínium profil lemez segítségével díszrácson belülre az alvázra felszerelhető. Így már esztétikailag is jól néz ki mivel egybe esik a spoiler síkjával.

Gábor
2016.08.19 19:25
Üdvözletem!
Tanulságul ezen menetfény vásárlóinak, és beszerelőinek.
Az elektromos bekötés során, a dobozban levő leírás, illetve az elektronikai egység hátlapján leírtak szerint kell eljárni!
Piros és narancs vezeték gyújtáspontra
Fekete testre
Zöld a helyzetjelző vezetékére
A különböző fórumokon található leírás a piros vezetéket az akkumulátor pozitív sarujára köti.
Sőt, a piros vezeték végén egy villás saru van, amely szintén azt feltételezi, hogy az akkura kell kötni.
Ebben az esetben azonban a lámpa a gyújtás levétele után is világít.
A készséges ügyfélszolgálattól tudom, hogy régebbi modellnél ez volt a helyes megoldás.
Tehát most a piros vezetékről a villás sarut levágni, és a naranccsal együtt a gyújtáspontra kötni.
Remélem tudtam segíteni annak aki laikus, aki hozzáértő annak ezek úgyis világosak.
Az ügyfélszolgálathoz nyugodtan lehet fordulni, készségesek, barátságosak, és gyorsan reagálnak a problémára!
Részemről az értékelés: 6 csillag!!!
Üdv: Gábor
Gábor
2016.08.19 07:31
Üdvözletem!
401-es nappali menetfény került beszerelésre az autómba. Hibátlanul működött egy napig. Ma azonban nem alszik el, ha leveszem a gyújtást! Szakszerű a beszerelés, mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Gábor
Tibor - Lumenet
2016.08.18 16:44
Kedves Molnár Oszkár!

Szerintem a PX-4 vagy a Px-5 lenne a jó megoldás,de a bemutatóterembe hozzá lehetne próbálni az elejéhez.
Molnár Oszkár
2016.08.18 16:17
T.István -Lumenet!

Érdeklődöm, hogy Ford Fusion (2003 1.4 benzinesre) hol helyezhető el az Osram Led DRL 401 menetfény? Szerelt e már valaki erre a típusra ilyet? A Ködlámpát semmiképpen sem szeretném feláldozni.
Köszönettel: Molnár Oszkár
Molnár Oszkár
2016.08.18 16:16
T.István -Lumenet!

Érdeklődöm, hogy Ford Fusion (2003 1.4 benzinesre) hol helyezhető el az Osram Led DRL 401 menetfény? Szerelt e már valaki erre a típusra ilyet? A Ködlámpát semmiképpen sem szeretném feláldozni.
Köszönettel: Molnár Oszkár
Tibor - Lumenet
2016.08.16 14:41
Kedves Gyula!

Köszönjük a fáradozást és a rá szánt időt is,meggyőzőek lettek.
Gyula
2016.08.16 12:52
T. Lumenet!

Áprilisban vettem és szereltem be ezt a DRL-t. Azóta is meg vagyok vele elégedve teljes mértékben. A beszerelésről készült képeket ide töltöttem fel:
http://alfaamore.hu/tagok/9536/blog/4552
A képeket tetszés szerint kitehetik a honlapjukra.

Üdv.:
Gyula
Tibor - Lumenet
2016.08.01 15:30
Kedves Balog Dávid!

Ha biztosra szeretnénk menni akkor a PX-4 illetve a 102 LG típus ami biztosan beválik,és nem okoz gondot okos generátor esetén sem,egyébként azonos fényárammal rendelkeznek szabványnak megfelelően,a 102 LG homogénebb egybefüggő fényt mutat működés közben,és DIM funkcióval is rendelkezik.
Balog Dávid
2016.07.31 17:14
ÜDV! Kérdésem az lenne , hogy egy 2001-es, Volkswagen Passat 1.9 pdtdi-be, melyik nappali menetfeny való? Itt olvastam hozzaszolasnal, hogy ezek a kocsik talán változó feszultsegu generatorral vannak szerelve, igy a PX-4 a szóba jöhető, a PX-5 már nem jó? Biztosra akarok menni rendelés előtt! Köszönöm előre is a válaszokat!
B. Csaba
2016.06.09 14:28
Kedves Péter, benne van az üvegjében minden jelzés ami kell. A csomag kibontása után ez volt az első, amit megnéztem. (A második pedig az, hogy az NKH állásfoglalását kinyomtattam, és betettem a kocsiba, hogy kéznél legyen).
Egy kép, amin valamennyire talán kivehető a felirat:
https://drive.google.com/file/d/0Bz4sSBAcMVWIQUtncnpqYkc4RGc/ view?usp=sharing
Péter
2016.06.09 10:10
Azt látom, hogy mindenhol azt írjátok, hogy szabályos felszerelhető, de azt sehol nem látom, hogy valóban E jeles-e vagy jelzéssel ellátott-e. Mert a rendőrnek bizonygathatom, hogy ahol vettem egy hivatalos levél volt belinkelve az NKH-tól, de ha nincs rajta jelzés, akkor megbüntet, akár szabályos akár nem.
B. Csaba
2016.06.07 01:53
Saját beépítés, kifogástalanul működik. Idő kellett, mire rászántam magam a méretpontos nyílás kifaragására a lökhárítón. Sehol máshol nem volt NKH-kompatibilis hely. Hűtőrácsban túl közel, lökhárító alján túl alacsonyan lettek volna. Némi macerát okozott még az, hogy ne csak a tompított/országúti fényszóróra, hanem a ködfényszóróra is lekapcsoljon (össszediódáztam a hármat). A bekötésben kihasználtam a jogszabály fogalmazását: csak a fényszóró bekapcsolásakor kell elaludnia, a helyzetjelzőkkel mehet együtt.

Kedves vargar, az általad írt jelenségeket a tépfeszültséggel összefüggésben nem tapasztaltam, nem gondolnám hogy az a példány a lumenettől származhazhatott. Ez itt nálam 7-17 volt között (feljebb nem mertem, alacsonyabb feszültségen nem volt értelme mérni) állandó kimenő áramot ad, a feszültség a ledek pillanatnyi hőmérsékletétől függ, valahol 28 V környékén van: a két lámpatest sorba van kötve. Ezért nem működött neked egy lámpával. Egyet is meg tud hajtani, feltételezve hogy a tápfesz kisebb mint az egy lámpára jutó feszültség. (Step-up áramstabilizált inverter van benne, ha a táp magasabb, nem tudja korlátozni az áramot) A tápfeszültségtől csak az áramfelvétel függ, magasabb feszültségen kevesebbet vesz fel.

Bálint
2016.06.01 20:34
Tisztelt Lumenet! Először is a pozitívumok a részemről: remek vevőközpontúság az Önök részéről, mely mindenképpen becsülendő. A termék valóban korrekt, remek fényerő, könnyű installálási lehetőség, eddig 5 csillag. Viszont sajnos én is tapasztaltam azon jelenséget, hogy igaz csak nagyon ritkán, de valóban van olyan szituáció amikor nem működik. Ilyenkor gyújtás ki/be vagy helyezetjelző fel/le és ismét működik. Ha esetleg információ tartalommal bír, az autó egy VW Polo 9n 2007, melyben egyedül csak ezen DRL került utólagos beszerelésre.
Üdvözlettel: Bálint
Tuzer
2016.05.28 21:09
Két éve használom (szakember szerelte be), kifogástalanul, a törvényben előírtaknak megfelelően működik.
Tibor - Lumenet
2016.05.24 11:56
Kedves Rácz Henrik!

Úgy gondolom beépíthető,konkrét típusismeretem nincs de szerintem az említett helyen a ködlámpa résznél megoldható a beépítés.A kettéosztott részen látványra kialakítható a hely.
Tibor - Lumenet
2016.05.23 13:09
Kedves Fekete László!

Igen talán nem a legsikeresebb a kiképzés,de egy süllyesztett fejű csavarral megoldható,itt a bemutatóterembe is így szereltem fel a hátsó rögzítési pontokon.Jeleztük a gyártó felé,remélhetőleg lesz megoldás.Köszönjük az észrevételt.
Rácz Henrik
2016.05.21 21:50
Tisztelt Lumenet!

Érdeklődnék, hogy 2004-es évjáratú Fiat Panda-ra ez a menetfény szett felszerelhető-e? Ködfényszórók nincsenek beépítve és a lökhárító ott nincs kilyukasztva, csak mélyesztve van és ketté van osztva.
Fekete lászló
2016.05.21 16:48
Tisztelt Lumene.
Az önöknél vásárolt osram dlr 401 lámpát a hátsó felfogatás pontoknálam nem lehet rögzíteni, mert a lámpa aluöntvényében nem alakított ki a gyártó helyet, a csavar fejének.
Pedig ott lenne a leg egyszerűbb rögzíteni. Ha ez egy kínai szutyok lenne, nem is tűnt volna fel. Én azt hittem hogy az Osram egy minőség. Tévedtem volna?
Tibor - Lumenet
2016.05.17 16:40
Kedves Kajtár Tibor!

Pontos ismeretem nincs a felszereléshez,de egy autóvillamossági szerelő könnyen megoldhatja a beszerelést.
www.duett.hu ,,őket ajánlom.
Tibor - Lumenet
2016.05.17 16:36
Kedves K. Tamás!

