Belépés
Termékek
Születésnapi árak! Premilum Club B2B Info Online Ügyintézés Márkák Árajánlat Ismerj meg minket! Kupon Általános szerződési feltételek Adatkezelési tájékoztató Pályázat
Belépés
Szűrés
Kedvencek
Termék kategóriák

Energiatakarékosság


Spórolj a rezsin a Lumenettel: Lépj be a PremiLum Clubba és vásárolj kiemelkedően kedvező árakon energiahatékony LED fényforrásokat, részletes adatokat szolgáltató fogyasztásmérőket, távolról is irányítható okoskonnektorokat és további okosvilágítási termékeket! Mi segítünk, hogy alacsony legyen a villanyszámla – ráadásul nemcsak kevesebbet fizetsz, de még otthonod is intelligensebbé varázsolhatod. Nézz körbe kategóriáinkban és vásárolj a legnépszerűbb gyártók kínálatából, megfizethető árakon.

Minden watt számít: az egyre növekvő energiaárak miatt mindenkinek érdemes odafigyelnie eszközei fogyasztására. A legtöbben aligha foglalkoznak azzal, hogy egy-egy, a mindennapokban használt eszközük mennyit fogyaszt. Pedig ahogyan a mondás tartja, sok kicsi sokra megy: pusztán azzal, hogy készenléti módban, áramforráshoz csatlakoztatva tartjuk készülékeinket, havonta akár több ezer forinttal is növelhetjük a villanyszámlát.

 

Az igazi takarékosság, ha nem fogyaszt energiát

Kevesen gondolnak bele abba, hogy a nyaralás során vagy éjszaka készenléti módban hagyott televízió, monitor, telefontöltő vagy épp mikró is energiát fogyaszt. Pedig sok kicsi sokra megy: kutatások alapján egy átlagos háztartás áramfogyasztásának akár 30%-a is elmehet feleslegesen áram alatt lévő, vagy bekapcsolva hagyott eszközökre.  Például egy tipikus LCD TV készenléti módban 2-4W között fogyaszt, egy kávéfőző pedig 1W energiát használ el standby módban. Mivel ezekből sok van, így havonta már érezhető költséget jelenthetnek egy villanyszámlán. Alább összegyűjtöttünk néhány példát:

 

Vezérelj!

Különösen akkor spórolhatsz sokat, ha például újabb, folyamatosan internetkapcsolattal várakozó készüléked is van: például egy átlagos játékkonzol connected standby üzemmódban 13W-ot is elfogyaszthat, ez közel 8 ezer forintba kerülhet évente. Amellett, hogy érdemes ezeket az eszközöket úgy beállítani, hogy ne kapcsolódjanak folyamatosan az internetre, sokat segíthet egy okoskonnektor használata is. Ezzel kényelmesen vezérelhető, hogy eszközeink csak akkor kapjanak áramot, amikor használni szeretnénk azokat. Ezek közül elérhetők távirányítóval vezérelhető okosdugaljak és olyanok is, amelyek WiFi kapcsolaton keresztül, a mobilodról is irányíthatók. Utóbbiak segítenek abban, hogy ne legyen gond, ha bedugva maradt valami, hiszen távolról megszakíthatod az eszköz áramellátását.

 

Kapcsolj!

Ugyanígy egy felkapcsolva hagyott lámpa is jelenthet komolyabb pluszköltséget: vegyünk például egy, akár több órán át világító fürdőszobai lámpát. Ez, ha normál használatban napi 3 órán át működik, akkor 12W fogyasztást feltételezve, kedvezmény nélkül 910 Ft-ba kerül évente a működtetése. Amennyiben viszont rendszeresen felkapcsolva hagyjuk és az üres fürdőszobát átlagosan napi 8 órán át világítja, úgy már évente 2450 Ft-ból világít. Épp ezért érdemes mozgásérzékelőt vagy mozgásérzékelős fényforrást vásárolni. Ezek érzékelik, ha senki nem tartózkodik a helyiségben és idővel magától lekapcsol a világítás.  

 

Válts LED-re!

Ahogyan a szórakoztatóelektronikai készülékek és a háztartási eszközök, úgy otthonunk világítása is sokkal energiatakarékosabb lehet. A legmodernebb LED-fényforrások akár 210 Lumen/Watt hatékonyságuknak köszönhetően jelentős spórolást jelenthetnek egy évben. Egy átlagos LED-fényforrás a klasszikus izzókhoz képest 80-90%-os energiamegtakarítással működik, úgy, hogy közben az élettartama pedig akár 50-szer hosszabb lehet.  Például egy, napi átlagos időtartamot használt 100W-os izzó éves fogyasztása 98 kWh, ez közel 7 ezer forintos kiadást jelent egy évben. A kiváltására alkalmas, 13W-os LED már csak 12,8 kWh-val is beéri, ez kevesebb mint 900 forint.

 

Szabályozz!

Ugyanakkor nem pusztán az energiahatékonyságuk miatt érdemes LED-re váltanod: a Lumenet kínálatában elérhető egyszerűen szabályozható LED-ek még kényelmesebbé teszik a mindennapjaid. A meglévő fali kapcsolóddal, vagy távirányítóval vezérelhető fényforrások segítenek abban, hogy otthonod világítása olyan legyen, amilyen szeretnél. Egyes modelleknél a fényáramot szabályozhatod, másoknál pedig a színhőmérséklet változtatására van lehetőséged. Léteznek olyan típusok is, amelyeknél a fényáram csökkentésével a színhőmérséklet is változik. Abban az esetben, ha kellemes, gyertyafényre hasonlító hangulatvilágítást szeretnél, úgy ezt alacsony energiafogyasztás mellett teheted meg.  

 

Ezek a példák még sokáig sorolhatóak, de ahogyan tehát a fenti példákból is látható, egy-egy évben jelentős összegeket fizethetünk ki olyan áramfogyasztásra, amelyet egyszerűen megspórolhatunk. Mi, a Lumenetnél épp ezért tartjuk fontosnak, hogy odafigyelj otthonod energiahasználatára, hiszen tudjuk, hogy a legnagyobb takarékosság az el nem használt energia. Segítünk, hogy csökkentsd a fogyasztásod és ezzel a rezsiszámlád! Válts hatékonyabbra és vásárolj LED fényforrást, időzítsd eszközeid működését a kapcsolóóráink segítségével, szabályozd világításod az okosfényforrásainkkal vagy mérd termékeid fogyasztását a fogyasztásmérőink használatával! Lépj be te is a Lumenet PremiLum Clubjába és vásárolj a válogatott, rezsicsökkentő eszközeinkből, az eredeti áruknál lényegesen olcsóbban!

 

Iratkozz fel ragyogó ajánlatainkra
és megajándékozunk egy kuponcsomaggal

Bezárom a videót
Megnézem a terméket