Nemzetközi design kitüntetés ért el a Philips Ultinon gen2 LED
2019.07.03 16:36

OSRAM világítás a Szent Péter Bazilikában – Egy új gyöngyszem Rómában

Ez az egyik legcsodálatosabb szent épület, a római katolikus templom központja és több millió ember célállomása a világon. Megdöbbentő szépsége most még izgalmasabb a látogatók számára:

Az OSRAM korszerű LED technológiájának köszönhetően a legmagasabb kupolák is beláthatóak, továbbá olyan csodás remekműveket is megfigyelhetünk teljes egészében, amik eddig nem voltak láthatók.

A bazilika megvilágításának munkálatai szinte teljesen befejeződtek. A telepítési fázis során közel 20 kilométernyi kábelt fektettek le, és 780 db speciális LED lámpatestet szereltek fel kb. 110 méter magasságig. Így csak most került sor a hivatalos megnyitóra a világ egyik legnagyobb templomában, mely egyébként a katolikus kereszténység központja is. Mostantól kezdve 100.000 db. LED világítja meg új fényben ezt a csodálatos helyet.

 
Az OSRAM világítási rendszerei már bizonyították sikerüket és értéküket a Sixtusi Kápolnában, Rafael szobáiban és a Szent Péter téren.  A Szent Péter Bazilika esetében ez a világítási projekt egyesíti a Vatikánvárosi Állam kormányzóságának műszaki szolgálatainak és az OSRAM fejlett digitális világítási technológiájának szakmai rátermettségét.

 


„Világszerte óriási elismerést kaptunk a Sixtusi kápolnában telepített világítási rendszerünkért” – mondta Olaf Berlien, az OSRAM Licht AG. ügyvezető igazgatója. „Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, mert a Szent Péter Bazilika projecttel bemutathattunk egy teljesen komplex és nagyszabású világítási megoldást.” Az OSRAM és a Vatikán Állami Kormányzó Hivatalának Műszaki Szolgáltatási Osztálya egyesíti a Szent Péter-bazilika új világítási programját.

 


A Vatikánvárosi Állam kormányzósága és a Szent Péter szövetség irodája az OSRAM LED technológiát választotta a Bazilika belső világításának megújítására. Ezek az innovatív LED-szerelvények egyedi látványosságot nyújtanak a látogatók számára, csakúgy, mint a 2014-es Sixtusi kápolnába telepített megvilágítások. Nem utolsó sorban közel 90% -os energiamegtakarítást tudtak produkálni.

A Szent Péter Bazilika akár 20.000 fős misét is tarthat, a hossza kb. 190 méter, mindhárom hajó 58 méter széle, a főhajó legmagasabb pontja 45,50 méter. Kupolája a keresztcsúcsig 136 méter magas.  A belső tér, a hatalmas mozaik díszítéssel, a világ egyik leghíresebb műtárgyainak otthona, mint például Giovanni Lorenzo Bernini / Baldacchinoja, ( pápai oltár baldachinnal) :

 

 

Giovanni Lorenzo Bernini / Baldacchinoja

 

vagy Michelangelo Pietája ( Fájdalmas anya )

 

 

Fájdalmas Anya

 

Az épület világítása szabályozható. Az új rendszer kiemeli a felhasznált anyagok és az épület csodás tulajdonságait. Az OSRAM minden egyes döntést a Vatikán Városállam kormányzójának műszaki szolgálatával együtt, valamint  a Szent Péter és a Vatikáni Múzeumok művészeti szakértői irodájával hozott meg.

 

 

 

Szent Péter Bazilika Osram
100 000 nagy teljesítményű beépített LED - 780 testre szabott lámpatestbeA Regensburg-i telephelyen gyártott 100.000 darab LED-t az elektronikus vezérlőkészülékkel együtt mintegy 700 egyedileg erre a projectre tervezett lámpatestbe építették be. Maga a lámpatest profil része nagyon alacsony, hogy ne legyen feltűnő, továbbá nem bocsátanak ki UV sugárzást a műalkotások védelme érdekében. Emiatt a Szent Péter-bazilika digitális világítása kb. tízszer világosabb, mint korábban, és akár 90 százalékkal kevesebb energiát használ fel. A világítótestek darabszáma is 80% -kal csökkent az előző megoldáshoz képest.
A boltíves mennyezetek közvetett megvilágítása nagyon meleg fehér fénnyel történik, ez különösen szépen emeli ki a mennyezet arany árnyalatait.

 

 

Szent Péter

 

 


Az új és nagyon átgondolt világítási technikákkal a világ legnagyobb mozaikját - amely körülbelül 10 000 négyzetmétert tesz ki - , még soha nem látott dicsőségben és rendkívül nagy részletességgel tekinthetik meg a látogatók. A padló és a falak közvetlen meleg fehér megvilágításának köszönhetően a bazilikában akár napi 45 000 látogató is élvezheti a különleges hangulatot.

 

Szent Péter Bazilika

 

 

 

Forrás: osram.hu

© 2011-2016. Lumenet Kft.    |   Az Év Internetes Kereskedője 2018   |   1163 Budapest Cziráki út 26-32.  |   Minden jog fenntartva.   |   Kupon  |  Hibabejelentés  |   Garancia   |   Belépés   |   Online jogaid   |   Cookie beállítások   |   ÁSZF   |   Rólunk   |    Szállítási költségek   |   Személyes átvétel

Lumenet®