Szerintem lenne hely a beépítésre elől valahol az ív belső feléhez közel.Természetesen alkalmas az autóhoz,nincs különösebb elvárás a legtöbb fejtörést a beépítés okozza.Amennyiben személyesen megnéznéd,,a bemutatótermünkben (XIV.Fogarasi út 2-6) megtekinthető,esetleg hozzámérhetjük az autóhoz is.
vargar
2016.05.16 19:40
Nem innen van! Egy helyi boltból. Nem szeretek rendelgetni, ha valami megvan azonnal helyben inkább azt veszem meg, mint hogy megrendeljem és valamikor ideér. Bankban pénzt nem tartok, mert utálom a "vadálatokat" etetni, így a fizetés is problémás, az utánvétet meg az eladó kapja meg hetek múlva.
István - Lumenet
2016.05.16 15:31
Kedves Richárd!

Nem is nálunk vetted?
vargar
2016.05.16 15:26
Tovább bonyolódik a dolog...Most már ott tartunk, hogy 10 alkalomból csak négyszer kapcsol be, ráadásul még a rádiót is zavarja. A dobozkában tuti valamiféle dc/dc konverter lehet mert akkufeszültségtől függetlenül mindig 13,5 volt van a kimenetén. Ez nem normális, mivel itt már két hasonló hibajelenség van, elgondolkodtató, hogy nem gyári hibás e esetleg. Viszont érdekesség, hogy a vezérlődobozon 2014 08 12 dátum van, tehát ezt két éve gyárthatták... Lehet majdnem két évig állt a polcon és nem vitte el senki se?
Nem baj, holnap visszaviszem, vesztére a fickó még nyugtát sem adott, hanem egy nyomtató számológép fecnijére írta rá az ár mellé a dátumot meg a termék megnevezését.... ráadásul még alá is írta meg le is pecsételte... Ha nem cseréli, akkor majd a nav elbeszélget velük...
vargar
2016.05.15 13:32
Olvastam itt hogy, valaki panaszkodott, hogy néha nem kapcsol be. Én is tapasztaltam és azt hiszem megvan az oka. A vezérlő a feszültségesét figyeli, egy bizonyos érték alatt kapcsol be.
Logikus a dolog: bekapcsoljuk a gyújtást, beáll a feszültség pl. 12,5 voltra. Ez indítózáskort leesik pl. 10 voltra. Nos, ezt figyeli a vezérlő. Az pedig, hogy időszakosan működik, azért lehet mert amikor az autót leállítjuk még utána pár percig néhány tized volttal nagyobb az akkufeszültség, mint ha pl. egész éjszaka állt a parkolóban és pont erre a határértékre esik az érzékelés. A fenti teóriát kipróbáltam szabályozható labortáppal, így működik. Azonban a vezérlő hátlapját leszerelve csak a "gumitrutyiig" jutottam, sajnos roncsolásmentes további bontást nem tesz lehetővé a vezérlő. Mert az hogy gyujtásra kapcsoljon, helyzetjelzőre meg ki, azt két dartab relével vagy pár tranyóval meg lehet oldani, ráadásul úgy, hogy az aksira a + vezetéket nem is kell rákötni. (a testet kapja az aksiról, vagy a kasztniról, a 15. meg 58. vonalakon meg szépen lehetne a ki és bekapcsolást vezérelni) Tehát ebben a dobozkában biztos valami okosabb dolog van, mint két relé. További érdekesség, amire választ várnék, hogy amennyiben egy lámpa van bekötve, az nem kapcsol be, feszültség nincs a kimeneteken, viszont ahogy a másikat is bekötöm, azonnal indul a mind a kettő. Mivel nekem csak egy darab van érdekelne, hogy kifogtam e egy hibásat, vagy ennek így kell működnie? (Persze lehet sorba kötve a két egység, amit nem hinnék, meg már megmérni sem tudom, mert nagyon beleépítettem már :) ) Esetemben relékkel kapcsolják a világitást, tehát nem jöhet szóba az hogy tiltódik. (elvileg, de X akták mindig is lesznek, még ha nem is tanultuk a villamosmérnöki karon :D )
Pintér Zoltán
2016.05.14 21:18
Tisztelt Lumenet!

A két oldal felcserélhető egymással? A beépítési rajzon a lámpatestek 7-10fokos kifelé fordítását jelzik, nekem ebből úgy tűnik, hogy a lámpatestek merőlegesen előre világítanak.
Kárpáti Zoltán
2016.05.14 19:59
Sziasztok ! Az előző autómban volt gyári készítésű nappali menetfényes lámpatest.
Abban a menetfény a következőképpen világított : Amikor az autó motorját beindítottam azonnal felgyulladt teljes fényerővel. Így világítás bekapcsolása nélkül erős fénye volt.
Amikor a helyzetjelző vagy tompított világítást kapcsoltam, a menetfény teljesítménye a felére esett vissza. Tudomásom szerint a hatóság ezt a fajta működést engedélyezte ? Akkor miért van az eltérés ?
Balázs
2016.05.14 12:09
Kedves Barbara!
Köszönöm szépen. Ez így teljes, megnyugodtam.
Üdvözlettel:
Balázs
Barbara Adamus
2016.05.13 18:34
Kedves Balázs,

