Belépés
Termékek
Akció Info PontNeked Árajánlat Ügyintézés Szállítási költségek Üzletünk Blog Kupon
Belépés
Kedvencek
Termék kategóriák
Lakásvilágítás
LED
Autó Izzó
Márkák
Kompakt fénycső / Fénycső
Ipari világítás

Müller Licht irodai LED világítás

Nincs ilyen termék
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Müller Licht irodai világítás

 

A legjobb csapatjátékos irodádban, a megfelelő fény!

 

Az irodák alapvető feltétele a megfelelő világítás, mely nagyban hozzájárul teljesítő képességedhez és ritmusodhoz. Az, hogy ez pozitív kimenetelű legyen, segítünk Neked a megfelelő irodai lámpa választásában. Nagyobb fénynél hatékonyabban tudsz dolgozni, a halványabb fény már inkább a pihenéshez, alváshoz segít csak hozzá. Érdemes egyenletes, mennyezeti világításban gondolkodni, (LED panelek, fénycsöves lámpatestek) mely nem zavaró a szemnek, de nagyban javítják a látási viszonyokat. A választásnál ne ess túlzásokba, nem ajánlatos túl magas fénysűrűségű lámpát sem választani, mert könnyen megfájdul a fejed, vagy egy idő után káprázni fog a szemed. Arany középútként a 3000K-4000K színhőmérsékletű LED -es, homogén szórt fényű lámpatesteket javasolnánk.

 

Természetesen befolyásolja az irodai világítás megtervezését az is, hogy milyen munkafolyamatokhoz lesz szükséged fényre. Papírmunkánál, olvasásnál vagy rajzolásnál használhatod a 300-500 Lumen közötti értéket, de ha számítógép előtt ülsz, elég lesz a 300 Lumen is. Befolyásoló tényező még a berendezés, belmagasság és a falak színe is. Ha a falak és a padlózat inkább matt elemekből tevődik össze, akkor csökkenthetik a nem kívánt fényvisszaverődést.

 

Közvetett mennyezeti világításnál, ha jól vannak elhelyezve a lámpatestek a fény, egységesen szétszóródik, az árnyék szinte kizárt. Figyeld a természetes fény mértékét, irányát, bútorok színét és magasságát, illetve azt, hogy munka közben monitorod kijelzőjén se a lámpafény, se a természetes fény nem zavarjon.

 

Ha a jól megtervezett közvetett mennyezeti fénynél többre vágysz, természetesen kiegészítheted irodádat asztali lámpával, csipeszes spot lámpával, süllyesztett spot lámpával. Dekorálhatod RGB lámpatestekkel, LED szalagokkal vagy szekrényvilágítással is.

Ha különleges irodára vágysz, sok fényre, kellemes hangulatra, igényes légtérre, akkor Neked való a Deco Sky LED panel.

 

A lehetőségek tárháza végtelen - Légy kreatív!

 

Praktikus tippek:

  • Úgy rendezd íróasztalod vagy munkapultod (esetleg lámpád) hogy a fény esése ferdén oldalról- fentről érkezzen
  • Kerüld az adott helyiségben lévő fényerő különbségeket és színhőmérséklet különbségeket, illetve a nem megfelelő fényerő elosztását
  • Figyelj, hogy monitorod képernyőjét ne zavarja napfény vagy lámpafény
  • Monitorodat mindig az ablakfrontra merőlegesen helyezd

 

Irodai világítás

 

A fenti képeken láthatod, milyen különbségek vannak irodai világítás és tervezett irodai világítás között. A bal oldali képen az ablaknál ülő dolgozók csak egy falikari világítás mellett dolgoznak, míg a terem bensőbb részén ülők mennyezeti LED világításnak is örvendhetnek. Mondhatnánk, hogy szerencsés, aki közel az ablakhoz természetes fény mellett is dolgozhat, de sajnos a fény csak bizonyos napszakban süt oda, és az esti órákban vagy téli időszakban is kevésbé motiváló. A LED lámpák sárgás fényéből gyanítani lehet, hogy bőven 3000K alatti színhőmérsékletben dolgoznak, ami szintén kevésbé jó választás.

 

A jobb oldali képen az iroda színei egységesek, együttes harmóniát alkotnak a falak és a bútorok. Minden íróasztal fölé egy LED lámpatest van elhelyezve egységes kialakítással. Bár nem tűnik a két kép összehasonlítása alapján túl fényesnek, de a 3000K és megfelelő erősségű fény a számítógépes munkához jól lett kiválasztva.

 

Irodai világítás

 

A bal oldali kép remekül vissza adja, hogy hiába a jó világítási rendszer kialakítása, ha egy rosszul választott sötét és fényes padló nyomasztóvá teszi a munkaterületet. A fény zavaróan visszaverődik, és a helyiséghez képes kisméretű ablakokon túl kevés fény árad be ahhoz, hogy ilyen padlózaton legyünk napi nyolc órában pozitív dolgozók.

 

A jobb oldali képen a helyiség kialakításánál igyekeztek világos színeket használni mindamellett, hogy a mennyezeten árad be a fény. Kitűnő légkört teremthet mindaddig, amíg nem kell annak a pár darab sárgás fényű mennyezeti lámpatestnek helyettesíteni a beszűrődő fényáradatot. Ilyen esetben érdemes asztali lámpát használni, vagy több, egységesen elrendezett 3000K érték felett mennyezeti LED fényt beszerezni.

 

Irodai világítás

 

A bal oldali foto remek példája annak, amikor a design, az ízlés és a tervezés összhangot alkot. Az indusztriális stílusban megalkotott tervező iroda elhagyhatatlan eleme az asztali lámpa, hiszen a függesztett lámpa hiába ad jó fényt, valószínűleg bizonyos pozíciókban a dolgozó kitakarja azt maga elől.

A jobb oldali foto igazi Loft hangulatot teremt nagy ablakaival, belmagasságával és válogatott fényforrásaival. A munkaterület felett megfelelő magasságban belógatott, jól megválasztott színhőmérsékletű LED lámpákat helyeztek el, míg a közlekedő tér felett, Loft stílusú függesztésekkel dekorálják és világítják egyben a teret.

 

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal