Új jelszót kérek
Philips
Osram
Megaman
Mean Well
B.E.G. Luxomat
GE Lighting
Sylvania

Mi vagyunk a szűrő

Csak olyan terméket értékesítünk, melyeket – az évtizedes szaktudásunk mellett – jó szívvel ajánlunk Neked . Legyen szó a világítástechnika bármely területéről, a Lumeneten kizárólag prémium minőségű terméket találsz.

Ti mondtátok

Nekünk az az „üzlet”, ha Te elégedett vagy velünk, mihamarabb visszatérsz hozzánk és elmondod vásárlói élményed barátaidnak is.

Kádár Péter (32)

Hatalmas kínálat, remek árak, gyors szállítás, segítőkész, hozzáértő csapat!

TENNER TAMÁS (NEW DUETT KFT.)

Mert minden működik. A rendelés, a szállítás, a support. Nagy kincs ez manapság!!
Termékeik minőségéről kár beszélni. Világmárkák magas minőségű termékeit forgalmazzák.

JÁNOSI ANDRÁS (LUMOCONCEPT KFT.)

László és István csapata évek óta legfőbb fényforrás beszállítónk.
Szakmai támogatásuk számtalan helyzetben mozdította előre munkánkat. Jó szívvel ajánlom őket!

Ravasz Péter

Számomra a legjobbak vagytok. Pontosság, gyorsaság, minőség. Ezekre lehet itt számítani. A garancia pedig nem jól hangzó reklámfogás, hanem tényleg működik!

Lubrincz Erik

Segítőkész munkatársak, gyors válaszidő, minőségi termékek! Garanciális ügyekben mindent megtesznek az ügyfél elégedettségéért! Raktáron lévő árut 1 munkanap alatt szállítják.

Gergácz Roland (Polluxled Kft.)

Számomra kritérium volt, hogy olyan partnerekkel kerüljek kapcsolatba, akik nem alacsony és kétes minőségű termékekkel dolgoznak, hanem kizárólag elismert gyártók fényforrásaival.

Bízhatsz bennünk !

A Lumenet jogelődje, a Vilagitas.eu 2012-es indulása óta több mint 50 000 online rendelést szolgált ki és az alábbi szakmai díjakat szerezte meg.
Olyan színvonalon fogunk kiszolgálni Téged, ahogy az alábbi elismerések alapján elvárhatod tőlünk.

Akvárium, terrárium fénycső

Start >Márkák >Sylvania >Fénycső >Akvárium, terrárium fénycső


Grolux

Kifejezetten a növények fotoszintézisének támogatására tervezve. Remekül visszaadja a halak és növények természetes színezetét, garantálva a tökéletes látványt. Az akvakertészet szerelmesei számára az egyik legjobb választás a piacon. Két fénycsöves akváriumok esetén Daylightstarral vagy Aquastaral kombináljuk. T5-ös és T8-as változatban is elérhető.
Daylightstar


Magas minőségű akvarisztikai fénycső. Egyedülálló bevonata kiszűri a fénycső által kibocsájtott UV tartományt, így jelentősen csökkenti a fényterhelésből adódó algásodás kockázatát. Tökéletes választás egyfénycsöves akváriumok esetében. Kétfénycsöves akváriumok esetében a fotoszintézist támogató Grolux csővel javasoljuk kiegészíteni.
Aquaclassic


Költséghatékony, de mégis prémium minőségű fénycső, kiemelkedően nagy fényerővel. Kiforrott, sok éve használt, sokszorosan bizonyított világítástechnika. Általános felhasználásra édesvizű akváriumok esetében. Kiegyensúlyozott színvilágának köszönhetően egyaránt alkalmas a fotoszintézis elősegítésére és a halak színének kiemelésére is. Elérhető T5-ös és T8-as változatban is.
Aquastar


Trópusi akváriumokhoz optimalizált színhőmérséklettel. Kétfénycsöves akváriumok esetében, ha élő növényeket is gondozunk célszerű a kifejezetten a fotoszintézis elősegítésére tervezett Groluxal kiegészíteni. Amennyiben kimagasló fényerőt szeretnénk garantálni az akvárium lakói számára, akkor a méltán népszerű Daylightstarral is kombinálhatjuk. Az akvarisztikában használatos összes szabvány méretben és T5- ös valamint T8-as átmérővel is elérhető. Tengeri akváriumok esetében egyéb fényforrásokkal kombinálva szintén nagy sikerrel alkalmazható. A fénycsövek gondosan megtervezett színösszetételének változatlansága egy évig garantálható. Bár a fényforrás ezt követően világít, a kibocsájtott fény minősége megváltozik és kevéssé alkalmas a fotoszintézis támogatására. Éppen ezért, a tökéletes hatás érdekében javasoljuk, a fénycső évenkénti cseréjét.