Bocsánat, ha félreérthetőek voltunk: ezen országokban nem fognak nem megbüntetni. egész Európában nem fognak megbüntetni.
Balázs
2016.05.13 18:06
Kedves István!
Köszönöm a tájékoztatást. Sajnos nem nyugtatott meg azzal kapcsolatban, hogy minden Eu-s ország osztja-e az NKH állásfoglalását az utólag szabályosan felrakott, hivatalos jellel ellátott DRL használatával kapcsolatban. Mi tegyek ha egy Szlovák vagy Cseh rendőr akar megbüntetni?
Üdvözlettel:
Balázs
Balázs
2016.05.13 18:06
Kedves István!
Köszönöm a tájékoztatást. Sajnos nem nyugtatott meg azzal kapcsolatban, hogy minden Eu-s ország osztja-e az NKH állásfoglalását az utólag szabályosan felrakott, hivatalos jellel ellátott DRL használatával kapcsolatban. Mi tegyek ha egy Szlovák vagy Cseh rendőr akar megbüntetni?
Üdvözlettel:
Balázs
Zabari István
2016.05.13 14:45
Kedves Balázs,

Igen. A következő országokban kötelező a nappali fényszóró használata: Dánia, Olaszország, Portugália, Svédország, Bosznia, Észtország, Finnország, Izland, Koszovó, Litvánia, Lettország, Macedónia, Magyarország, Norvégia, Lengyelország, Németország, Románia, Oroszország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Fehéroroszország.
Bulgáriában november elsejétől március elsejéig kötelező, míg Horvátországban október utolsó vasárnapjától március utolsó vasárnapjáig.
Svájcban és Franciaországban nem kötelező, ám a hatóságok ajánlják a fényszórók használatát.
Menetfény szabályozás Európában

Namost a gyári DRL és a szabályosan felrakott, hivatalos jellel ellátott DRL mindenképp kiváltja a tompítottat.
kajtár tibor
2016.05.12 13:51
Üdv,szeretnétm a segítségeteket kérni,opel corsa 1.3 autó elejére hogy lehet felszerelni a fent említett fényforrást úgy,hogy ne keljen faragni a hűtőrácsot.Tisztelettel.
Balázs
2016.05.12 13:41
Tisztelt Cím!
Azért kérdezem meg másodszor mert egyrészt sürgős, másrészt egy későbbi bejegyzésre már válaszoltak az enyémre "Ezen típusú menetfény megelégedett tulajdonosa vagyok. Érdekelne, hogy Európában mindenhol elfogadják? szabályos a használata? Köszönettel: Balázs " ... még nem.
Köszönettel:
Balázs
K. Tamás
2016.05.12 13:34
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Renault Laguna III 2011-es autómra szeretnék ("csak") menetfényt. Alapból a DRL102-re gondoltam, de a felszerelhetőségi lehetőségek miatt nem volna túl ideális. Ennek ugyanis ha jól látom a felső síkja egyenes az alsó pedig íves, befelé keskenyedő ezért szerintem inkább egy egyenes borda alá helyezhető esztétikusan, az autón viszont inkább egy ilyen borda felett volna hely. Ezért kérdezném, hogy a DRL401 kompatibilis volna-e az autó elektronikájával?
Előre is köszi!
Üdv.
Tamás
Tibor - Lumenet
2016.05.12 11:12
Kedves Kovács Zoltán!

Köszönjük az elégedett véleményt,igyekszünk gyorsan és pontosan szállítani.
Ha van lehetőség szívesen megnéznénk fotón is.

Üdvözlettel
Kovács Zoltán
2016.05.11 20:17
Köszönöm szépe megkaptam, és beépítettem az Osram led DRL 401 PX-4 nappali menetfényt. Pont elfér a ködlámpa mellet a MAZDA 5 -ben. Gyors profi kiszolgálás. KÖSZÖNÖM SZÉPEN.
Tibor - Lumenet
2016.05.11 09:20
Kedves Kopcsó Nándor!

A beépítő lemezkeretbe alulról,felülről 2-2 helyen pattan be,ott kell kis egyenes hornyú csavarhúzóval aláfeszíteni és egyesével kipattintani a rögzítőfüleket.A termék lapján az első ábrán a két kis négyzet jelöli a rögzítő pontokat.
Balázs
2016.05.11 06:21
Ezen típusú menetfény megelégedett tulajdonosa vagyok. Érdekelne, hogy Európában mindenhol elfogadják, szabályos a használata? Köszönettel: Balázs
Kopcsó Nándor
2016.05.10 22:55
Üdv!
Néhány hete teljes megelégedéssel használom a terméket (Opel Astra G-n).
Az lenne a kérésem, hogy a világító testet szükség esetén (szerelési munka, stb.) a keretéből hogyan lehet kipattintani?
Olvastam valahol, hogy 2 db. kisméretű csavarhúzó kell a művelethez, de nem jövök rá a "know how"-ra. :)
Válaszukat köszönöm előre is!
Tibor - Lumenet
2016.05.09 12:00
Kedves Tamás!

Ha ködlámpával szerelt az autód,akkor a kerek lámpa helyére ajánlom a LEDFOG101 vagy 103 típust ami ha 90mm átmérőjű a beépített gyári lámpa akkor a legkönnyebb módon installálható az eredeti helyére.Amennyiben csak menetfényt keresel a PX-4,vagy az LG 102 lámpa amit ajánlhatok,mindkettő kitűnő választás.
Tamás
2016.05.08 18:12
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy Renaul Clio (Tech Run) 2000-es évjárathoz melyik terméküket ajánlanák nappali menetfényhez.

Válaszukat előre is köszönöm!
Tamás
Tibor - Lumenet
2016.05.05 14:47
Kedves Szpisják Tamás!

A menetfény a ködlámpa belső élétől elvágólag befelé beépíthető.Emailben a címedre elküldtem a képet,amit találtam mintának.
Tibor - Lumenet
2016.05.05 14:12
Kedves Kerekes Attila!

A fent bemutatott termék a csak menetfény kategóriában tökéletes választás a ködlámpa mellé beépíthető a belső oldalakra amennyiben a műanyag betét mérete kiadja.A másik lehetőség a LEDFOG 101,vagy 103,ezek kör keresztmetszetűek,ködlámpa és menetfény funkcióval ellátva.

Osram LEDriving FOG 101 nappali menetfény és ködlámpa,vagy Osram LEDriving® FOG PL LEDFOG103.
Szpisják Tamás
2016.05.05 09:59
Hello,

2006-os G Astra gyári lökösébe van már beépítési tapasztalat? A ködlámpa benne van, így a legjobb pozíció már foglalt, és mivel gyári a ködlámpa, így nem kerek, tehát a kombó csere sem jöhet szóba.
Kerekes Attila
2016.05.05 09:19
Tisztelt Lumenet!Van egy Toyota Corolla Verso 2.0 D4D autóm 2004-es és szeretnék valamilyen nappali menetfény megoldást a ködlámpa helyére vagy külön is hogy az megmaradjon és a mellé.Válaszukat előre is köszönöm.
Tibor - Lumenet
2016.04.29 21:25
Kedves Kenderessy Tibor!

A termék weboldalán /Osram LED DRL 401 LEDriving® PX-4 nappali menetfény/ szerepel a gyári adatlap ott minden technikai és megfelelősségi információt megtalálsz.Természetesen egyéb kérdésben is szíves rendelkezésedre állunk.
Kenderessy Tibor
2016.04.29 08:05
Tisztelt Lumenet!

2005-ös Honda Jazz-hez keresek nappali menetfényt, ez a termék árban meg is felelne. Érdekelne, hogy milyen engedély-száma van, ezt nem láttam a képeken (E és A jelzés)?
Köszönöm:

Tibor
Tibor - Lumenet
2016.04.21 09:58
Kedves Nagy Norbert!

Ahogy látom a ködlámpa elfoglalja a lehetséges potenciális helyet ahova beépíthető lenne a menetfény.Szerencsésebb lenne a ködlámpát kiváltani egy Ledriving FOG101 vagy 103 termékre, így a régi helyére beépíthető lenne ezzel mindkét funkció kipipálva.
Tudom a PX-4 már megvan,de én mégis a kerek ködlámpa+menetfényt javasolnám.

https://lumenet.hu/osram-ledriving-fog103-sr-silver-edition-n appali-menetfeny-es-led-kodlampa
Nagy Norbert
2016.04.20 17:35
Kedves Lumenet!

Korábban megvettem már ezt a szettet, és ezután szembesültem, hogy a megadott feltételekkel igencsak nehézkes felszerelni. 99-es ködlámpás Felicia, http://img4.auto24.ee/auto24/320/158/8450158.jpg mint ezen a képen.
Kutakodtam, de semmi értelmes megoldást nem találtam erre a típusra. Arra gondoltam, hogy a lökhárító aljára szerelném fel, talán épp meg is lenne a 25cm az úttól, csak eléggé érzékeny lenne a járdaszegélyekre.
Esetleg valami ötlet vagy tapasztalat van ezzel a típussal?

Előre is köszönöm.
Tibor - Lumenet
2016.04.19 10:14
Kedves LABAI JÓZSEF!

Örülök hogy elégedett vagy a termékkel.Köszönjük az észrevételt szembesültünk a problémával,és megpróbáljuk jelezni az észrevételt a gyártó felé is.