Több fénycsöves akvárium

Trópusi akváriumoknál a Daylightstar és a Grolux kombinációja népszerű. Utóbbi gondoskodik a növényekről, míg a Daylightstar biztosítja a nagyon magas megvilágítás, mindezt speciális spektrumával, amely meggátolja az algák növekedését. A Daylightstar + Aquastar kombinációja hasonló, természetes fehér fényt eredményez, de kisebb fotoszintetikus hatással. A tengeri akváriumok ideális kombinációja az Aquastar + Coralstar. Előbbi a lényeges megvilágítás megteremtéséhez szükséges, míg utóbbi a korallok növekedéséhez. Ha korallok helyett sósvízi növényeket telepítettünk az Aquastar + Grolux kombináció hoz különösen kívánatos eredményt.

 


555555555Mekkora fényre van szüksége akváriumának?


Az általános örökszabály az, hogy legalább 0,5Watt fényteljesítményt kell szánnunk literenként, ha ez több, akkor természetesen kedvezőbb. Ezen felül 50-60 centiméteres vízoszlop magasság felett már a fémhalogének használata javasolt.

Akvárium magassága Térfogata Lámpa hosszúsága Lámpa teljesítménye Lámpák
T5 T8
40 cm 25 l 30 cm  - 8 W 1
50 cm 45 l 45 cm 15 W 24 W 1
60 cm 55l 45 cm 15 W 24 W 1
80 cm 128 l 60 cm 18 W 28 W 2
100 cm 250 l 90 cm 30 W 48 W 4
120 cm 300 l 100 cm 38 W 54 W 4
130 cm 325 l 120 cm 36 W 54 W 4
150 cm 375 l 120 cm 36 W 54 W 4
160 cm 400 l 150 cm 58 W - 4

 

 

 

 


Milyen hatása lehet a nem megfelelő világításnak a hüllőknél?


A nem megfelelő világításnak számos negatív hatása lehet a hüllőkre. Csökkenhet az étvágyuk, vagy egyáltalán nem hajlandóak enni, kedvtelenné válhatnak és a szaporodásnál is problémák lehetnek. Ezek megakadályozzák a hüllőket, hogy természetesen viselkedjenek, stresszessé válhatnak, és kevésbé ellenállóak a betegségekkel szemben.
Mi az UVA-fény és miért van erre szüksége a hüllőknek?


Az UVA-fény tartománya 320-400nm, és ez jelentős hatással van számos hüllő viselkedésére. Az emberek nem látják az UVA-fényt, de a hüllők igen, és ez befolyásolja azt, hogyan látják az őket körülvevő világot. Az UVA-fény lehetővé teszi számukra, hogy felismerjék a többi hüllőfajt és érzékeljék a mozgásukat. Serkenti az étvágyukat is, mert az eleség vonzóbbá válik.

Mi az UVB-fény és miért van erre szüksége a hüllőknek?


Az UVB-fény tartománya 280-320nm, és elősegíti a megfelelő mennyiségű kálcium beépülését és D3-vitamin képződését. Sok hüllőnél az UVB –fény hiánya krónikus kálciumhiányt idézhet elő, amely olyan fájdalmas betegségeket okozhat, mint a metabolikus csontbetegség. Habár a hüllők nem látják az UVB-fényt, de megtalálják azt, és ki-be mozognak az UVB-fényből, amikor szükséges számukra.

Minden hüllőnek szüksége van UV-fényre?


Természetes környezetben minden hüllőnek szüksége van UV-fényre, még az éjszakai állatoknak is. Habár a hüllők szinte egész napjukat egy búvóhelyen töltik, bizonyos UV-fénysugarak mégis beszűrődhetnek oda. Azt javasoljuk, amennyire csak lehetséges, próbálja meg szimulálni a természetes környezethez hasonló megvilágítást. Néhány fajnak állandó nappali UV-fényre van szüksége, míg mások ezt nem igénylik.

© 2011-2016. Lumenet Kft.      |      1163 Budapest Cziráki út 26-32. EMG ipartelep      |      Minden jog fenntartva.      |      Belépés  |  Online jogaid    |    ÁSZF     |   Rólunk    |    Szállítási költségek    |    Személyes átvétel

Lumenet®

A Lumenet további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.