LABAI JÓZSEF
2016.04.19 08:48
Tisztelt gyártó és forgalmazó!
kiváló termék csak van egy kisebb hiba a fel szerelés menetében A,B ,C ,variáció csak A, és B -re alkalmazható mert a C-nél a furatok nem megfelelő helyen vannak mivel a lámpatest kialakítása hátulján van kettő mélyedés ebbe kellene a csavar fejének illeszkedni,és emiatt nem helyezhető a helyére a lámpatest.Ezért kérem önöket jelezzék a gyártó felé,vagy változtatni kell a fel szerelés lehetőségeit.
Tibor - Lumenet
2016.04.15 12:06
Kedves Markó Zsolt!

Az itt említett termék szerintem megfelelő lenne vagy esetleg a PX-5 változat,de ahogy nézem mindenképp kell átalakítás a kötényben de az ív miatt talán ez a 2 típusa ami szerelhető.

https://i.ytimg.com/vi/3bDBZ0c_V_4/hqdefault.jpg

Markó Zsolt
2016.04.14 12:09
Sziasztok! 2002 Fiat Punto 2 keresek menetfényt!
Várom válaszotokat!
Pribéli József
2016.04.07 19:19
Én most vettem a másodikat. Nem azért mert el romlót ! Azért mert eladtam az autómat és nem engedte ki szerelni az új tulaj :) Ragaszkodott a menet fényhez. Így a vásárolt autómra ismét vettem . Brutál erős fény nap sütésben is és nagyon mutatós. MEGÉRTE AZ ÁRÁT !!!
István - Lumenet
2016.04.07 13:39
Kedves Dénes,

Türelem..
Most állítjuk be a holnaptól vasárnapig érvényes extra akciós árakat és már nem akarjuk, hogy addig is bárki vásároljon a jelenlegi kedvezményes árakon. Ezért tűntek el a megszokott kedvező árak.
Nagy Dénes
2016.04.07 13:31
Tisztelt Cím!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az autós hétvége milyen kedvezményeket jelent, mert bocsánat a szóhasználatért, de "parasztvakításnak" tűnik.
A ma reggel még akciós nappali menetfények árát délre felemelték
pl. az Ostram DRL 401 reggel 14.990,- Ft.-os akciós délben 31.750,- forint lett. Ebből könnyű ismét 14.990,- forintra csökkenteni az árat. Persze ha a nagy autós hétvége keretében 9.900,- forint lesz akkor bocsánatot fogok kérni, de ha nem akkor igaz a "parasztvakítás" jelző.
Üdvözlettel:
Nagy Dénes
Bálint Miklós
2016.04.01 12:46
Vásároltam egy ilyen menetfényt, roppant elégedett vagyok vele. Ami nincs kihangsúlyozva a leírásában az az hogy 10 fokos "hátrafelé lejtést" enged csak meg a termék. Ez az egyik autómon /Fiat Stilo/ még éppen belefért, oda tökéletes lett. Viszont az újabb autók lökhárítója már sokkal nagyobb szögben ível hátra. Emiatt a másik autómba /Fiat Bravo/ még nem tudtam venni semmit. Nincs esetleg olyan OSRAM termék ami ilyen tetszetős és jó minőségű, de legalább 40 fokos eltérést megenged? Mert ez a 10 fok igencsak behatárolja a termék használhatóságát, gyakorlatilag csak a lökhárítóba való besüllyesztéssel lehetne beépíteni, és azt nem szeretném.
Tibor - Lumenet
2016.03.29 14:38
Kedves Tomi!

Ahogy néztem a kérdéses autó első kötényét,elég ívelt így a PX-4,illetve a PX-5 Osram LED DRL lámpáit javasolnám,4 illetve az utóbbi esetében 5 Leddel szerelve.
Ezek nagy valószínűséggel könnyen beszerelhetők,és nagy üzembiztonsággal használhatók.
Amennyiben van lehetőséged kérdezd meg egy hozzád közeleső szerelő véleményét,a beszerelésről.
A fent említett 2 terméket nyugodt szívvel ajánlom,a sok elégedett visszajelzés alapján.
Tibor - Lumenet
2016.03.29 14:38
Kedves Tomi!

Ahogy néztem a kérdéses autó első kötényét,elég ívelt így a PX-4,illetve a PX-5 Osram LED DRL lámpáit javasolnám,4 illetve az utóbbi esetében 5 Leddel szerelve.
Ezek nagy valószínűséggel könnyen beszerelhetők,és nagy üzembiztonsággal használhatók.
Amennyiben van lehetőséged kérdezd meg egy hozzád közeleső szerelő véleményét,a beszerelésről.
A fent említett 2 terméket nyugodt szívvel ajánlom,a sok elégedett visszajelzés alapján.
Tomi
2016.03.26 19:16
Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék hogy 2002 es Vw passatra milyen típusú nappali menetfényt fényt ajánlanak illetve hogy van-e olyan ami ha fel kapcsolom a lámpát akkor kissebb fényérővel világít ? Várom válaszát!
Maruzsi Ákos
2016.03.24 07:19
Tisztelt Lumenet! Nagyon meg vagyok elégedve a termékkel. Nappal jól látható, erős fénye van. A beépítés egy H Astrába történt, ami automata világítás segítségével a fényviszonyoknak megfelelően működteti a DRL-t vagy a tompítottat. Remek termék, csak ajánlani tudom. Üdv, Ákos
Tibor - Lumenet
2016.03.23 11:47
Kedves Tibi!

A legjobb tudomásom szerint csak vizszintes helyzetben szerelhető fel,a mellékelt beküldött fotókon is jól látható a pozicónálás.Ebben a helyzetben tudja a lámpatest megfelelően ellátni feladatát.

Segítségül:
https://www.youtube.com/embed/K6I_TyVJw_E
Tibi
2016.03.22 17:50
Üvözlöm,

Azt szeretném megtudni, hogy a menetfény csak vizszintessen elhelyezve szabályos? Netán lehet függölegessen vagy bizonyos fokban megdöntve?
A másik kérdésem, hogy ködlámpát már tartlamazzó lökháritóba csak a lökháritó megfúrásával lehet a led lámpatesteket rögziteni, mert bevallom némileg zavar, hogy meg kell a lökháritot fúrni, mert más ahol csak egy beépitő keretet szükséges, az még sem maga a kökháritó, vagy van más rögzitési lehetöség is?
Köszönöm
Vladár János
2016.03.22 15:04
Kb: 1 hónapja használom, gyors, pontos szállítás! Elégedett vagyok a minöséggel! Köszönöm!
Tibor - Lumenet
2016.03.21 16:51
Kedves István!

A kedvezmény nincs összeghatárhoz kötve,minden menetfényhez biztosítjuk,amit nálunk vásárol.Az utalvány egyszeri beépítési kedvezményt tesz lehetővé 5.000Ft értékben.

A beépítési utalványt A New Duett Kft.-nél való beszerelés esetén érvényesítheti!
István
2016.03.20 19:50
Szeretném megkérdezni, hogy a menetfényhez járó ajándékutalványnak mi a beváltási feltétele? Milyen összegű vásárlásnál lehet felhasználni? Mennyi az értéke az utalványnak?
Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm!
Cz.Tamás
2016.03.20 17:26
Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék hogy 2002 es Vw passatra milyen típusú nappali menetfényt fényt ajánlanak illetve hogy van-e olyan ami ha fel kapcsolom a lámpát akkor kissebb fényérővel világít ?
István - Lumenet
2016.03.16 11:47
Kedves G Gábor,

Tízezres eladás mellett még nem találkoztunk ilyen hibával. Át kellene nézni a bekötést:

1. Meg kellene vizsgálni, hogy az ilyen esetnél (nem kapcsol be gyújtásra), valóban van-e feszültség a narancs vezetéken? Ez az indító jel.

2. Szintén nézd meg, hogy a piroson is van-e +12 V. Ha mindkettőn megvan, a lámpának működnie kell, kivéve, ha a tiltva van (3),

3. Nézd meg, hogy a zöld vezetékről nem-e kap feszültséget (esetleg TRIAK kapcsolású helyzetjelzőnél előfordulhat, hogy folyik át áram). A minimálisan szivárgó áram hatására még a helyzetjelző láthatóan nem működik, de már alkalmas arra, hogy tiltsa a DRL-t. Ez a legvalószínűbb eset. Legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, ha a hibás működés pillanatában levágod a (ha klipsszel raktad, lepattintod) a zöld vezetéket.

Ha ez az ok, akkor egy autóvillamossági szerelő tud segíteni a TRIAK cserében, vagy relézésben.
István - Lumenet
2016.03.16 11:19
Kedves Gy. Zsolt,

Az Ignisnél kicsit kevés a hely, hogy a 60 cm távolság is megmaradjon. Műszakilag természetesen alkalmas a termék csak meg kellenes mérned, hogy a lámpa 16 cm-es hosszát figyelembe véve meg tud-e maradni a két lámpa közötti 60 cm távolság. Ha nem megy, el kellenes gondolkodnod a ködlámpa helyére építhető típusokon.

Érdekességképp pedig egy egészen extrém beépítés Ignisbe:


https://www.youtube.com/watch?v=dHaLBw2zFDw
Ottó
2016.03.16 10:05
Ááá ilyen nincs és mégis? Megrendeltem és még aznap megkapom. Profi visszaigazolás, nyomonkövethetőség. Bár minden internetes üzlet így működne. Én tuti törzsvásárló leszek. Majd küldöm az autóm fotóit az új Osram menetfénnyel. :)
Gy. Zsolt
2016.03.15 18:25
Tisztelt LUMENET!
Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy az Osram LED DRL 401 LEDriving PX-4 nappali menetfény szett felszerelhető-e Suzuki IGNIS-re?
Várom a válaszlevelet.
Tisztelettel: Gy. Zsolt.
G Gábor
2016.03.12 15:12
Köszönöm a terméket! sikerült saját kezűleg felszerelni is. Egyetlen problémám van...néha nem kapcsol fel gyújtásra, hanem csak akkor ha a helyzetjelzőt felkapcsolom, majd pedig le....ötletetek lenne, mi a probléma? köszönettel Gábor
István - Lumenet
2016.03.08 17:30
Kedves István,

A DRL 401 kiváló választás Start - Stop rendszer esetén. A 401-en kívül még a 102, illetve a ködlámpa helyére illeszthető típusok (ha kerek a ködlámpa és be lehet szerelni) jöhetnek szóba. A 301-es nem alkalmas erre a célra.
József
2016.03.08 16:51
Tisztelt Luminet!

Volvo S60 D3 tip. 2012-es évj. strat-stop rendszerű autóhoz Osram LED DRL 401 megfelelő választás, vagy másik típust alkalmasabb?
István - Lumenet
2016.02.29 12:00
NKH állásfoglalás javított link:

https://lumenet.hu/shop_ordered/555/pic/TERMEKOLDALI-LETOLTESE K/NKHtaj.pdf
István - Lumenet
2016.02.19 18:12
Kedves Mic,

Mivel a ködlámpák nem kerekek, a DRL - ködlámpa kombók nem igazán jöhetnek szóba. A DRL 401 igényes szereléssel kiváló választás lehet.
István - Lumenet
2016.02.19 18:10
Kedves Mackó,

Ha valamit nem tudsz, kérdezz légyszíves. Kérünk, ne állíts oldalunkon butaságot. Íme az általunk kért Nemzeti Közlekedési Hatóság állásfoglalás:

https://lumenet.hu/shop_ordered/4558/pic/TERMEKOLDALFOTO/NKH- allasfoglalas-1.PNG
Mackó
2016.02.18 20:08
Illegális..... nem felel meg az engedélyezett szabványnak! ( sok sikert a műszaki vizsgáig)
Mic
2016.02.18 17:31
Sziasztok, 2012 V60 Volvora van valami minőségi megoldás?
Tibor
2016.02.16 22:36
A formája nem, csak a belső rész ( foncsor)

https://www.google.hu/search?q=volvo+s40+2002+elegance+front+ bumper&biw=1536&bih=708&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEw j6zK7Znf3KAhUjOJoKHYksBCsQ_AUIBigB#tbm=isch&q=volvo+s40+2002+ elegance&imgrc=PFtI2qJ6OC7v1M%3A

Köszönöm.
István - Lumenet
2016.02.15 13:42
Kedves Tibor,

Igen, az S40 nem egyszerű ilyen szempontból. Kerek ködlámpás?
István - Lumenet
2016.02.13 21:13
Kedves Bakos,

A szett teljesítménye 13,5 Watt, a fényáram a maximális legális 800 Lumen.
Bakos
2016.02.13 19:50
13.5W névleges teljesítmény lámpatestenként értendő? Tehát a kettő együtt 2×13.5W, vagy 2×6.75W?
Tibor
2016.02.13 19:05
Tisztelt Lumenet!
Volvo S40 1.8 2002 Elegance tip. autómra szeretném majd megvásárolni, ésfelszerelni a menetfényt, de nem nagyon van a lökhárítón olyan rész ahova felmenne. Segítenének esetleg másik tip. ajánlásban, vagy volt már a fenti tip. autóval tapasztalatuk? Középre semiképp nem szeretném
Köszönöm!
István - Lumenet
2016.02.13 05:05
Kedves István,

Mi köszönjük! Megkaptuk autód fotóját is, a rendszámot kitakarva hamarosan közkinccsé tesszük :-)
Girán István
2016.02.12 21:56
Nagyon köszönöm, megkaptam a menetfényt és fel is szereltettem!
Szuper erős fénye van, nagyon meg vagyok elégedve!

Üdv, István

Hasonló kategóriák

Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4
Osram LEDriving® LED DRL 401 PX-4 nappali menetfény
4.9
31.750 Ft

Ezt is nézd meg

GE Sportlight +30% P21/5W  jelzőizzó
-55%
66 darab  azonnal, raktárról
230 Ft
508 Ft
245 csomag  azonnal, raktárról
1.290 Ft
97 csomag  azonnal, raktárról
890 Ft
60 csomag  azonnal, raktárról
1.290 Ft
GE Sportlight +30% R10W jelzőizzó
-19%
12 darab  azonnal, raktárról
410 Ft
508 Ft

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal